University of Information Science and Tehnology "St.Apostol Pavle" Ohrid

Член од
29 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Сакам да прашам како е искуството да се биде студен на овој факултет. КОлку знаење се бара од студентите? И ако има некој студент на овој факултет да пише што се учи на факултетот за Машинска роботика и интелигенција..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Сакам да прашам како е искуството да се биде студен на овој факултет. КОлку знаење се бара од студентите? И ако има некој студент на овој факултет да пише што се учи на факултетот за Машинска роботика и интелигенција..
a si se zaprashal shto so nego- po negovo zavrshuvanje???? kade vo MK bi se vrabotil , shto bi rabotel-???
OK, za nadvor znam- , no ako ti e namerata da ostanesh ovde -te prashuvam:toe:

Член од
29 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Друже со овој факултет имаш многу просперитет.. Го усовршуваш Англискиот, се учи програмирање, МАтематика, Физика, ќе може да најдеш секаде работа, ако не биде во МАкедонија, ѓи минуваш границите.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Друже со овој факултет имаш многу просперитет.. Го усовршуваш Англискиот, се учи програмирање, МАтематика, Физика, ќе може да најдеш секаде работа, ако не биде во МАкедонија, ѓи минуваш границите.
Кај ќе најдеш работа во македонија со Математика и Физика?
Професор ќе бидеш?
Ни тоа неможеш.
И шо дека си го усовршил англискиот?
Иди на курс паралелно со друг факс и усоврши го и онака.
Програмирање, исто, моеш сам дома со помош на литература да научиш.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Кај ќе најдеш работа во македонија со Математика и Физика?
Професор ќе бидеш?
Ни тоа неможеш.
И шо дека си го усовршил англискиот?
Иди на курс паралелно со друг факс и усоврши го и онака.
Програмирање, исто, моеш сам дома со помош на литература да научиш.
tokmu toa i jas go velam- shto ako go zavrshi- vo Makedonija rekov nema nikakvi shansi za rabota po STRUKA,
nek si proba choekov, shtom insistira :salut:

--- надополнето ---

kaaaaaaaaaaaaade be bachko, kade ??????

Член од
20 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
1
Е вака сега... Прво за факултетот. Јас сум запишан таму, па морам да кажам дека е прилично тешко, долго време сме на факултет, ама се исплаќа цело посветено време. А за вие шо велите дека нема работа во Македонија премногу се лажите. Сегде има работа ако си доволно способен за да се снајдиш. И ако се учи програмирање и англиски на курс, тогаш се друго би го научил дупло побрзо на некаков курс.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Е вака сега... Прво за факултетот. Јас сум запишан таму, па морам да кажам дека е прилично тешко, долго време сме на факултет, ама се исплаќа цело посветено време. А за вие шо велите дека нема работа во Македонија премногу се лажите. Сегде има работа ако си доволно способен за да се снајдиш. И ако се учи програмирање и англиски на курс, тогаш се друго би го научил дупло побрзо на некаков курс.
што не посочиш - каде тоа има работа???
да не се надеваш едино на Прилепски „Микросам“ ??????

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не, факс ми треба англиски да научам.
Genius.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Genius.

Не е работата да научиш, работата е да го искористиш, да запознаеш други студенти од други држави ( веќе има студенти од Гана, Монголија, Танзанија, Албанија, Германија), да видиш како е поинаков начин на студирање, професионален и европски пред се мали групи, професори од други држави, поразличен однос студнет-професор и слично. И доста важно е тоа што за понатаму за во други факултети во странство не треба да полагаш никакви тестови за англиски, па дали се признати или не, со овој факултет веќе се прифаќа тоа дека ти знаеш Англиски.

А тоа што ти мислиш дека знаеш англиски пробај и обидисе да се запишеш и да завршиш на овој факултет.

T

Tetro

Гостин
Зошто да не се надева? Деканот им е главниот на Микросам, сите се надеваат дека таму ќе се вработат. Ама, кога ќе завршат, ќе видат дека работата таму не е тоа што очекувале... Не ми се зборува многу за Б.С. Ќе сопрам тука.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не е работата да научиш, работата е да го искористиш.
Ќе ти се задржам само на реченицава, пошо само со неа се слагам а се друго ти е контра на истата.
Да, работата е јазикот да го искористиш.
Со факсов, каде ќе го искористиш, освен во понатамошно студирање во странство?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Kолку ме нервираат вакви коментари. Заврши курс, исто ти е. Како еден што ме убедуваше 5 страни дека ако имал програма за сметководство автоматски е сметководител.

Член од
20 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
1
Има многу повеќе фирми во Македонија за програмирање, за производство на електрични плочи и слично, само проблем е што не си запознаен. Секогаш имаш можност да отвориш приватно доколку си способен, е ако не си такси ќе возиш то ти останува. Имаш милион можности, посебно во ова ера на компјутерите, само треба да си способе и да имаш знаење да го искористиш то.

--- надополнето ---

Genius.
А извини, за шо ти треба факултет? Или не ти треба тебе, премногу си добар за факултет?

T

Tetro

Гостин
Има многу повеќе фирми во Македонија за програмирање, за производство на електрични плочи и слично, само проблем е што не си запознаен. Секогаш имаш можност да отвориш приватно доколку си способен, е ако не си такси ќе возиш то ти останува. Имаш милион можности, посебно во ова ера на компјутерите, само треба да си способе и да имаш знаење да го искористиш то.
За електрични плочи има само една, колку што сум запознаен. :)
И сите работни места се пополнети. Треба да чекате ред за работно место. За да отвориш приватна фирма, треба да си внук на владиката. Трето нема. :toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А извини, за шо ти треба факултет? Или не ти треба тебе, премногу си добар за факултет?
Сине, поентата е дека, ако сакам да научам Англиски/Германски/Француски/Билокојјазик затоа што јазикот ми треба за работа или понатамошно студирање, ќе запишам убрзан курс, а не факс.

Kajgana Shop

На врв Bottom