UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.034
Поени од реакции
28.670
Дали оти Реал не игра и ја нема таа еуфорија кај мене али се ми се чини финалево беше за никаде.
Честитки до фановите на Ливерпул.
 

Syn

^ Фабричка грешка
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.146
Поени од реакции
40.865
Неправда ќе беше ливерпул сезонава да ја заврши со 0 титула, едноставно too much ќе беше ова, страшна, епска сезона, со 0 трофеи, ноукенду.
Конечно ЛШ за еден од најдобрите менаџери на денешницата, за него ми е најмило, го заслужи конечно овој трофеј, 200 финалиња има изгубено у кариера, ова ќе беше ту мач да го загуби, тактички каде каде посупериорен од покетино денес, постаив игра и тактика баш за едно вакво сценарио ко што изгледавме, претпазливо влезе и ова му беше доста интелигентно, не ја направи истата грешка од лани со реал и конечно го доби и овој трофеј у кариерата. .

Малце контрадикторно али повеќе навивав за тотенхем како аутсајдери, и екипа која тешко дека пак ќе ја видиме во едно финале, не е неизводливо ама многу потешко од ваков ливерпул, кој поседува Се во моментов да прерасне во фудбалска доминантна сила, и во Англија со ваков стандард на работење не им бега титула, нарочито кога и пеп ќе си иде од Сити.
И по незнам кој пат ќе го кажам ова, од клоп треба да си направат свој ферги ливерпул, да му понудат све што ќе посака, создадени се клубов и навивачите, и клоп, еден за друг, и клоп не ми делува на човек што сака да лови предизвици ко мурињо или пеп, да си го билда егото, мислам дека има таква кохезија створено и со играчи и со навивачи, да би останал овде и у наредни 10 години сигурно. Тешко на друго место ова да го добие, да не праам муабет за истово у првенства ко француското или шпанското со туристите на трибини, ливерпул, дортмунд, тоа се тие хипстерај од (големи ) клубови за ваква уникатна тренерска појава ... вријажа од тренер.[DOUBLEPOST=1559428439][/DOUBLEPOST]Виииди го


легенда
 
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.336
Послем пораз од финале си викаш подобро да отпадневте порано, вака ептен боли. Сепак оваа сезона се горди сите фанови на Тотенхем, со премногу потешкотии и проблеми стигнаа до финале.
Финалето не успеав да го гледам најдобро, се вртев само на некоја шанса, а реално ги немаше некои. Пеналот за мене не беше пенал и тука многу рано се сецнаа играчите. Второ се оправија ама не си ги искористистија шансите и си дојде казната. Дефинитивно треба големо инвестирање на средина, посебно ако Ерискен замине.
Честитки до фановите на Ливерпул, сосема заслужен крај на оваа сезона. Да не беше Тотенхем за вас ќе навивав во финалево. Робертсон е страшен играч, од каде ли никна. Типот ко робот да е, трча без прекин, грешки јок. Волку добар лев бек само Кафу бил.[DOUBLEPOST=1559432849][/DOUBLEPOST]Честитки и до фановите на Арсенал, конечно да се радуваат и они на нешто, макар и неуспех на ривалот.
 
Член од
4 ноември 2013
Мислења
834
Поени од реакции
1.280
Честитки за сите фанови на Ливерпул
Заслужен трофејот
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
malku fudbal ,mnogu ocobol mi se pricini deka united igra vo finalevo ne leteckiot liverpool ali si imase i cena , ma da smatram deka za losata igra poveke vinoven bese t ham koj uste 2 min gubese i ne najde hrabrorost konstantno da pritisne ni 5 min vo tekot na celiot natprevar se nekoj dodavanja vo rikverc nekoi bez veze dolgi topki koi cesto zavrsuvaa vo aut a najgolem del bea izbieni od liverpulovite defanzifci , ednostavno imav osekjaj deka liverpool igra kolku sto treba ne sakaja da vlezat vo nepotreben rizik imaja rano vodstvo koe briljantno go odbranija ,
e sega sto bi bilo koga bi bilo vaka ili taka ipak kaj mene preovladuva mislenjeto deka t ham ne najde hrabrost da napadni znaejki koi se rizicite poketino sakase da odi na bavni izgradeni napadi ali i vo toa bese sprecen kako osi bea napadnati totemhemovite defanzivci i bea prinudivani da ja lupaat topkata nekontrolirano napred
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.502
Три недели пауза се многу, па целиот ритам што го имаа двете екипи осетно беше нарушен.

Температурата во Шпанија е за 10-15 степени повисока од тоа што реално се навикнати англиските клубови, па ако барате прашања за слабото темпо тука се кријат многу.

Најбитниот одговор е тоа што Ливерпул цела сезона игра перфектна одбрана, најмногу чисти мрежи и конечно на Клоп му текна да игра тактички фудбал во финале наместо да јуриша ко да е прво коло од првенство.

Се на се, може да бидеме само среќни што гледаме ваков тим.
 
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.644
Поени од реакции
9.223
Чеситки за трофејот до нашите ривали.

Ферски е да се признае дека елиминирање на Баерн најпрвин, а потоа и Барса на таков начин ќе завршеше незаслужено за Ливерпул ако не го освоеше, со секоја почит за Тотенхем

Денес гледавме содржински слабо финале во кое раниот гол најмногу придонесе за тоа. Ситуацијата нема да ја коментирам. Од друга страна Покетино потфрли со неколку одлуки, додека Клоп играше на претпазлива карта. Присуство на Кејн на терен можеби значи нешто, но видливо беше дека беше надвор од ритам и подобро ќе беше доколку стартуваше од клупа и влезеше во вториот дел. Лукас мораше да го стартува пред Али кој беше многу лош денес и мислам дека со тоа нивните напади ќе изгледаа многу посериозни уште од првиот дел.

Како и да е, Ливерпул благодарение на Клоп прерасна во гигант кој со правилни влогови ова лето може да држи континуитет во ЛШ и да атакува во ПЛ:
 
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.302
Поени од реакции
7.434
Дали оти Реал не игра и ја нема таа еуфорија кај мене али се ми се чини финалево беше за никаде.
Честитки до фановите на Ливерпул.
Да, дека не игра Реал Мадрид затоа нема еуфорија, не е до тебе, само они кога играат цел свет се тресе.

Честитки до Ливерпул нема друг тим кој повише заслужи титула во овие 2 сезони...
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.358
Поени од реакции
38.333
Добра беше утакмицава, фер фудбал од двете страни, без кошкања, груби стартови, провокации. Сеа малце досадна може дека немаше многу шанси, но финале е и секој игра претпазливо.
 

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.822
Поени од реакции
10.551
Како фан на Ливерпул многу ми е криво што не го пратев финалево целосни, туку само на делови поради обврски, ама очигледно и немало многу што да се види. Очекував ваков расплет, без многу голови и тврда победа и конечно се сруши проклетството за титула. Дури сега почнува интересното. Честитки и до Тотенхем, без купен играч да стигнеш до тука е голем подвиг, но сепак ќе беше космичка неправда Ливерпул да ја заврши оваа скоро перфектна сезона без трофеј. We've won it 6 times!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom