UEFA Champions League 2015/2016

H

HoT IcE

Гостин
Бидејќи се работи за дел од секундата,и јас сум бил во вакви ситуации па никогаш не сум покажал кон центарот(гол) иако во глата знаев дека тоа е гол,ситуацијата и моментот е претежок за одеднаш да се одлучиш за гол бидејќи одлуката е тешка и ако случајно се покажи како погрешна едната екипа испаднува оштетена..

А вака од дома едноставно е сите да кажуваме откако ќе огледниме на забавените снимки по три пати ама во пракса не е баш така[DOUBLEPOST=1443738666][/DOUBLEPOST]

Другар како прво Баерн стигна до 1/2 финале каде беше со преполовен состав(без Рибери и Робен) и испадна од најдобрата екипа во Европа во тој момент Барселона (плус не беше понижен бидејќи сепак на домашен терен победи), а Челзи испадна уште во 1/8 финале од екипа со играч помалку на домашен терен ..значи тука неспоредилво е кој е понижен
Koga ke naucis kako se diskutira so Stealth i sto sakav da kazam ke go sfatis i postot. I ne gledam sto kur izigravas drven advokat.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.185
Поени од реакции
2.816
Ти дечко знаеш дека победникот во ЛЕ обезбедува директно учество во ЛШ наредната сезона?..ете му мотивација па нека се потрудат бидејќи ионака за Тотенхем и Ливерпул е научна фантастика да играат во ЛШ
Заборавив тоа :facepalm:
Јбг, некои тимови нејќат да играат ЛШ изглеа :D Пошто дома има уште милион тешки утакмици..

Член од
4 ноември 2013
Мислења
990
Поени од реакции
1.516
Кои споредби со Боатенг жити се праиме муабет за играч кој што газеше на финале светско првенство и 2 финалиња ЛШ против некои играчи што вкупно немаат 10 интернационални утакмици изиграно. Муабетов ист ко за Компани најдобриот централен у свет па ќе напраи 2,3 почетнички кикса и одма се глеа колку е саат. Се знае моментално кој се докажани и јаки централни бекови Тиаго Силва,Рамос, Пике ,Боатенг. Смолинг ќе го видиме може ќе биде ѕвер не викам не нека изигра две три сезони финалиња,полуфиналиња ЛШ светско европско. А не изиграл во ПЛ и една утакмица со факинг Волфсбург и готово сеа.

Типични ПЛ споредби коа имаше тема за споредување играчи се сеќавам како Казорла испаѓаше подобар од Крос ,Озил од Рибери и незнам уште колку кој
Ne se blamiraj...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Ако е дозволено лично вреѓање на темава барем кажете како да им реплицирам на некои говеда од тука, пошто гледам дека се оставаат мислења од типот Ти си најглуп и сл.

S

silmarillion

Гостин
Испод част ми е да вреѓам било кој поготово некој на форум, али морам да прашам у која група на комплименти вспаѓа зборот БОТ со кој поштено ме награди ничим изазван?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Премиер Лигата е јака, конкуренцијата никогаш не била толку голема. Квалитетот на најдобрите тимови е опаднат. Тоа не ја прави цела лига послаба.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Премиер Лигата е јака, конкуренцијата никогаш не била толку голема. Квалитетот на најдобрите тимови е опаднат. Тоа не ја прави цела лига послаба.
Конкуренција за што? Се знае шампионот, се знае 4то пласираниот... освен ако мислиш на конкуренцијата за испаѓање :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Конкуренција за што? Се знае шампионот, се знае 4то пласираниот... освен ако мислиш на конкуренцијата за испаѓање :D
Ајде пиши како ќе биде топ 4 на крај, и ако погодиш од сега, те частам што сакаш на крај на сезона :)

Според мене треба и да се разграничи дали се збори за целата лига (сите 20 тимови) или само за четирите тимови кои играат во ЛШ.

S

silmarillion

Гостин
Неможам да најдам на нет, за која лига се најскапи ТВ правата?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.667
Сега читав на нет... просечна цена на картите во најјаките лиги

Англија - 72 Евра
Шпанија - 68 Евра
Италија - 67 Евра
Франција - 36 Евра
Германија - 31 Евро

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Бидејќи се работи за дел од секундата,и јас сум бил во вакви ситуации па никогаш не сум покажал кон центарот(гол) иако во глата знаев дека тоа е гол,ситуацијата и моментот е претежок за одеднаш да се одлучиш за гол бидејќи одлуката е тешка и ако случајно се покажи како погрешна едната екипа испаднува оштетена..
Реални да бидеме не си покажал на центар пошо си знаел дека те чекаат лопати :Д

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Неможам да најдам на нет, за која лига се најскапи ТВ правата?
За ланската сезона.( ако се точни овие бројки)
1. Англиската 2.1 билион евра
2. Италијанската 830 милиони евра
3. Шпанската 760 милиони
4. Германската 580 милиони
5. Француската 470 милиони

Друга ствар. Само три екипи земале више пари од последниот во Англија КПР. Барса 160м, Реал 156м, и Јувентус 97м. КПР земал 90м.
А пак во Шпанија како стојат работите, Барса 160м, Реал 156м а третопласираниот Атлетико зел 41м. од ТВ правата.

Kajgana Shop

На врв Bottom