UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Наредна година Пелистер може и до финале да стигне пошто ја знаат веќе формулата како до тоа!Коа може Челзи зошто да не и Пелистер ? :pos::pos:
Какви глупости се изначитавме вечерва :ROFLMAO:
Челзи ако игра финале некои изгледа и срцев удар може да ги удри :icon_mrgr:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас на пример за време на првото полувреме ја гледам Сафарова со Шарапова и беше далеку поинтересен дуел,пресврти,грешки,винери колку шо сакаш

Што се однесува до Челзи нема потреба дотолку плукање бидејќи Мурињо немаше друг избор и плус не знам што се сите зачудени од неговиот стил или тактика небаре нешто ново е..ова беше тотално очекувано и си ја оствари целта чоекот..

Мене најмногу ме изнервира Мурињо кога застана на Галатасарај да му се брани, а тогаш го имаше цел тим на располагање...ејјј на едни помочани Галатасарај со Фелипе Мело како главен креативец да му се браниш а имаш двојно поквалитетна екипа...резили...

Ете јас како фан на Интер можеби сум единствен што ме нервира Мурињо и сакам да изгуби и да плачи..иако му донесе многу трофеи и историја на мојот омилен клуб..едноставно антипатичен ми е чоекот и колку да е генијален...моја желба е на неделниот дуел Суарез да ги истури и уште во 20 минута 2-0 да е за Ливерпул па да го видам што ќе измисли тогаш Мурињо

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
ок разбирам на фановиве на челзи да им се допаѓа тактикава на мурињо и на поедини фанови што го поштуваат ама да пишеш дека ова што го игра челзи е уметност треба ептен да си забеган па уште и да сме гледале ракомет ако сме сакале голови :tapp: па за што да гледам фудбал ? тие што сакаат да уживаат во добар фудбал нормално е да ја хејтаат тактиката на мурињо пошо ретко кој би уживал во вакви утакмици.
на пример утре е права „посластица“ што би рекол вишко и поедини коментатори :D
Јас обично ретко пишувам коментари кога се работи за други тимови но морам да ти признаам дека ОВА Е НАЈРЕТАРДИРАНАТА РАБОТА ШТО СУМ ЈА ПРОЧИТАЛ ДО СЕГА.Значи ќе признаам на пример дека Челзи играле дефанзивно пошо имале повредени играчи, нецелосен состав и што и да е друго,ама дека ова е некаква си "перфектна" тактика со позиционирање на играчи и поставеност на игра... неам зборови.Прифати си критики за својот клуб ко што на пример некој пат некој ќе каже дека тики-таката е досадна итд.За мене не е, за други е. Тоа е тоа. 70 % од луѓето кои напишаа коментари си го кажаа своето дека Мурињо игра досаден и одбранбен фудбал,ти ко најпаметен тука најде да ни кажуваш кој имал 3 чисти во тиквите, кој не.Епа друже друг пат нека не ти биде "jezik brzi od pameti" прво подразмисли малце, чукни си ја главата па тогаш напиши нешто, не да се праиш ретардиран со сила и да тропаш секакви глупости.Пази што збориш друг пат ќе ти се смеат луѓето. Поздрав :)

Се надевам дека никој друг не се навреди освен горенаведениот :D
Нема навреда бе, уживај си. :D
Не трескај глупости и ти бе, уметност било со 11 души одбрана.
Тоа ви е проблемот, сакате да гледате голови, да гледате убав фудбал, да летаат пречки и стативи. Епа нема. На Челзи му претстои реванш на свој терен. Шо фајде од реваншот ако првата утакмица на гости ти рокнале 2-3 гола? Затоа играат на нерешено. Полу - финале е, следува финалето, ризикот треба да се сведува на минимум.
Најинтересен ни е кога на крај тимот ќе ја оствари целта :)
Целта ги оправдува средствата..
Еве кој разбрал.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Тоа ви е проблемот, сакате да гледате голови, да гледате убав фудбал, да летаат пречки и стативи. Епа нема. На Челзи му претстои реванш на свој терен. Шо фајде од реваншот ако првата утакмица на гости ти рокнале 2-3 гола? Затоа играат на нерешено. Полу - финале е, следува финалето, ризикот треба да се сведува на минимум.
Прв болд: Секој што плаќа карта за да гледа фудбал под фудбал го подразбира тоа, неможам да најдам логика и да го ставам тоа под проблем, како што ти направи. И тим за кој навивам да игра безидејно и само во одбрана додека игра против тим кој е на пониско или на исто ниво со него, ќе ми скурчи и не сакам тоа да го гледам.

Втор болд: А оти па тие да ти рокнат 2-3 гола? Шо не му рокнеш ти? Челси би требало да има кадар за да рокне 2-3 гола ако проба, притоа немора да игра тактика "сите во напад!". Јас не го бранам Атлетико кој можно е уште подефанзивно да изигра во Лондон, туку како гледач, таа дефанзивна игра во стил "Ние ќе стоиме сите назад, ти сам стој напред, па ако фатиш топка пробај нешто... ако не тоа е тоа.", не ме бендисува. Јунајтед оправдано играше така, иако не ме бендисува тоа како што реков.

Трет болд: Лани финале беше па ни Дортмунд-ни Баерн не го сведуваа ризикот на минимум на овој начин. Ризикот беше сведен на минимум, но се играше фудбал. Тоа е едно од најубавите финалиња што сум ги гледал, заедно со Милан - Ливерпул.

Јас гледам фудбал ради головите, стативите, пречките и слични случки, титулите и со овој начин на игра се освојуваат. Поздрав.

Edit: Името на клубот не е "Челси"? Оти сите "Челзи" го викате? Само прашувам. :icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
21 јули 2011
Мислења
1.339
Поени од реакции
3.202
Откако дојде Мурињо во Челзи дупло повеќе хејтери се насобрале :oops:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.673
Еј стварно претерувате со овие "антифудбал" мислења. Искрено Мурињо го заболе стапот за вас, дали сакате да гледате убав фудбал или не. Него му е важно тимот на овој или на оној начин да влезе во финале, и не бира средства како ќе го стори тоа. Многу површно гледате на работите, ко мали деца сте. Го распнавте Мурињо заради неговата тактика, ама искрено и мене ме нервира тактикана на Гвардиола со подавањата до немајкаде, ама еј... кој ме прашува мене, Пеп со таа според мене глупа тактика, стигна до полуфиналето. Исто и Челзи, пред две години со Катанаџо освоија ЛШ, и тогаш имаше хејтери од типот "автобусот", "антифудбал" итн... ама знаете што викаат... кучињата си лаат, караванот си врви. Замислете вчера Мурињо да излезеше со поотворена формација, и примеше едно 3-4 комада во своја мрежа... нема врска бе што примил, важно гледачите да се задоволни од фудбалот што го виделе, а тоа што Челзи ќе испадне од полуфинале.... па нека испадне, кој го паси тимот.
Ќе повторам уште еднаш, многу површински гледате на фудбалов, бетер сте од 5 годишни дечиња

Прв болд: Секој што плаќа карта за да гледа фудбал под фудбал го подразбира тоа, неможам да најдам логика и да го ставам тоа под проблем, како што ти направи. И тим за кој навивам да игра безидејно и само во одбрана додека игра против тим кој е на пониско или на исто ниво со него, ќе ми скурчи и не сакам тоа да го гледам.

Втор болд: А оти па тие да ти рокнат 2-3 гола? Шо не му рокнеш ти? Челси би требало да има кадар за да рокне 2-3 гола ако проба, притоа немора да игра тактика "сите во напад!". Јас не го бранам Атлетико кој можно е уште подефанзивно да изигра во Лондон, туку како гледач, таа дефанзивна игра во стил "Ние ќе стоиме сите назад, ти сам стој напред, па ако фатиш топка пробај нешто... ако не тоа е тоа.", не ме бендисува. Јунајтед оправдано играше така, иако не ме бендисува тоа како што реков.

Трет болд: Лани финале беше па ни Дортмунд-ни Баерн не го сведуваа ризикот на минимум на овој начин. Ризикот беше сведен на минимум, но се играше фудбал. Тоа е едно од најубавите финалиња што сум ги гледал, заедно со Милан - Ливерпул.

Јас гледам фудбал ради головите, стативите, пречките и слични случки, титулите и со овој начин на игра се освојуваат. Поздрав.

Edit: Името на клубот не е "Челси"? Оти сите "Челзи" го викате? Само прашувам. :icon_mrgr:
Еве типичен пример за површинско гледање
Прв Болд Тоа што играат дефанзивно не значи дека се како муви без глави. Тренерот така им наредил да играат, и тие ја извршуваат задачата.

Втор Болд Со кој да рокне бе 2-3 гола...? Со Фернандо Факинг Торес? Дај не ме јеби, ти го знаеш подобро тимот од Мурињо... :facepalm:

Трет Болд Ете пак што пишав погоре... Кој ме прашува мене како сакам да играат двата тима. Ете лани финалето се трефна двете екипи да играат напаѓачки/отворен фудбал... што не беше случај со финалето пред две години... ама види, пред две години тимот што играше дефанзивно си освои титула, Баерн цело време напаѓаа, ама ништо не им вроди со плод. Еве оваа година ако Челзи влезе во финале, пак ќе гледаме од едната екипа дефанзивен фудбал... ама еј, кој кур те прашува тебе како сакаш да играат тимовите. Нив им е поважно титула да земат, одколку тебе да те задоволат

Биди ми поздравен, не одговарам веќе на цитати, и онака "не ми е тука местото" :love:

(а следна сезона пак ќе играме ЛШ ) :X3:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Интересно ли ви беше со Вест Хем кога не ја остваривте целта. Сега ќе имавте 2 бода повеќе и можеби ќе ја остваревте целта во ПЛ.
Jaс сум сигурен дека да имаше Челси напаѓач немора некоја класа да е, еве да речеме како вашиот Манџукиќ ке ги напунеше Вест Хем, впрочем ретко оваа сезона кога напаѓачите доаѓаа до израз во Челси значи ретко не дека немало (Ето со Јунајтер) и мислам дека на Мурињо тоа му е најголема грешка за оваа сезона, праќањето на позајмица на Лукаку.

M

Mario Gómez

Гостин
Па некој го брани Мурињо, како прво 0-0 на гости не е којзнае каков резултат. Од Атлетико се очекува да одигра подефанзивно, помал клуб, помал буџет и се тоа. Мада не играат и тие толку дефанзивно колку некој викаат, едноставно дечките трчаат многу и покриваат назад, ама барем напаѓаа со повеќе од тројца играчи. Ајде, океј е да се браниш, ама барем да направиш некоја контра, да истрчаат 5-6 играчи набрзина напред и да ги матираат Атлетико, ама не бе, само Торес се плеткаше со топката и Вилиам у аут се дриблаше... Мурињо секогаш имал голем буџет, се што сака може да купи. Не бе, може да играат поубав фудбал отколку тоа, и заради таквата игра се исповредија играчите, коа ќе набуташ 10 души у 16 метри и ќе има нафрлени топки ќе се повредат самите... татко да ви беше Мурињо не биваше, арно шо у Баерн никогаш нема да дојде.

Чоече од аут нафрлуваа...:facepalm:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не е проблем што излегол Мурињо со таква тактика, преголем влог е, Финале во Лига на Шампиони.
Само комично е што кога некој друг тим ке му излезе на Мурињо со истава тактика, а неговиот Челси не може да ги пробие, овој плаче као овие играле Фудбал од 19-ти век.

Ова е врв од што е дволично, лицемерно, комично, и нема некој кој нема да го пецка ради ова.
Прво Мурињо кога губи бодови ретко ги обвинува своите играчи, или е противникот или се судиите, но скоро секогаш стои позади своите играчи (освен во Реал кога го накурчи Касиљас), додека цел свет што го пецка ради тоа освен фановите на Челси, Реал и Интер, мислам дека него сабајле кога моча го пецка половиот орган ради тоа, така да те пратам што пишуваш имам мислење дека знаеш повеќе за фудбалот, така да ова би требало да го знаеш што ти го напишав.[DOUBLEPOST=1398240194][/DOUBLEPOST]
Па некој го брани Мурињо, како прво 0-0 на гости не е којзнае каков резултат. Од Атлетико се очекува да одигра подефанзивно, помал клуб, помал буџет и се тоа. Мада не играат и тие толку дефанзивно колку некој викаат, едноставно дечките трчаат многу и покриваат назад, ама барем напаѓаа со повеќе од тројца играчи. Ајде, океј е да се браниш, ама барем да направиш некоја контра, да истрчаат 5-6 играчи набрзина напред и да ги матираат Атлетико, ама не бе, само Торес се плеткаше со топката и Вилиам у аут се дриблаше... Мурињо секогаш имал голем буџет, се што сака може да купи. Не бе, може да играат поубав фудбал отколку тоа, и заради таквата игра се исповредија играчите, коа ќе набуташ 10 души у 16 метри и ќе има нафрлени топки ќе се повредат самите... татко да ви беше Мурињо не биваше, арно шо у Баерн никогаш нема да дојде.

ова е најголемата глупост што ја прочитав од 100 дебилни постови од вчера до сега.[DOUBLEPOST=1398240351][/DOUBLEPOST]

тактиката на Челси беше преку контри да се дојде до гол, контрите да ги истрчаат Рамче и Вилиан со проигрување од Торес или некоја комбинација помеѓу нив, но не успеа затоа што Торес изгубил секаква додирна точка со фудбал, така да имаше 4-5 пати истрчување од Рамче и Вилиан, дојде топката до Торес овој ја заебе или пак кога требаше да ја пушти во празно помеѓу дваица играчи и Рамирес да излезе сам еден на еден овој се вртеше без идеја и ова го приметив беше случај во два наврати.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.559

Гледам тебе ти беше многу убаво пред 3 сезони кога игравте преубав „отворен“ фудбал и кога кој стигне ви даваше по 3 гола на утакмица. Абе Интер со факинг Леонардо ве посра на Алијанц, Леонардо со 0 искуство ко тренер и тогаш со горе доле раштиман тим на Интер кој не знаеше каде тера после Триплетето. И Дортмунд ве исшамараа таа сезона асално, имаше и други ама ме мрзи сега да барам, и кажи ми ти задоволен си од тоа? Сакаш тимот да ти губи по 3-4 разлика а да игра отворен фудбал само за некоИ да гледаат пречки, стативи и слични работи? Ало бре, 1/2 финале е ова, знаеш ли што значи тоа? Можеби никогаш повеќе Челзи нема да стигне овде, па не е Мурињо ретардиран да изигра некоја безвезна тактика и да изгуби како магаре. Ајде еве пошо се разбираш у тактики и у слични работи, кажи ми со оној ростер вчера ти како би изиграл напаѓачки? Шварцер ќе го ставеше напаѓач? Лукаку ќе го вратеше од позајмица?

Значи не ми е целта сеа да го бранам јас Мурињо, напротив, во Реал доста пати го имав и критикувано, ама да ви ги бара човек мислењата сеа од мечот со Манчестер Сити кога Челзи ги усра Сити среде Манчестер, кога Туре и компанија не знаеа на која планета се наоѓаат има да се изнасмеам. Тогаш Челзи требаше да тепа 0-3 минимум, што не зборевте тогаш дека Мурињо го уништува фудбалот? Еве ќе видиш сега во Лондон колку поразлично ќе игра Челзи и тогаш сите ќе си ги голтнете зборовите од вчера. Можда нема да пројдат даље али сигурно нема да се бранат, они целта на првиот меч си ја остварија, а таа беше да не примат гол.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Гледам тебе ти беше многу убаво пред 3 сезони кога игравте преубав „отворен“ фудбал и кога кој стигне ви даваше по 3 гола на утакмица. Абе Интер со факинг Леонардо ве посра на Алијанц, Леонардо со 0 искуство ко тренер и тогаш со горе доле раштиман тим на Интер кој не знаеше каде тера после Триплетето. И Дортмунд ве исшамараа таа сезона асално, имаше и други ама ме мрзи сега да барам, и кажи ми ти задоволен си од тоа? Сакаш тимот да ти губи по 3-4 разлика а да игра отворен фудбал само за некоИ да гледаат пречки, стативи и слични работи? Ало бре, 1/2 финале е ова, знаеш ли што значи тоа? Можеби никогаш повеќе Челзи нема да стигне овде, па не е Мурињо ретардиран да изигра некоја безвезна тактика и да изгуби како магаре. Ајде еве пошо се разбираш у тактики и у слични работи, кажи ми со оној ростер вчера ти како би изиграл напаѓачки? Шварцер ќе го ставеше напаѓач? Лукаку ќе го вратеше од позајмица?

Значи не ми е целта сеа да го бранам јас Мурињо, напротив, во Реал доста пати го имав и критикувано, ама да ви ги бара човек мислењата сеа од мечот со Манчестер Сити кога Челзи ги усра Сити среде Манчестер, кога Туре и компанија не знаеа на која планета се наоѓаат има да се изнасмеам. Тогаш Челзи требаше да тепа 0-3 минимум, што не зборевте тогаш дека Мурињо го уништува фудбалот? Еве ќе видиш сега во Лондон колку поразлично ќе игра Челзи и тогаш сите ќе си ги голтнете зборовите од вчера.
Па јебига бе,живот е....неможе стално да се победува...Ете тогаш испаднавме,лани освоивме све што стигнавме,годинава сме на добар пат...

Нема тактика која константно секоја сезона ќе ти носи успеси...Тактиката ја праат играчите и тренерот..

Важен е континуитетот,да имаш врз што да градиш,што да развиваш на долг рок...За инстант успеси ете видовме Интер,освоивте све со Мурињо па до ден денес неможете да се соберете ко екипа....Да, имате убави спомени од 2010 али спомените бледеат,работите се забораваат....Тоа е,неможе све да имаш...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.559
Па јебига бе,живот е....неможе стално да се победува...Ете тогаш испаднавме,лани освоивме све што стигнавме,годинава сме на добар пат...

Нема тактика која константно секоја сезона ќе ти носи успеси...Тактиката ја праат играчите и тренерот..

Важен е континуитетот,да имаш врз што да градиш,што да развиваш на долг рок...За инстант успеси ете видовме Интер,освоивте све со Мурињо па до ден денес неможете да се соберете ко екипа....Да, имате убави спомени од 2010 али спомените бледеат,работите се забораваат....Тоа е,неможе све да имаш...
Не е сега тоа муабетот, да не забегуваме од темата. Се знае како функционира Баерн како клуб, а како функционира Интер и зошто Баерн има успеси а зошто Интер пропаѓа од 2010 навака. Не го мешај Интер, они не играат фудбал последниве три сезони, тоа што го играат е се само не фудбал. Муабетот беше за убавата игра за око, демек морало така да се игра па макар тимот изгубил 5-0 у 1/2 финале на ЛШ, ама битно пречки и стативи да гледаме па сеа еби му мајката што ќе испаднат у 1/2 финале.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не е сега тоа муабетот, да не забегуваме од темата. Се знае како функционира Баерн како клуб, а како функционира Интер и зошто Баерн има успеси а зошто Интер пропаѓа од 2010 навака. Не го мешај Интер, они не играат фудбал последниве три сезони, тоа што го играат е се само не фудбал. Муабетот беше за убавата игра за око, демек морало така да се игра па макар тимот изгубил 5-0 у 1/2 финале на ЛШ, ама битно пречки и стативи да гледаме па сеа еби му мајката што ќе испаднат у 1/2 финале.
Никој не вика дека мора...мора само да се умре...

Ја лично не се слагам со таков пристап иако се слагам во некои ситуации е неопходен...Дортмунд немаат многу средства на пример па покажаа дека може и со позитивен пристап да тепаш великани како Реал на пример или Баерн...Али полесно е да најдеш изговор него решение...

Иначе легитимно си е,секој може да си игра како сака,и како мисли дека е најдобро.....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.559
Никој не вика дека мора...мора само да се умре...

Ја лично не се слагам со таков пристап иако се слагам во некои ситуации е неопходен...Дортмунд немаат многу средства на пример па покажаа дека може и со позитивен пристап да тепаш великани како Реал на пример или Баерн...Али полесно е да најдеш изговор него решение...

Иначе легитимно си е,секој може да си игра како сака,и како мисли дека е најдобро.....
Многу јасно, ама тоа зависи и од играчкиот кадар. Како сакаш врти ги работите ама Челзи со оној состав вчера никако не можеше да извади офанзивна варијанта, т.е. да не ме сфатиш погрешно, офанзивен пристап секако можеше, ама дека ќе гледавме некој убав фудбал со дузина шанси од страна на Челзи тоа теорија немаше. Немаше кој едноставно, Рамирез не е тип на играч што знае да дрибла, да креира акции, да ствара простор, Торес не сакам да го коментирам, и така натака да не продолжувам со останатите. Само и ако изиграше така Мурињо, и ако изгубеше 2/3-0, тука пак ќе се сереше по Мурињо, стандард практика изминативе години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom