UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
O

ob1

Гостин
Да се зберите сите фанови од сите клубови нема да имате исто титули колку што таа тика-така донела во последниве години. Па и за резултати збориш, да потсетам на 2-6, 5-0?
Не ми беше тоа муабетот, нема везе еве ќе видиме, вие со тика-така не успеавте да го поминете Атлетико Мадрид, ќе видиме што ќе направи Челзи со автобус пред гол.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Утре не очекува одличен натпревар, многу голови и многу пропуштени шанси.. За Реал се знае оти уште на стартот ке почнат на напагат..се надевам нема да дојде во Мадрид Гвардиола да игра исто како на Олд Трафорд... посед на топка 75-25 и ако помине нешто океј ако не ке си предават Рибери и Робен од една страна на друга...

D

Deleted member 70912

Гостин
Ретко навредувам на форумов, ама сега ми дојдовте преку кур! Вие што крекате дека Мурињо и Челзи го уништувале фудбалот, дефанзивна екипа биле, пички и шо ти ја знам, немате три чисти во тоа тиквите и не одбирате од фудбал ама ич. Веројатно го пратете спортот само заради тоа што сте биле добри во ФИФА игрицата!
Колку за информација, 2012 Супер Куп, Атлетико го здроби Челзи со 4-1, затоа што им шибнаа два гола на брзина, а овие безглаво појдоа да израмнуваат. Јунајтед во 2009 и 2011 изгуби во финалињата ЛШ од Барселона затоа што отидоа да се надигруваат. 2009 полу-финале Барселона - Челзи, резултат 0-0, беше подефанзивен натпревар и од ова денес, а Гус Хидинк беше тренер, и тој е лешпер што знае само дефанзивен фудбал!? Арсен Венгер и Арсенал дека секогаш се надигруваат само оваа година кркнаа порази со огромна разлика.
Ова денеска Челзи што го изигра е уметност, за оние кои знаат што да гледаат. Гледајте го позиционирањето на играчите, гледајте ја поставеноста на играта. Ако сакате голови, глејте си ракомет!
Јас обично ретко пишувам коментари кога се работи за други тимови но морам да ти признаам дека ОВА Е НАЈРЕТАРДИРАНАТА РАБОТА ШТО СУМ ЈА ПРОЧИТАЛ ДО СЕГА.Значи ќе признаам на пример дека Челзи играле дефанзивно пошо имале повредени играчи, нецелосен состав и што и да е друго,ама дека ова е некаква си "перфектна" тактика со позиционирање на играчи и поставеност на игра... неам зборови.Прифати си критики за својот клуб ко што на пример некој пат некој ќе каже дека тики-таката е досадна итд.За мене не е, за други е. Тоа е тоа. 70 % од луѓето кои напишаа коментари си го кажаа своето дека Мурињо игра досаден и одбранбен фудбал,ти ко најпаметен тука најде да ни кажуваш кој имал 3 чисти во тиквите, кој не.Епа друже друг пат нека не ти биде "jezik brzi od pameti" прво подразмисли малце, чукни си ја главата па тогаш напиши нешто, не да се праиш ретардиран со сила и да тропаш секакви глупости.Пази што збориш друг пат ќе ти се смеат луѓето. Поздрав :)

Се надевам дека никој друг не се навреди освен горенаведениот :D

(и за @ob1 не поминаа Барса пошо немаат високи играчи да играат на кревања ко денес што правеа Атлетико против ваков бункер :P )

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Најинтересен ни е кога на крај тимот ќе ја оствари целта :)
Интересно ли ви беше со Вест Хем кога не ја остваривте целта. Сега ќе имавте 2 бода повеќе и можеби ќе ја остваревте целта во ПЛ.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Абе а што правиме со Макијавели?
Или битно да е добро за око, целта не е битна.
Фудбалот ќе бил во рангот со голф, крикет итн. да играа сите тимови како Челзи. А од друга страна, нафташи, фудбалот стана бизнис, вештачки клубови, пластични навивачи. И на вас човек не може да ви го најде крајот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Па за стилот на играта е. Јас и после првиот натпревар на ОТ против Јунајтед пишав дека сум против такви тимови што играат 90 мин. одбранбено. Разбирам во одредено време од натпреварот да се повлечеш, но цел натпревар сум против тоа. Тогаш на тој натпревар смешни беа муабетите како досадно било тимот да ја има топката цел натпревар. Значи не се фатија за одбранбената игра на Јунајтед туку досадна била играта на Баерн зашто не ја даваа топката на противникот. Според вас фановите на Му, подобро, поинтересен фудбал е кога се браниш, исфрлаш топката во аут и корнер од тоа да ја имаш топката цело време и да сакаш да постигнеш што е можно повеќе голови.
Тоа па за Јунајтед - Баерн беше уште посмешно. Ај ова со Челзи против Атлетико, држи вода до некаде дека е „срамота“ да се бранат, иако ја лично не се согласувам со таков став. Ама на Јунајтед од оваа сезона, очаен, со Мојс, да му замераш дека не треба да се брани против Баерн кој имаше два порази во цела сезона, беше смешно.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Интересно ли ви беше со Вест Хем кога не ја остваривте целта. Сега ќе имавте 2 бода повеќе и можеби ќе ја остваревте целта во ПЛ.
Вест Хем си ја остварија целта, Челзи пробуваше со сега вашата убава игра да ја оствари и не успеа :D
Не ни беа интересни црвените против Вила и пеналот против Сандерленд.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Тоа па за Јунајтед - Баерн беше уште посмешно. Ај ова со Челзи против Атлетико, држи вода до некаде дека е „срамота“ да се бранат, иако ја лично не се согласувам со таков став. Ама на Јунајтед од оваа сезона, очаен, со Мојс, да му замераш дека не треба да се брани против Баерн кој имаше два порази во цела сезона, беше смешно.
Не замерувам на Јунајтед. Таман е тоа. Ти зборувам општо за стилот на играта.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Ова денеска Челзи што го изигра е уметност, за оние кои знаат што да гледаат. Гледајте го позиционирањето на играчите, гледајте ја поставеноста на играта. Ако сакате голови, глејте си ракомет!
Не трескај глупости и ти бе, уметност било со 11 души одбрана.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.031
0:0, 0:1, 1:0, 0:1, 0:0. Не, не, не се бинарни кодови, ова се резултатите на Челси со Мурињо во полуфинале во ЛШ. 1 гол во 480 минути ( вклучувајќи продолженија ). Полуфинале, Лига на Шампиони, најелитно натпреварување во фудбалскиот свет. Факин шит :гомце:
Баш заради тоа е 1010100101010100101 , зашто не се квалификации со Шкендија или Цементарница па да ги гази 5,6-0 за да може следната да ја изгуби 1,2-0.[DOUBLEPOST=1398214670][DOUBLEPOST=1398214887][/DOUBLEPOST]
Едино ми е жал шо не беше тренер на Челзи кога погоди Иниеста на крајот
Кога Уефа 15 мин продолжи и црвен картон им даде на Челзи за нивното милениче Уефалона да иде даље ?!?!?!??!?!

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom