UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не знам што очекувавте од Манчестер со ваков состав напроти тој на Баерн. И пак имаа 5-6 добри продори, колку и да се за никаде сезонава, малку да беа посконцентрирани(Велбек кога со глава си даде предолг фор, Кагава кога додаде а беа 3 на 3 и пресече некој од Баерн, двете мизерни реакции од Руни) многу поразлично можеше да биде. Не можам да поверувам како кога го дадоа голот, толку лесно дозволуваа да им влегуваат што се вика во петте метри. Па од Робен голот... 5-10 минути да издржеа барем...
И 2010 така поведе Манчестер, после од слободен Рибери, во два тројца удри топката, после во 90та, бам 2-1. На ОТ и Олиќ ако знае како го дае голот...

Атлетико нека освои. Кој ќе ги слуша овие од Челзи две ЛШ за десетина години постоење :D А и Мурињо allmost is nothing сакам да ја слушнам уште еднаш од него. Или Баерн два пати по ред. Не не не :D За Реал со онаа смешна одбрана, ми изгледа дека има најмалку шанси, Роналдо по два да дава напред малку ќе е. Се може да биде. Значи, Атлетико или Реал.

Р

ракија и мезе

Гостин
уууааа филе доле грција доле доле аааа уууу уаааааааааа

O

ob1

Гостин
Квоут бај Филе, фром јестердеј ~16:00

Вечерва пресудна ќе е концентрацијата на Пинто, Бартра и Алба, сталоженоста на Масче и дисциплинираното движење на Алвес. Прецизната позиционираност на Сеск ќе биде исто така важна инаку ќе мора да има измена уште и пред да дојде 65-70 минута кога Тата најчесто ја прави првата измена, ако е се` во ред. За грубите фудбалери на Атлети вечерва е многу важен Буске, не само како негова најголема корисн...ост во средниот ред туку како и „театралност“ во однос на притисокот кој би се направил врз судиите, бидејќи прљавштините на Атлетико, може само Буске да ги амортизира. А за Чави, Иниеста, Меси, па дури и Неј, треба муабет да праиме? Плус тоа одамна, мноооогу години Барса не била исфрлена во оваа фаза... па така нема потреба од сомнеж. Виска Барса! Непознат е само конечниот резултат...
Барем се гледа дека е прав фан на Барса, го оправдува глумењето на Буске! :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Баерн ќе испаднат пошто Меркел му се инати на Путин за Крим,такада готови сме изглеа...

Ама ти тоа не го разбираш,не живееш у Барселона и не ја сфаќаш ГОЛЕМАТА слика...
Не се курчи, Филе од летоска за Баерн ќе навива.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Чоло е новиот Мурињо. Тренериште е ама го има тоа сељачкото у него и однесување нула спрема неговите противници. Уствари со ова темпо Мурињо вода ќе може да му носи на Чоло.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Значи да не беше париперачката одлука да има ждреб за 1/2 финале до сега ќе знаевме за кого да навиваме во 1/4 финале и со кој да почнеме очи да си вадиме.. (n)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Којзнае дали истиве муабети за Чоло ќе се вртеа доколку Атлетико испаднеше вчера. :confused:

O

ob1

Гостин
Којзнае дали истиве муабети за Чоло ќе се вртеа доколку Атлетико испаднеше вчера. :confused:
Па зашто би го збореле кога ќе беше губитник тогаш? Човекот со Атлетико Мадрид е прв во Ла Лига и во 1/2 финале од ЛШ со тоа што ги елиминираше Милан и Барселона. Си го заслужува целото внимание што е посветено за него. Никој немаше да го збори ако изгубеше зашто со тоа ништо големо немаше да направи.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И Атлетико да отпаднеше вчера Џаро сигурно ќе вртеше муабети како му помогнал на Чоло да освои фестивал во бивша Југославија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па зашто би го збореле кога ќе беше губитник тогаш? Човекот со Атлетико Мадрид е прв во Ла Лига и во 1/2 финале од ЛШ со тоа што ги елиминираше Милан и Барселона. Си го заслужува целото внимание што е посветено за него. Никој немаше да го збори ако изгубеше зашто со тоа ништо големо немаше да направи.
Па една утакмица не мења многу, факт е дека има огромен потенцијал, моментално е во топ5 тренери.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Mu pisav na Nenad Volce Dejanoski pa eve kje prepisum uste ednas i za site ovde kaj mene, za da ne se povtoruvam. ne deka baram opravduvanje nekade, tuku cisto informativno... Znaci, toa so UEFA kje padne... vazen im bese pritisokot sto go napravija poradi toa sto Barca odbi da sorabotuva kompletno timski so antidoping komisijata od UEFA za koja pisuvav vo oktomvri-noemvri. No ete uspeaja...samo smesni mi se seirdziite so UEFAlona i slicno. Ama otsekogas imalo takvi i sekogas i ponatamu i kje si ima. Taka da toa se kje e OK do slednata sezona. No shteta ja napravija... zapocnuvajki so odvratnite niski raboti od Florentino, na kraj so odlukite na UEFA i potresite koi vaka-taka go rashtimaa malku celiot koncept. Ajde, kje ni trgne naskoro pak... Samo neka zavrsi Brazil. A ostavete gi onie koi se silat i se bildaat so srpsko-hrvatski prepisuvaci na net. Na lice mesto e sosem razlicna prikaznata, ne e Mundo i Sport. Dodusa ne e ni Marca i AS. Zatoa i objasnuvav uste togas. Na lice mesto se gleda Golemata Slika, a ne na FB, protalite od spalna soba i resavcite.“

Еве ви уште еден поздрав од Филе. Да не знаеш дали да плачеш или да се смееш :D

Z

zmej gorjanin

Гостин
Што фино е да читаш навивачи на каталонскиот клуб како го бодрат Атлетико, а вчера ко за инат им извадија милион шпански знамиња за да ги потстетат кај се наоѓаат. :)

p.s Генерал Франко навивал за Атлетико, не за Реал Мадрид, кои ради него морале да си го сменат името и да го испуштат "кралски". :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom