I
IBIZA SOUND
Гостин
se nadevam deka nekoj od baern ili atletiko ke zeme
Baern imaat problem, jasno e toa. Del od toa shto bundesligata ne donese mnogu konkurencija godinava i nekoi igraci stagniraa, del so povredata na Tiago koj beshe mnogu biten za brziot transfer na topkata niz sredinata, i nekolku takticki greshki na Pep posebno vo prviot natprevar. Mislam ne treba da se odzeme nishto od toa shto go izigra odbranata na Junajted(site 11 igraci), ama covece se unishtuva fudbalot vaka. Koga moze Pep da ima muda i u natprevar vo koj od pocetok ima rezultat shto mu odgovara da izvadi preofanziven sostav moze i Mojs da stavi nekoj sostav so koj ke ima nekakov prenos na topkata a ne samo shutni napred i nadevaj se deka nekoj ke ja fati. Duri i Wenger izvadi eden odlicen sostav u Minhen koj igrase fudbal. Karik i Flecher shtoperi igraa, sramota e za takvo ime i brend kako shto go pretstavuvaat da se brani doma i gosti makar bile vo problemi.
Izgledav hajlajts od drugiot natprevar i sekoja cest za Atletiko. Definitivno se Dortmund od minatata sezona, mnogu shansi kreiraat i igraat brz fudbal. Messi neka ja zavrshi karieraat vekje, podolgo vreme nemoze da istrcha povekje od 6 kilometri, vo Dortmund ne bi zaigral nikogash.Moze voda da mu nosi na Kika momentalno.
Мислиш дека до Мојс е проблемот, со тој играчки кадар толку, несум ја гледал утакмицата ама го знам Јунајтед, со преспор среден ред, крила исто како да ги нема, така да колку и да сака Мојс или било кој друг да им е менаџер да излезе против Баерн кој што ги имаат ултра брзите Робен и Рибери и страшно интелигентен среден ред неможеш на друг начин да играш освен да се браниш и да чекаш некоја контра ако од горепосменативе така наречени крилни играчи истрчи некој до 16 метри на Баерн или пак да се крстиш на некој индивидуален потег на Руни или пак некој прекин.Baern imaat problem, jasno e toa. Del od toa shto bundesligata ne donese mnogu konkurencija godinava i nekoi igraci stagniraa, del so povredata na Tiago koj beshe mnogu biten za brziot transfer na topkata niz sredinata, i nekolku takticki greshki na Pep posebno vo prviot natprevar. Mislam ne treba da se odzeme nishto od toa shto go izigra odbranata na Junajted(site 11 igraci), ama covece se unishtuva fudbalot vaka. Koga moze Pep da ima muda i u natprevar vo koj od pocetok ima rezultat shto mu odgovara da izvadi preofanziven sostav moze i Mojs da stavi nekoj sostav so koj ke ima nekakov prenos na topkata a ne samo shutni napred i nadevaj se deka nekoj ke ja fati. Duri i Wenger izvadi eden odlicen sostav u Minhen koj igrase fudbal. Karik i Flecher shtoperi igraa, sramota e za takvo ime i brend kako shto go pretstavuvaat da se brani doma i gosti makar bile vo problemi.
Izgledav hajlajts od drugiot natprevar i sekoja cest za Atletiko. Definitivno se Dortmund od minatata sezona, mnogu shansi kreiraat i igraat brz fudbal. Messi neka ja zavrshi karieraat vekje, podolgo vreme nemoze da istrcha povekje od 6 kilometri, vo Dortmund ne bi zaigral nikogash.Moze voda da mu nosi na Kika momentalno.
Covek uci dodeka e ziv. U site golemi utakmici poslednive godini na Baern, Robben e najaktiven i poradi nego gubime ili dobivame. U nego i u Muller go nema tiki taka u krvta.Робен тренирал со десна да набацува и подава....
Ја неам повеќе од страв...Робен порано незнаеше да оди со десната а глеј го денес...
Глорихантери!aiii fanovite na atletiko ej, ko da ne se spanci, najbolja publika mislam deka imaat, luta atmosfera pravat sto e apla retkost vo Spanija, samo da se sporedi atmosferata na nivni stadion i onaa na Bernabe, razlika u klasi vo navivanje, Real da ja imaat taa podrska doma ima site mecevi da gi dobijat na domasen rutinski, vklucuvajki go i duelot so Barsa, oni nemaat 12ti igrac od tribini, Atletiko i 12ti i 13ti imaat, svaka im cast, pravi fanatici a ne kremci i turisti.
p.s. Istovo vazi i za Nou Kamp.