Македонија...земјата во која што сум родена и во која што планирам да умрам.Првиот изговорен збор,првата созла,првата љубов,првиот бакнеж,првите нервози...се што е прво.
Како да не ја сакам оваа земја,која не е толку совршена,а баш тоа ја прави да биде прекрасна.
Сите спомени,моето детство,се што имам се наоѓа тука,не знам како би постоела на друго место,кога спомените ми живеат тука?
Кога го дишам овој воздух,се чувствувам слободна,затоа што знам дека сум дома,меѓу луѓето што ме сакаат(и кои не ме сакаат се разбира

),моите омилени места за седење...
Многу работи сум преживеала и доживеала тука...
Летните распусти кои со душа ги чекав,а сепак ми здосадуваа по малце,колку и да не сакав да признаам,првиот одмор со друштво во Охрид и отеченото колено...
Првите вечерни излегувања,возбудата и нетрпението да дојде петок...
Првата петка и првата единица...
Игрите без крај што ги играв во маало,возењето ролери и точак(секогаш пропратени со модрици).
Се' се тоа можеби ситници,небитни работи кои можеби и не се толку фундаментални,но мене многу ми значат.
Сите овие,а и многу други работи ме врзуваат за Македонија,која и покрај тоа што има милиони проблеми,ја сакам,се гордеам со неа и не би ја напуштила никогаш.