Одевме по распаднатата калдрма, со мојата девојка се сакавме, смеевме , бевме заедно, лудо вљубени, решени дека засекогаш ке бидеме заедно и во добро и во лошо, дека засекогаш ке се сакаме и ништо нема да не раздели. Сонцето ги осветлуваше нашите мили очи , ветерот ни ги дуваше косите, одејки така на крајот од калдрмата беше
Клубот за ”” Скршени срца ””” си велевме дека ние никогаш нема да дојдеме овде, по малку бевме себични и цинични смеејки се на туѓата несрека, весели и исполнети си дадовме завет дека никогаш нема да се разделиме. и дека засекогаш ке останеме еден покрај друг..
-Подоцна : 4 години
Одам Одам чекорам или веке лебдам сам по оваа калдрма, овај есенски ден го донесе и дождот, се прашував плаче ли бог за мене, толку ли се силни мојте солзи, се крши ли моето срце, коцките од калдрмата беа преголеми за мојата душа, знаев дека се распагам..
Чекорам чекорам.. во следниот момент паднав..во калта од калдрмата,,Не НЕ НЕ НЕ НЕ можам повеке , НЕМАМА сили , НЕМАМА надеж НЕМАМ волја, Не сакам да продолжам, го осекав моментот дека секој момент ке згаснам и ке ги затворам очите

Со надеж дека повторно ке бидеме заедно на другиот свет.
Станав ми помогна едно дете исполнето со сила и волја за живот , и продолжив, одејки се прашував што згрешив толку ШТО ГОСПОД МОРАШЕ ДА ТЕ ЗЕМЕ ТЕБЕ, ТИ што ми беше се во животот, Зошто мораше да
умреш.
Застанав пред клубот..на скршени срца, плачев бев мокар и се прашував дали припагам и јас овде . НЕможам не сакам , немам веке сили... ја отворив вратата и влегов, ходникот беше предолг знаев дека после овој ходник ке бидам поблиску до моето мило до мојата сакана, чекорев бавно. во следните мигови бев блиску до големата соба
Клубот на ’’ скршени срца ’’ ..
влегов внатре, имаше поставено љубовни слики , желби , текстови , беа испишани многу солзи, многу страдања, плачови, тука беше рајот на живите смртници . Еден од нив бев и јас , седнав на столчето сите ме гледаа чудно . сите го имаа истиот проблем, безнадежни распаднати лица, скршени срциња , животот умрел во нив, сите се спремаааа за свечениот чин.:icon_frow:cry:

...
Се плашев дали е ова прочуениот масакар во клубот на скршените срца, се прашував дали во некој од следните мигови ке ја видам повторно дневната светлина, калдрмата која ја чекорев срекно.
Но бев решен да бидам таму горе високо на небото покрај мојата сакана , неколку отчукувања до следниот момент
...
....
.. Чкрап ....Пау Пау :pop:
23.05.2006 година во дневниот печат излезе уште еднаш веста, дека повторно се случи уште еден масакар во клубот на скршените срца.
во поменот на срмтниците : Клубот на скршени срца им посакува мирен и вечен сон и засекогаш да бидат со својте најблиски ако не тука горе на небото, почивајте во мир ..