PsychoalieN
Омлет мастеР
- Член од
- 12 јули 2009
- Мислења
- 1.703
- Поени од реакции
- 1.411
Прашањево е каде да најде воден кефир. Јас не држам повеќе воден кефир, само млечен имам.
Културата (мајата) на водениот кефир, изгледа како полупровидни кристали. Таа на млечниот кефир изгледа како крупни бели трошки, малку налик на тарана.А како се препознава дали е воден или млечен @Vanlok ? Мајка ми со млеко ја меша габата, 5 6 саати ја остава на собна температура па 5 - 6 саати у фрижидер и се скиселува млекото. Мене не ми е по кеф, али па не сум знаел оти има две врсти Дали е и водната налик млечната габа (ако добро разбрав, се праи муабет за габата)?
јас чувам воден кефир и сите заеинтересирани форумџии пишете ке ви дадам !! (во зависност од листата на чекање)
позз и од ова болје нешто не сум пробал...
Здраво, дали сеуште имаш од водениот ќефир?јас чувам воден кефир и сите заеинтересирани форумџии пишете ке ви дадам !! (во зависност од листата на чекање)
позз и од ова болје нешто не сум пробал...
Веќе 6,7 години немам за жалЗдраво, дали сеуште имаш од водениот ќефир?
во ред. ФалаВеќе 6,7 години немам за жал