Може сум прв што направи бинџ на цела сезона.
Играта ја имам играно, книгите ми се во план да ги читам.
Кастинг:
Гералт: 10/10 За разлика од другите кои се помалку познати Henry Cavill е светска ѕвезда и реално се гледа разлика во изведбата(и самодовербата). Дополнителен плус е што и самиот е фан на Witcher серијалите, а и од интервјуата се гледа дека е посветен.
Јенефер: 7.5/10 Солидна глума, но мислам дека можеше да биде многу повеќе. Јенефер заедно со Гералт и Сири се најбитните ликови и мислам дека за нивниот избор требаше да посветат највеќе напор. Од друга страна доколку земеа уште едно познато име покрај Cavill прашање е колку ќе имаат ресурси(читај пари) за други делови од серијата
Мислам дека требаше да изберат малку постара актерка за Јенефер и ќе беше убаво доколку е од словенско потекло(Полска, Чешка, Балканот) некако ми пречи што актерката е со индиско потекло. Дури и бела британка ќе беше океј.
Ова погоре за физичкиот изглед додека за глумата повеќе sassy attitude мислам дека е она што недостасува.
Сири: 8.5 Реално немаше премногу шанса да блеска сепак е прва сезона и актерката е релативно млада. Немам премногу што да кажам очекувам во втората сезона да се истакне повеќе.
Јаскиер: 9/10 Еден од позанимливите ликови и мислам дека имаат добра хемија со Cavill
Каланте: 9/10 Досега го немав сретнато овој лик али глумицата се истакна над другите ликови.
Трисс: 3/10 Лош избор и лоша глума немам желба ни да образложувам од што сум разочаран.
Задоволен сум од сценографијата, изведбата на борбите, специјалните ефекти и нормално приказната.
Една од поголемите замерки е што за особи кои немале контакт со игрите или книгите работите може да бидат збунувачки бидејќи во првата сезона не се посветува доволно време да се објасни што е/како функционира магијата, кој е/што е witcher и ред други детали со кои фановите се запознаени но се шпанско село за некој кој немал претходен контакт.