Leo Bonnie
Кад се врате скитнице
- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 4.477
- Поени од реакции
- 5.532
Легендарно враќање
Другар серијата е број 1 секако, а само 15 страни затоа што гледана ми е пред да се зачленам на форумов.Само 15 страни напишани за ова Ремек дело. Кајганџии шта се то дешава??
Ја завшрив вчера. Не ми се верува дека не сум ја гледал до сега, можеби најдобрата серија некогаш направена, секако ја ставам у топ 5 со големите Сопранови, Брејкинг Бед, ГОТ, и Лост.
Серијава има предобро разработени ликови нема позитивни и негативни, сите влагаат у некоја си сива зона. Од една страна сакаш Мекналти и компанија да успеат во работата од друга страна навиваш за дечките што продаваат хероин на тротар да се спасат да не ги утепаат или уапсат . Глумењето е на ниво, владее суров реализам, многу црн хумор, безброј трагични моменти, дрога, насилство, корумпирани функционери во секој департмент ... што и да посака човек ќе најде тука. Омилени ликови Омар, Баблс, Боуди и Банк, мада сите останати беа одлично напишани и разработени.
Сите сезони се посебни на на свој начин но четвртата сезона за мене лично е една од најмоќните и најтрагични сезони од било која серија што ја имам гледано а имам премногу. Тоа што се случи со децата беше прикажано на многу суров и реалистичен начин за да боли и со тоа сфаќаме дека за тие деца спас од "The Game" нема. На сите им се знае крајот уште од 12 - 13 годишна возраст.
Ја изгледав за 3-4 недели и сигурен сум дека ќе ја репризирам за брзо, за да се комплетира целата слика за Балтимор и сите ликови кои се спомнуваат, поготову во првите епизоди каде што од еднаш си бомбардиран со милион имиња и ликови и малце е хаотично додека се влезе во ритам. Како и да е можам слободно да кажам дека "The Wire" e ремек дело и сум многу среќен што конечно ја изгледав.
The king stay the king. И стварно така беше, Авон и после се, пак си остана кралот.The Wire | Explaining the Game | Play or get played. #TheWire20 | By HBOFacebook
Play or get played. #TheWire20fb.watch
Ремек дело е серијава, а на луѓе што им ја препорачувам ми викаат многу спора била. Не помага и тоа што гледаат јутуб, скролаат инстаграм и во позадина гледаат серија.The king stay the king. И стварно така беше, Авон и после се, пак си остана кралот.
Сценава е некаде втора, трета епизода и дури и во овие три минутки се гледа зашто куп луѓе не можат да ја пратат и да ја гледаат.
Не можеш ни на сите да им ја препорачаш, од Госип грл не се иде на оваа, пример.Ремек дело е серијава, а на луѓе што им ја препорачувам ми викаат многу спора била. Не помага и тоа што гледаат јутуб, скролаат инстаграм и во позадина гледаат серија.
The Wire | Explaining the Game | Play or get played. #TheWire20 | By HBOFacebook
Play or get played. #TheWire20fb.watch
И најдобар стил во серијата, што не дека беше ептен тешко да се постигне.Не видов некој во темава да го спомне исто така еден од најопасните ликови.
Mr. Cheese meets brother Mouzone .
Стрингер кога му објаснуваше на Пропозишн Џо дека треба да го среди и овој кога рече:
That nigga got more bodies on him than a Chinese cemetery.