Тетовчанка ја фрли Србија под нозе !

• Креатор на темата Креатор на темата Кајганеро
  • Време на започнување Време на започнување

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.915
Поени од реакции
2.864
Се заинтересирав по добиениот линк од Дарко Гавро(познатиот Тетовчанец) на фејбсук.Доколку сметате дека темата е потребна оставете ја,доколку не канта..

Паралелно со нашата Емилија која е дел на изборот на Идол во Македонија, уште една тетовчанка, овојпат во Србија го обелува образот на Тетово на сличен таков избор.

Се работи за Љубица Бубе Мојсовска која е дел од актуелното натпреварување и избор на најдобар пеач во Србија - Happy stars.

На ова натпреварување кое се одржа на Happy TV у Србија, минатиот викенд на 13.03.2011, Бубе настапуваше во претпоследниот круг на 18 натпреварувачки (поделена во 3 групи по 6 натпреварувачи) од 100 колку што почнаја на почетокот.

Во неделата таа прекрасно ги испеа песните на Александра Радовиќ (Ниси мој) и на Силвана Арменулиќ (Ноќас ми срце пати).
За жал оваа нациоонална телевизија неможеме да ја следиме ние гледачите од Македонија.

Затоа евеви линк со нејзиното преставување во неделата:

Бубе има 24 години, моментално е на мастер студии на Педагошкиот Факулте во Сомбор.

Врската со Тетово е следна: Нејзината мајка е од с.Милетино, а татко и од град Тетово. Таа обожава да доаѓа во Македонија, и има доста роднини овде.
Најуспешни на сите избори за најдобар пеач, секаде се Тетовчаните ;)

Стани нејзин пријател на нејзиниот профил и подржи ја овде:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1264093949

1. Дарко Гавро ми е непознат (а тебе ти е познат)
2. Емилија на Идол... Исто не ја познавам, појма немам која е.
3. Ајде и Љубица Бубе Мојсовска, првпат и го читам името.

Е, сега вака:
Се работи за Љубица Бубе Мојсовска која е дел од актуелното натпреварување и избор на најдобар пеач во Србија - Happy stars.
Таа е од Тетово, а Тетово е македонски град, шоуто е српско.
Во неделата таа прекрасно ги испеа песните на Александра Радовиќ (Ниси мој) и на Силвана Арменулиќ (Ноќас ми срце пати).
Пее на српски јазик, а не на македонски и нема потреба од коментари повеќе, доколку не бидам повикан на темава.

п.с. не ја дочитав цела тема. :p
п.с.2. насловот на темата е моќен
creepband.gif

1. Дарко Гавро ми е непознат (а тебе ти е познат)
2. Емилија на Идол... Исто не ја познавам, појма немам која е.
3. Ајде и Љубица Бубе Мојсовска, првпат и го читам името.

Е, сега вака:
Таа е од Тетово, а Тетово е македонски град, шоуто е српско.
Пее на српски јазик, а не на македонски и нема потреба од коментари повеќе, доколку не бидам повикан на темава.

п.с. не ја дочитав цела тема. :p
п.с.2. насловот на темата е моќен
creepband.gif
1.Дарко Гавро е единствениот голем познавач на Тетовската историја,традициите,фолклорот и слично,но не многу познат во Македонската јавност.

2.Неможам да ти помогнам ако не гледаш македонски идол..

3.И јас и го читам прв пат името,а пее на српски бидејќи е во српско шоу,тука на македонски идол,ни еден идол во мини концертиве не слушнав да пее македонски,а ти бараш некоја да пее македонски песни во соседните земји(странство)

3.И јас и го читам прв пат името,а пее на српски бидејќи е во српско шоу,тука на македонски идол,ни еден идол во мини концертиве не слушнав да пее македонски,а ти бараш некоја да пее македонски песни во соседните земји(странство)
У право си, ама тие шоу-а се направени за телефонско гласање ака грабеж на народот само. И толку, доста е. :)

јасен е мојот став..сите македонци што пеат на српски, зборуваат на српски и се прават поголеми срби од самите срби за мене не се македонци. Изроди се

Леле реков бог знае кое постигнување, со ова пеење ај сите нека пеат нека станат пеачи.

Ептен се преценува гласот кај луѓево, чиниш шо имала глас добар и пеела.

Toa шоу се дава на некоја Ш телевизија во Србија и никој таму не го знае, а не па тука.

Како што некој напомена - премногу им се дава значење на пеачите... А нивната функција е иста како и онаа на кловновите - да го забавуваат народот. Ама ајде, некои работи тешко ќе се променат.
Инаку што се однесува за оваа, не спомна ни за Тетово, ни за Македонија нит па кажа збор на македонски... Не поддржувам такви, па ако сака и дома да ми живи.

I vikash da ja podrzhime. Okej, nema problem. Samo kazhi kolku e teshka, da se pripremime fizichi, a bogami i psihichki?

p.s. Kolku vreme treba da ja podrzhuvame?

јасен е мојот став..сите македонци што пеат на српски, зборуваат на српски и се прават поголеми срби од самите срби за мене не се македонци. Изроди се
Немој така и Тошо пееше српски, бе.

Како што некој напомена - премногу им се дава значење на пеачите... А нивната функција е иста како и онаа на кловновите - да го забавуваат народот. Ама ајде, некои работи тешко ќе се променат.
Инаку што се однесува за оваа, не спомна ни за Тетово, ни за Македонија нит па кажа збор на македонски... Не поддржувам такви, па ако сака и дома да ми живи.

За Милетино ќе спомне, македонското Милано :pos:

Немој така и Тошо пееше српски, бе.

Тоше е друго, тој имаше албум за српско/хрватскиот пазар што е нормално, беше Балканска ѕвезда. Бојанот 13 на пример подобро збори српски и од србите, отиде да живее во Белград, е тоа е тоа што јас неможам да го поднесам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom