Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Eбате умрениот провајдер, адам ланза за вас само.
Месец ипол истиот проблем, интеренетот падни стани, не само кај мене туку у цело Водно, ми викаат реонски проблем, работеле на истиот ... на 3 јавувања со размак од недела дена, епа уште еден реонски проблем ќе имате зашто пола луѓе што ги знам планираат нет провајдер на мењаат зашто ова на Телекабел не се трпи. Ја не гејмам многу на нет, тек па тие што редовно играат, неизводливо е, и лаг и паѓање на нетот на секои 5-10 мин.

Ебате реонскиот проблем што веќе 2 месеца не можат да го решат.

Тој " реонски проблем " го имаат на цел регион на Скопје .До септември не беше и до тогаш кој знае што интернетот али држеше ,али од септември навака неколку луге на разни локации што се кажуваат дека имаат многу проблеми со интернетот вклучувајки ме и мене , Дали им е преоптоварена мрежата или не кој ги знае , јас не им го користам интернетот веке си останав само на кабелската ,барем тоа им е ок.

Месец ипол истиот проблем, интеренетот падни стани, не само кај мене туку у цело Водно, ми викаат реонски проблем, работеле на истиот ... на 3 јавувања со размак од недела дена, епа уште еден реонски проблем ќе имате зашто пола луѓе што ги знам планираат нет провајдер на мењаат зашто ова на Телекабел не се трпи. Ја не гејмам многу на нет, тек па тие што редовно играат, неизводливо е, и лаг и паѓање на нетот на секои 5-10 мин.

Толку капацитет и способност имаат - 2 екипи во Скопје и 2 телефона за техничка на кои работи еден ист дечко со двата. Дури ставиле на нивниот сајт за вработување линк. Ако има некој со полу-здрав разум може и да прати CV, не треба да знае многу сигурно, да има завршено барем 4-то одделение, да разликува гола од жица со изолација или да знае телефон да држи во рака и да каже кога ќе му се јават „имате вирус ќе ви пратиме екипа“. Лесни пари на крај на месецот, само лошото е што може да те каменува некој ако дознае каде работиш.

~22h22min:
2396057650.png

:thumbsup:

Adam Lanza...ke idat u raj direktno.....treba James Holmes da gi otvori kako pasteta....
Poneseriozna kompanija nemam videno, sigurno i AEK krenale race od niv, ni da im davaat ultimatumi, ni kazni nisto. Nekoj crnec od pleme od Swaziland ili od Somalia da doneses ke nauci da ti sredi net, ovie em od skopje, em demek skolo ucele niso. Da turat kabletel ili optika od t-home kaj mene, odma im go daaam modemot gratis i za inat ne im plakam, pa neka dojde Zoran K. da mi bara pari za net. Baska mnogu bistra faca tet-a-tet !!!

Прегледај го приврзокот 55172
кабел си е кабел by blizoo :D едноставно не се споредува ; )

Барем да не го симнуваше xvid :tapp:

:icon_lol:
Ти пречи? ти ни тоа изгледа неможеш да го симнеш

Што е разликата од ова и Телекабел бе пријателе?
Таму филмовиве се симнуват за 5 минути, кај нас за 6иол?
Мислам, која е поентата ако не трошиш лимитот воопшто да имаш брзина која нема да се дигне максимум дека филмот ќе се симне во меѓувреме?
Еве од неделава, провери мислења у Филм&тв, па мене не ми мења, не гледам ти колкав ќар имаш од твојот интернет.
(башка го делам, и не сметам од лаптоп)

http://i.imgur.com/CaAGJ.jpg

Од каде заклучи дека не го трошам лимитот? Заклучи од тоа што е филмот 700 мб?
А ќар имам бидејќи на близоо интернетот е каде каде постабилен од телекабел, мислам дека ќе се согласиш со тоа? :) и плус близоо имаме неограничен трансфер а вие имате 100 гига....

Види, нема да ти го негирам фактот дека општата незадоволеност е поголема кај корисниците на Телекабел, и само фер би било да споредуваме ако имаме бројка на корисници, незадоволност и сл за да добиеме некој реален процент кој колку е полош. Пошо лично јас воопшто немам проблеми со стабилноста, никогаш не варира и.. во овие времиња е смешно да се случи да ти "падне интернетот". Значи глеаш, еден корисник неможе да даде целовкупна слика за целиот провајдер. Инаку претпоставка само, и земено во предивд твоите слики и зборови, дека навистина кога ќе дојде ред за филмови, ако се од 700мб навистина нема разлика меѓу провајдериве.

И како последно, месецов имам 314 гига засега сообраќај. :)

Не знам кај да прашам па ај тука.
Дигиталните канали на Телекабел за DVB-C на која ги барате?

Не знам кај да прашам па ај тука.
Дигиталните канали на Телекабел за DVB-C на која ги барате?
Како мислиш на која ги барате? Јас имам одбрано Финска како држава на LG TV и после рачно внесував фрекфенции.
STEALTH Да не знаеш зашто ќе се мењаат каналиве? Големо :гомце: се дисковери во споредба со национална геогравија а и 24кујна е ТОП канал, што се не научив да правам :)

Па најверојатно некои си ја преценуваат "кожата" т.е програмата, а и Прајм е ПРЕТЕРАНО барана

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom