Ако е преку wifi картица најди кој чипсет е картицата инсталирај драјверите ако ги немаш веќе инсталирано, доколку не е enabled направи enable на конекцијата преку картица, долу десно на таскбар-от би требало да имаНајпрво здраво, ми треба помош па решив овде да се консултирам.Значи компјутерот го форматирав и сеа ми ја снема конекцијата,и сега како да направам повторно. Ако знае некој нека кажува? интернетот е SunWirless.
Последното еАко е преку wifi картица најди кој чипсет е картицата инсталирај драјверите ако ги немаш веќе инсталирано, доколку не е enabled направи enable на конекцијата преку картица, долу десно на таскбар-от би требало да има
некоја икона што претставува конекции, стисни десен клик на неа види кај можеш да побараш безжични мрежи, пронајди ја "Sun Wireless XX", каде што XX е број на базна станица, конекцијата нема да има клуч, закачи се на неа, кога ќе пробаш да сурфаш на веб ќе те пречека каптивен портал кој што ќе те праша за ваучер или слично ќе ги внесеш бараните податоци од ваучерот и тоа е тоа.
Доколку си со екстерен bridge, тогаш ќе треба да креираш PPPoE конекција, каде што ќе внесеш корисничко име и шифра, слично како и во првиот случај во овој случај треба да ги имаш инсталирано драјверите за етернет мрежната картица, што најверојатно ги имаш.
Всушност еве ти го линкот од упатството:
http://go.sunwireless.com.mk/mk/images/documents/sw_vista_upatstvo_pre-paid_mk_v1.7.pdf
http://go.sunwireless.com.mk/mk/images/documents/sw_xp_upatstvo_pre-paid_mk_v1.7.pdf
Старото корисничко име и старата шифра треба да ги внесеш, не знам дали SunWireless имаат опција за recovery во случај да ги заборавиш преку маил, како и да е контактирај ги, на пример јави им се на телефон би требало да ти ги кажат.Последното есамо дали може да се направи нов Username или мора стариот ?пошто на стариот ни знам како беше узернејмот нит пасвордот
Или како да дојдам до него ....
Најпрво здраво, ми треба помош па решив овде да се консултирам.Значи компјутерот го форматирав и сеа ми ја снема конекцијата,и сега како да направам повторно. Ако знае некој нека кажува? интернетот е SunWirless.
Здр. епа вака значи благодарение на членот погоре знам како да ја направам конекцијата ама ми фали последниот чекор т.е Узернејмот и пасфордот. Отидов до Сан Вајрлес објектот им кажав што како е работата...и ми кажаа дека узернејм и пасвордот го имало во договорот.Здраво Pazzo Pazzini , извини малце покасно што одговараме.
Кажете ни дали се снајдовте со конекцијата или Ви треба некаква дополнителна помош ?
Поздрав и пријатен ден,
Ништо друже,Здр. епа вака значи благодарение на членот погоре знам како да ја направам конекцијата ама ми фали последниот чекор т.е Узернејмот и пасфордот. Отидов до Сан Вајрлес објектот им кажав што како е работата...и ми кажаа дека узернејм и пасвордот го имало во договорот.
Штотуку проверив во договорот ама не најдов ништо вакво. Епа сеа друго чарје?
ПратеноНишто друже,
Пиши ни во приватна порака: Име Презиме, контакт телефон и место на живеење.
Пиши ни и име на друг член од семејството во случај на негово име да бил направен договорот.
Ние ќе направиме тикет, ќе Ве побараат од корисничка поддршка и ќе се реши работата
Поздрав
Направен е налог, очекувај да те контактираат многу скоро !Пратено.
Средено еНаправен е налог, очекувај да те контактираат многу скоро !
Поздрав,
Се надевам дека сите WiFi рутерчиња ќе имаат исто име на безжична мрежа (SSID) со цел да не мора да се преконектираме при секое влегување во автобус. Тоа би било суперSunWireless ќе обезбедува безжичен интернет во автобусита на ЈСП
http://skopjeid.com/2013/03/14/sunwireless-ke-obezbeduva-bezicen-internet-vo-avtobusite-na-jsp/