Steam: Официјална дискусија

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Неделава на Стим има Square Enix и Eidos промоција па има попуст на нивните игри.
Секој ден има по еден пакет и целиот пакет дава голем попуст, 50, 66% и сл.

Во понеделникот имаше Deus Ex 1, 2 + Hitman 1,2,3 за 20тина евра... Супер пакет ама помина.
Денеска е Tomb Raider трите последни + Last Remnant.

KamIx

Reichsfuhrer-SS
Член од
4 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
1
Добро бе ти Стеам само за кантер ли мислаш? Тоа ти што викаш е ретаил, не е стеам не треси глупости. Јас темава ја отворив за клиентот, не за цс.

Сите други "дилери" на Стеам е нелегално, ако Валве дознаат за тоа отиде акаунтот.
хмм СРАЊЕ не лажи како прво ако некој знае да хакира стеам ацц нема да ти го бан ја ја имам Call of Duty Modern Warfare 2 i CS на ацц и игам веќе цела година нишш не ми се дешава и не ми е краден акаунтот него направив обичен фрее ацц и другар ми ми аддна игри на него и работи без проблем

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
хмм СРАЊЕ не лажи како прво ако некој знае да хакира стеам ацц нема да ти го бан ја ја имам Call of Duty Modern Warfare 2 i CS на ацц и игам веќе цела година нишш не ми се дешава и не ми е краден акаунтот него направив обичен фрее ацц и другар ми ми аддна игри на него и работи без проблем
Дете имаш 14 години. Размисли пред да пишеш вакви глупости другпат. :smir:
Ако сам си направил account и другар ти ти "аднал" игри на него, тоа значи или дека ти креирал шорткати во стимот од тие 2 игри, или се пиратски верзии (направени со steam patch). Да не можеш случајно да играш CS на Steam сервери или MW 2 online?
ИЛИ, според мене малку веројатната варијанта, ти ги купил игрите и ти ги пратил како gift.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Exactly why I престанав да влегувам на кајгана веќе... Туу мени смарт асес.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Eх да беа такви шутраци досега стимот ќе пропаднеше.Не е се така едноставно си имаат тие заштита.

KamIx

Reichsfuhrer-SS
Член од
4 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
1
Дете имаш 14 години. Размисли пред да пишеш вакви глупости другпат. :smir:
Ако сам си направил account и другар ти ти "аднал" игри на него, тоа значи или дека ти креирал шорткати во стимот од тие 2 игри, или се пиратски верзии (направени со steam patch). Да не можеш случајно да играш CS на Steam сервери или MW 2 online?
ИЛИ, според мене малку веројатната варијанта, ти ги купил игрите и ти ги пратил како gift.
Дојди на German Headquarters Deatmatch да видиш дали не играм на стеам сервери или аддни ме на web gather Или Esl gather а за Mw2 играм онлине веќе пола година и повише со up to date patch и немам проблеми а да ги куил игрите мало морген пошто само mw2 е 3000 ден а не е глуп да дава за мене 3000 ден

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Дојди на German Headquarters Deatmatch да видиш дали не играм на стеам сервери или аддни ме на web gather Или Esl gather а за Mw2 играм онлине веќе пола година и повише со up to date patch и немам проблеми така да размисли што ке пишеш
FAIL! MW2 е излезена пред 4 месеци и 20 дена. Друг пат барем размисли пред да излажеш.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
FAIL! MW2 е излезена пред 4 месеци и 20 дена. Друг пат барем размисли пред да излажеш.
:pos2::pos2::pos2::pos2:

BUSTED!!!!

@ KamIx: A да не играш ти уствари Insurgency? Таа е игра со иста тематика како и MW 2, и плус е бесплатна. :pos:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Вака, земав cd key за DiRT 2. Во упатството вика дека треба да ја активирам играта преку Steam. Отидов "Activate a product with Steam" и го внесов кодот. Играта се активираше и почна да се даунлодира. Е, сеа, пошо јас ја иам во компјутер веќе инсталирана, дали ќе може некако да играм онлајн, а да не ја симињам преку Steam? Да не трошам GB за џабе, коа веќе ја иам во РС инсталирана.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Вака, земав cd key за DiRT 2. Во упатството вика дека треба да ја активирам играта преку Steam. Отидов "Activate a product with Steam" и го внесов кодот. Играта се активираше и почна да се даунлодира. Е, сеа, пошо јас ја иам во компјутер веќе инсталирана, дали ќе може некако да играм онлајн, а да не ја симињам преку Steam? Да не трошам GB за џабе, коа веќе ја иам во РС инсталирана.
А ти претходно си ја инсталирал пиратска верзија, па после си земал CD Key за активација или ја имаш оригиналот па од таму ти е инсталирана? Ако е првото - ќе треба да ја симнуваш, јбг. :toe:

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
а да пробаш да ја избришеш таа што ја имаш. и кога ке ја инсталираш пак, да го внесеш кодот :helou:. (сигурно знаеш дека не треба да ставеш крак :vozbud: )

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
а да пробаш да ја избришеш таа што ја имаш. и кога ке ја инсталираш пак, да го внесеш кодот :helou:. (сигурно знаеш дека не треба да ставеш крак :vozbud: )
Тој код што го има не е директно за DiRT 2; него за Steam мислам. Вака се појави уште некој пред 3-4 месеци, па Oblivion му објасни дека мора да ја симне цела...
Т.е. нели исто беше Фициани, само со Modern Warfare 2? :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не мора да ја симнува цела. Нека ја пушти колку да се симнат .ncf во steamapps и да се направи папката во steamapps\common. после нека го исклучи Steam и нека ја ископира играта во \steamapps\common\dirt 2
После се пушта Steam и се прави валидација (десен клик>Properties>Local files>Verify...). Steam ќе си досимни што му треба и тоа е тоа.

KamIx

Reichsfuhrer-SS
Член од
4 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
1
:pos2::pos2::pos2::pos2:

BUSTED!!!!

@ KamIx: A да не играш ти уствари Insurgency? Таа е игра со иста тематика како и MW 2, и плус е бесплатна. :pos:
Абе глуп еве ти скрин шот од мој стим ако не веруваш Bf2142 ми е како нон стеам игра ставена пошто неможе на стеам да се активира а mw2 пишува дека е 100% Ready да беше шорт кат ке пишуваше Shortcut Ready

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Абе глуп еве ти скрин шот од мој стим ако не веруваш Bf2142 ми е како нон стеам игра ставена пошто неможе на стеам да се активира а mw2 пишува дека е 100% Ready да беше шорт кат ке пишуваше Shortcut Ready
Како прво: не вреѓај. 5 години сум постар од тебе и треба да го почитуваш тоа.
Како второ: ме чуди зошто те нема овдека:

Kajgana Shop

На врв Bottom