Среќно утро - без стрес

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Ни музика, ни појадок, ни кур ни бутур не ми помага освен црно македонско кафе, black as midnight, strong as sin and hot as hell, проследено со еспресо и/или нес без шеќер, туш, ако баздам под мишки, ако не, си велам, јебига, ќе пројде и овој ден.

Станувам секогаш еден час пред да излезам од дома. Утрото ми започнува во бањата со туширање и остала хигиена, единствен начин да се разбудам комплетно...правец кујна, без нормален доручек и овошје нема шанси за излегување од дома.....со гардеробата немам проблем, секогаш исто....а време за движење нема така да таксистите вадат леб од мене секое утро.
Ова е за мене ритуал кој досега не ме изневерил, утрата секогаш ми се без стрес.
Кафето го оставам за на работа, првото утринско кафе го пијам веќе комплетно ставена во функција,пиење во пријатно друштво и чашитлама:kez:

Nemam navika da se tusiram na sabajle i bas mi e maka.
Za zal nautro sekogas sum vo nekoja trka so vremeto, zasto sekogas pospivam poveke otkolku sto treba i nemam vreme da se spremam ubavo covecki za na skolo,ami samo trcam levo desno barajki nesto.Utrata mi se grozni.

Апчиња за полесно будење

Компанијата „Рајс енд шајн” ги претставила апчињата направени од природни состојки што можат да ви помогнат да станете рано наутро без никакви проблеми.

Основачот на компанијата, Кети Беган, тврди дека „Wake Up On Time” (Разбуди се навреме) ќе и стават крај на утринската зашеметеност и чувство на нервоза кај луѓето кои не сакаат рано да стануваат.
Апчињата даваат дополнителна енергија во утринските часови и го зголемуваат имунитетот на организмот.
Беган тврди дека апчињата, исто така, го подобруваат расположението, благотворно влијаат врз меморијата, циркулацијата на крвта во организмот и на варењето на храната.
Состојките на новиот „чудотворен” производ, вклучуваат аминокиселини, неколку видови витамини Б и семки од гуаран.
Раното будење и натаму ќе бара разни методи на будење и ѕвонење на часовникот, но целиот процес, како што се чини, ќе биде многу попријатен за луѓето кои не се „вљубеници” во утринските часови.

Абе не сте арни вие. Утрото (според мене) е најубав дел од денот. Срамота е да се пропушти. Инаку за станување (какви апчиња каков будилник не ми треба нишо)... Неможам да спијам појке од 8 сабајле. Навика или штознам што е. А често ми се дешава да станам кон 5, 5 и 30, 6... И неможам да заспијам така да чекам да стани некој да ме дружи... Досадно е сам (пред некој ден се осеќав како Кочо Рацин и бели мугри...штета што не ме бива за поезија).
А да ке заборавев. Оние од типот абе ај уште 5 мин ке станам (а ке закасни за некаде ако не стане) ги сметам за неодговорни.

Знам дека припаѓам на видот ретки животни, ама утрата ги САКАМ бре, брате :toe: (се разбира, само доколку сум доообро наспана). Ќе си станам, ќе си ставам вода за единственото кафенце во денот и додека тоа се лади, одам под туш. Охохо, сапунче, миење заби....па во бањарка си седам и си го пијам каВето со млекце, шминка, па облекување, фризурче, парфем и ciao bambini :helou: ....Го стегам патот посабајлечки, 20 минути пешадија, влегувам на работа и им внесувам утринска свежина на моите драги колеги :party3: .

Dzish напиша:
Абе не сте арни вие. Утрото (според мене) е најубав дел од денот. Срамота е да се пропушти. Инаку за станување (какви апчиња каков будилник не ми треба нишо)... Неможам да спијам појке од 8 сабајле. Навика или штознам што е. А често ми се дешава да станам кон 5, 5 и 30, 6... И неможам да заспијам така да чекам да стани некој да ме дружи... Досадно е сам (пред некој ден се осеќав како Кочо Рацин и бели мугри...штета што не ме бива за поезија).
А да ке заборавев. Оние од типот абе ај уште 5 мин ке станам (а ке закасни за некаде ако не стане) ги сметам за неодговорни.

Taka e imas pravo za neodgovornosta eve i jas priznavam sum vo ovaa grupa na neodgovorni mrzlivci.Se trudam da se popravam ali ne odi.I sto e najloso se obiduvam da se opravdam,go okrivuvam skoloto sto ne pocnuvame pokasno barem od 8 casot.:nesum:

Mnogu mrazam koga ke se uspijam. Obicno stanuvam 1 ipol pred da mi pocne fax, pa varam kafe, dur se ladi se banjam, pa uz kafe se sminkam, oblakam, i obavezno eci muzika. I ocerena od uvo do uvo iskacam. Ne sum od tie tipovi sto sabajlecki jadat luge...

ејјјј не какајте. баш е топ одсабајлечки. :) највише го љубам делот коа станувам и се спремам, е тогаш сум хиперактивна (башка дека каснам, пошо тоа ми е у крв) и скокам, пеам (да, да радиото ми е уклучено :) ) и сл... е више коа ќе стигнам у школо... е тек тогаш ми завладува тој bad feeling шо го опишувате погоре...

Секое утро ми е како повторно да се раѓам. Многу го сакам утрото, посебно кога изгрева сонцето. Тогаш никој не ме нервира, се ме тера на љубов во тие моменти

Super mi se utrata...edno kafence,pa cigarche,pa doruchek,pa tushiranje,pa ushe edno cigarche....i dok dojde vreme za rabota,super se osekjam...koa ke stignam u kancelarija...baram dozvola za umiranje!

за да ми биде утрото без стрес треба да нема никој дома и станам и да си направам кафе едно по мој терк
да си седна на комјутер и да глеам серија некоја или да сурфам нешо по нет на форум да пишам нешо и да нема некој да ме нервира тоа е најбитно :)

Mene utroto mi e najmirno, stresot mi doaga posle:helou:

Обично сум онака расположена кога станувам ама некогаш сум...леллее и самата не можам да се опишам!Моиве ме знаат па едно пола саат додека се средам никој не ми пави муабет оти одма се карам се не ми е погодено...Али тоа ретко се случува па така да можат да ме истрпат ...

Обожавам утро, лете, зиме, секогаш. Рано рано, без разлика кога сум легнала.
Ама кафе мора да има. Ако нема кафе, заебано почнува денот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom