Spotify во Македонија

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6
Е па како тогаш имаш проблеми?
Адреса на живеење Македонија имаш ставено?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Колку ли пати треба да повторам...... :yid: Не е до Премиум или плаќање, работата е што Spotify не е достапен како услуга кај нас во Македонија.
За одредено време Spotify прегледува IP адреси и ја гледа нивната локација, ако не се совпаѓа или е во место кај што не е достапна услугата тогаш акаунтот го гасат. Пример сега јас сум го направил со VPN акаунтот негде во Холандија и си го користам со Македонска адреса, Spotify гледа дека се користи со Македонска адреса, го гаси акаунтот и дава порака да се уклучам на истото место од каде што сум го направил за да продолжам со користење....
 

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.186
Поени од реакции
321
Колку ли пати треба да повторам...... :yid: Не е до Премиум или плаќање, работата е што Spotify не е достапен како услуга кај нас во Македонија.
За одредено време Spotify прегледува IP адреси и ја гледа нивната локација, ако не се совпаѓа или е во место кај што не е достапна услугата тогаш акаунтот го гасат. Пример сега јас сум го направил со VPN акаунтот негде во Холандија и си го користам со Македонска адреса, Spotify гледа дека се користи со Македонска адреса, го гаси акаунтот и дава порака да се уклучам на истото место од каде што сум го направил за да продолжам со користење....
Јас акаунтот го користев 1.5 година без проблем со УК адреса и регистрацијата беше од Македонија без впн и глупости. Користиме 6 месеци фамилијарен пакет без никаков проблем сите се регистрирани со УК адреаса од Македонија без впн ...

На адреса мислиш адреса на живеење или ИП адреса?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6
Јас акаунтот го користев 1.5 година без проблем со УК адреса и регистрацијата беше од Македонија без впн и глупости. Користиме 6 месеци фамилијарен пакет без никаков проблем сите се регистрирани со УК адреаса од Македонија без впн ...

На адреса мислиш адреса на живеење или ИП адреса?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
IP
 

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6
https://support.spotify.com/us/using_spotify/system_settings/travel-with-spotify/
тоа 14 дена ограничување е само за free акаунти изгледа
за премиум нема никакво ограничување
Какви ограничувања, акаунтот мене ми го гасат негде на пола година, не 14 дена...
Еве како оди:
Премиум акаунти се акаунти кои немаат реклами, дава песни кои сеуште не се излезени 2 недели уназад, и можеш од повеке места да се уклучиш
А на другата страна Бесплатните акаунти имаат реклами кои се многу ретки, можеш да се приклучиш од помалку уреди, нема ограничувања на траење...
На акаунтот направен со холандска ип какца адреса на живеење имаш, холандска или македонска?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Холандска, како да може Македонска...
 

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.186
Поени од реакции
321
Какви ограничувања, акаунтот мене ми го гасат негде на пола година, не 14 дена...
Еве како оди:
Премиум акаунти се акаунти кои немаат реклами, дава песни кои сеуште не се излезени 2 недели уназад, и можеш од повеке места да се уклучиш
А на другата страна Бесплатните акаунти имаат реклами кои се многу ретки, можеш да се приклучиш од помалку уреди, нема ограничувања на траење...

Холандска, како да може Македонска...
Незнам што да ти кажам, ова што ти го кажуваш сигурно не е правило на Spotify. Кажи им дека на неколку месеци си во Македонија ... работиш/студираш

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6
Незнам што да ти кажам, ова што ти го кажуваш сигурно не е правило на Spotify. Кажи им дека на неколку месеци си во Македонија ... работиш/студираш

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Е ај дека е, погледни си што имаш во премиум претплата а што имаш во бесплатната еве ти линк
https://www.tomsguide.com/us/spotify-free-vs-premium,news-24850.html
 
Член од
10 април 2018
Мислења
2.252
Поени од реакции
2.545
Е ај дека е, погледни си што имаш во премиум претплата а што имаш во бесплатната еве ти линк
https://www.tomsguide.com/us/spotify-free-vs-premium,news-24850.html
Ама нема никакво правило дека на 6 месеци треба да се логираш со ип од земјата која стое во акаунтот.
пишува за фри на 14 дена е тоа затолжително.

но ти имаш премиум, холандски, така?
 

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6
Ама нема никакво правило дека на 6 месеци треба да се логираш со ип од земјата која стое во акаунтот.
пишува за фри на 14 дена е тоа затолжително.

но ти имаш премиум, холандски, така?
Значи нема такво правило незнам од кај го извади па тоа сеа, и каде пишува за бесплатни акаунти дај жити се кажи ми
И не, немам акаунт и пак ке повторам. Spotify самото си гледа дека не си од истата локација од каде што си го направил акаунтот, и затоа го гаси и бара да се уклучиш од истото место за да го реактивираш
 

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.186
Поени од реакции
321
Член од
10 април 2018
Мислења
2.252
Поени од реакции
2.545
Значи нема такво правило незнам од кај го извади па тоа сеа, и каде пишува за бесплатни акаунти дај жити се кажи ми
И не, немам акаунт и пак ке повторам. Spotify самото си гледа дека не си од истата локација од каде што си го направил акаунтот, и затоа го гаси и бара да се уклучиш од истото место за да го реактивираш
па пишав претходно
https://support.spotify.com/us/using_spotify/system_settings/travel-with-spotify/

You can use Spotify in a country different than the one registered on your account for up to 14 days. After that, you need to upgrade to Premium or change the country registered on your account.

Got Premium?

  • You can stream Spotify anytime and anywhere in the world where unrestricted internet is available.
  • Download your favorite music so you can play your music even when you’re on the plane or somewhere else that doesn’t offer internet.
 

panamera

Metalhead
Член од
7 јули 2018
Мислења
29
Поени од реакции
6

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.186
Поени од реакции
321

Kajgana Shop

На врв Bottom