Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Hahaha jako se naucija i site po istata traektorija: 1. Vlezi vo problem 2. Jadi kjotek 3. Placi deka si bugarin, pa moze ke si lapnes stance vo Sofija kako gospodin Pendikov (koj vprocem im bordzese pari na tepacite ama jako si go izreklamira i naplati kjotekot)
Не заборавај дека сите читале и шест месеци не спиеле но се разбудиле како бугари :pos: :pos: :pos: :pos:
Сите истото го читаме, но не сите сме бараби и должни ко грција.

Не заборавај дека сите читале и шест месеци не спиеле но се разбудиле како бугари :pos: :pos: :pos: :pos:
Сите истото го читаме, но не сите сме бараби и должни ко грција.
Citale bilten od sportlife, nema pogolemi bugari vo makedonija od kockari, pijanici i narkomani. Od 3000 ke ispadnat deka 2900 se so nekoj porok, pa taman mozat ne vo ustav nego i vo ginisova kniga da vlezat, kako malcinstvo so najmnogu poroci.

Citale bilten od sportlife, nema pogolemi bugari vo makedonija od kockari, pijanici i narkomani. Od 3000 ke ispadnat deka 2900 se so nekoj porok, pa taman mozat ne vo ustav nego i vo ginisova kniga da vlezat, kako malcinstvo so najmnogu poroci.
Што кажа сеа ај препрочитај се

Што кажа сеа ај препрочитај се
Da de deka mnozistvo od deklariranite "bugari" vo Makedonija imaat poroci i se vo dolgovi i edno vreme im davaa pari preku fondacija makedonija da se pisat bugari, dali e uste taka ne znam.
PS. Ova go znam i e stoposto taka, mn blizok drugar (mi bese povekje ne za srekja) imase problem so droga, kocka i dolgovi i tuka dojde "spasot" od lica na fondacija makedonija koi rovarea po gradot i baraa takvi lica so problemi za da im ponudat mesecni "donacii" i da im vetat deka ke im sredat za BG pasos, a vozvrat tie da jadat govna vo Mkd deka se bugari i da otvorat bugarski klub (koj bese otvoren, no potoa bese zabranet). Site clenovi na klubot doagaa od takvo milje i site bea zaglaveni do gusa.

Od vakvi frikovi koj doma moze go ebat so plasticen ke zakacam srbsko zname na terasata od inaet iako ne sakam da gi smislam istite. Emesija se pravi za random grafit ej abe kako ne se metnavme kopilinja i nie vo mindsetot pa taa 2001 da kolevme se pred sebe a vaka so krstot na celo treba da ziveeme so vakvi sranja.

Први јануари: Почнува да функционира Safe City.

Втори јануари:

Od vakvi frikovi koj doma moze go ebat so plasticen ke zakacam srbsko zname na terasata od inaet iako ne sakam da gi smislam istite. Emesija se pravi za random grafit ej abe kako ne se metnavme kopilinja i nie vo mindsetot pa taa 2001 da kolevme se pred sebe a vaka so krstot na celo treba da ziveeme so vakvi sranja.
Сопругата му е од племето што очекуваш, неговите нека учат шошонски, додека графитите сами си ги пишуваат за да изиграваат жртви.
Автоматски споено мислење:

Се тресе цел полуостров од Бекир
IMG_20251202_221115.jpg
Овој работи на два балгарски компјутери од еднаш, има завршено балгарски факултетот со дипломата.

Последно уредено:
Сопругата му е од племето што очекуваш, неговите нека учат шошонски, додека графитите сами си ги пишуваат за да изиграваат жртви.
Автоматски споено мислење:

Се тресе цел полуостров од Бекир
Прегледај го приврзокот 462562
Овој работи на два балгарски компјутери од еднаш, има завршено балгарски факултетот со дипломата.
I da ne gi pisuvaat sami grafitite, ne znam sto ocekuvaat deka nasava mladina treba da e liberalna koga porasnata e vo takvo sekojdnevie kako napadi so nozevi zosto si makedonsko dete, so nastani kako Smilkovsko, Sazdo so najavi za vojni od nivna strana, so sirenje na omraza i seenje strav kon naseto naselenie. I sega eden grafit e strasen a ne e strasno sto trpi Makedonecot vo sekojdnevieto. Ne znam na primer onoj sto go tepaa na semafori 5 6 spona za greska vo soobrakaj valjda negovoto dete treba da napise grafit so poraka za mir. Takvi slucki ima eden kup niz Skopjevo, omrazata e na ogromno nivo, za zal sepak smetam deka 21 vek treba da ziveeme site vo nekoja normala ama oni ne go sakaat toa.

@puno, што збори овој за Скендербег и дали преводот на англиски е точен?

1764715000750.png
1764715011593.png
1764715071688.png

Веднаш по освојувањето на Кроја, Скендербег се вратил на верата на своите предци[6]. Всушност, како што забележува Фолмерајер, тој никогаш не престанал да биде христијанин[7], туку станал муслиман само по изглед, под влијание на својот татко, по несреќата од 1430 година. Неговото враќање кон христијанската вера не било само дипломатски потег, како оној на неговиот татко кој често ја менувал својата религија. По овој настан следело крвопролевање. Сите муслимански колонисти и сите оние кои ја промениле својата вера во замокот Кроја и другите замоци биле повикани да изберат помеѓу Христијанството и смртта. Повеќето од нив одбиле да ја променат својата вера и платиле со своите глави. Тие биле безмилосно масакрирани[8]. Овој суров чин не бил залуден. Според обичаите од тоа време, тоа било објавување на света војна, напишана со крв, на војна од која немало повлекување. Затоа, Скендербег ги прекинал сите врски со претходните времиња. По ова чистење, тој се вратил во Кроја и го прославил Божиќ крштевајќи го својот внук, Хамза[9], син на муслиманка, со која Станиша се оженил во Турција[10]. Околу четиринаесет години подоцна, токму овој внук се вратил во Исламот, со кој пораснал уште од дете.

[8] „И така наредил сите Турци кои не сакале да бидат крстени да бидат убиени“. Франко, поглавје 2, страница 5 v. Спореди Барлетус, „Вита“, Книга 1, страница 17–18

I da ne gi pisuvaat sami grafitite, ne znam sto ocekuvaat deka nasava mladina treba da e liberalna koga porasnata e vo takvo sekojdnevie kako napadi so nozevi zosto si makedonsko dete, so nastani kako Smilkovsko, Sazdo so najavi za vojni od nivna strana, so sirenje na omraza i seenje strav kon naseto naselenie. I sega eden grafit e strasen a ne e strasno sto trpi Makedonecot vo sekojdnevieto. Ne znam na primer onoj sto go tepaa na semafori 5 6 spona za greska vo soobrakaj valjda negovoto dete treba da napise grafit so poraka za mir. Takvi slucki ima eden kup niz Skopjevo, omrazata e na ogromno nivo, za zal sepak smetam deka 21 vek treba da ziveeme site vo nekoja normala ama oni ne go sakaat toa.
Апсолутно си во право, и интересно е што се случува во америка сите што имаат државјанство во свечената заклетва им пишува дека немаат и несмеат да имаат лојалност кон друга држава и во случај на војна помеѓу тие држави, ако останат лојални на таа друга држава(албанија) (косово) им се одзема државјанството и се депортираат.
Еве шанса нашите власти да направат закон, барем тие 150 000 косовари, збогум мајко.
Кај нас се дозволува славење на независност на туѓи држави, се блокираат булевари, безредие, закани, омраза, што уште е потребно да се преземе нешто, веројатно некој пак да настрада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom