Skopje East Gate

Член од
17 август 2011
Мислења
6.358
Поени од реакции
10.020
До какви процедури и стандарди се држат мекдоналдс? Со 17 грама плескавица? Па хартијата е потешка од плескавицата? Плескавицата нема м од месо, компирите се потпржени па замрзнати, па стоени у некакви хемикалии за да останат крцкави или не знам ти што. Компир што после 2 минути надвор од зејтин е овенат ко да бил киснет у вода? Лепче што е секогаш исто и не се распаѓа нити мувлосува? Ако тоа се стандарди, во седмица што има?
Не знам што има во седмица, ама ако волку замерки најде у МЦ, мислам дека у седмица шлог ќе те удри.
И тоа што е 17 грама плескавицата не е мерило за стандард и квалитет. Може и 1 грам да биде.
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
1.455
Поени од реакции
1.541
Не знам што има во седмица, ама ако волку замерки најде у МЦ, мислам дека у седмица шлог ќе те удри.
И тоа што е 17 грама плескавицата не е мерило за стандард и квалитет. Може и 1 грам да биде.
Онака го спомнав тоа, дека многу се возвишува мекдоналдс, а е обично срање (да вкусно е, и толку). Али дека толку многу стандарди имале, ќе помисли човек дека е све под конец.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
7.642
Онака го спомнав тоа, дека многу се возвишува мекдоналдс, а е обично срање (да вкусно е, и толку). Али дека толку многу стандарди имале, ќе помисли човек дека е све под конец.

izvini a sto ne e pod konec? kade i da ides kvalitetot e gore dole ist, seedno dali vo evropa, avstralija, usa.... ima mali razliki vo goleminata na obrocite (meals, da vo usa se pogolemi) ali sostojkite, vkusot, nacinot na rabota e skoro sekade ist. Minimalni razliki ima vo pleskata zasto McDo sekade inisistira da kupuva lokalno meso, obicno si imaat dogovor so ogromni farmi pa ima razlika na primer vo AUS i JPN e pokvalitetno mesoto od da kazeme Kina.

toa sto ti imas problem so goleminata na pleskavicata e ugavno tvoj problem. ako ne te najaduva kupi si ekstra burger ili sibaj u sedmica ako ti odgovara toa poveke.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
6.358
Поени од реакции
10.020
Онака го спомнав тоа, дека многу се возвишува мекдоналдс, а е обично срање (да вкусно е, и толку). Али дека толку многу стандарди имале, ќе помисли човек дека е све под конец.
Тоа зашто мешаш стандард, со квалитет, со вкус и со цена. Мекдоналдс за нашите сендвичари во поглед на стандардизација е Јапонија. Пред 20 години пробав прв пат, и еве јадев пред некоја недела. Иста големина и вкус на лепче, плескавица и помфрит. Тоа ти е стандард, што го нема ниедна сендвичара (а богами и ретко кој ресторант) кај нас. Два пати да добиеш ист производ.

Инаку да сме на чисто, седмица ми е далеку боље, сум се навлекол на вкусот. Али мислам им е јасно на сите каде јадеш месо а каде не.
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
1.455
Поени од реакции
1.541
izvini a sto ne e pod konec? kade i da ides kvalitetot e gore dole ist, seedno dali vo evropa, avstralija, usa.... ima mali razliki vo goleminata na obrocite (meals, da vo usa se pogolemi) ali sostojkite, vkusot, nacinot na rabota e skoro sekade ist. Minimalni razliki ima vo pleskata zasto McDo sekade inisistira da kupuva lokalno meso, obicno si imaat dogovor so ogromni farmi pa ima razlika na primer vo AUS i JPN e pokvalitetno mesoto od da kazeme Kina.

toa sto ti imas problem so goleminata na pleskavicata e ugavno tvoj problem. ako ne te najaduva kupi si ekstra burger ili sibaj u sedmica ako ti odgovara toa poveke.
Се фативте и двајцата за големината на плескавицата, избегнувајќи што е суштината на муабетот. Хигиената, начинот на работа, вработените, утнувањето нарачки, чекање по 10-15 минути (за нешто што им е однапред готово е апсурд). Тоа не се стандарди, тоа се залажувања. За Менетхил не знам, ама барем ти кано како што збориш го имаш цел свет прошетано, и сам знаеш дека храната во мекдоналдс е ѓубре и јаде најсиромашниот народ таму. Тоа што секогаш е исто, не значи дека е природно и добро. Не знам како тоа може да ви е репер за стандард. Со секакви хемикалии за да остане исто, не е поим за стандард, туку криминал. Локално месо? Ваљда само за плескавиците збориш. Колку што знам и похованите нагетс се месо, па тие не беа германски туку унгарски.

Само види ги по ривјуа и општото мислење на народот. Отвори прочитај, од утнати сендвичи, до ладни камен донесени, бајати и слично. Или вие јадете у некои ВИП Мекдоналдси, не знам.

Не може да зборите дека у седмица има коњско месо (иако мене седмица ми се катастрофа) а од друга страна да го браните прскањето/потопувањето на компирите у некакви хемикалии што ни името не знам да им го прочитам? За лебот да не правиме муабет. Да ти дадат 3 дена бајат леб у седмица, ќе се буниш, ама да ти дадат 3 дена стар леб (од носењето у мекдоналдс, а којзнае кога е произведен), има да јадеш со сласт и да викаш какви се овие стандарди, лепчето е секаде исто.

Дискусијава може да се префрли во Мекдоналдс темава, да не ги труеме луѓето со најквалитетниот фаст фуд во светот.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
7.642
Се фативте и двајцата за големината на плескавицата, избегнувајќи што е суштината на муабетот. Хигиената, начинот на работа, вработените, утнувањето нарачки, чекање по 10-15 минути (за нешто што им е однапред готово е апсурд). Тоа не се стандарди, тоа се залажувања. За Менетхил не знам, ама барем ти кано како што збориш го имаш цел свет прошетано, и сам знаеш дека храната во мекдоналдс е ѓубре и јаде најсиромашниот народ таму. Тоа што секогаш е исто, не значи дека е природно и добро. Не знам како тоа може да ви е репер за стандард. Со секакви хемикалии за да остане исто, не е поим за стандард, туку криминал. Локално месо? Ваљда само за плескавиците збориш. Колку што знам и похованите нагетс се месо, па тие не беа германски туку унгарски.

Само види ги по ривјуа и општото мислење на народот. Отвори прочитај, од утнати сендвичи, до ладни камен донесени, бајати и слично. Или вие јадете у некои ВИП Мекдоналдси, не знам.

Не може да зборите дека у седмица има коњско месо (иако мене седмица ми се катастрофа) а од друга страна да го браните прскањето/потопувањето на компирите у некакви хемикалии што ни името не знам да им го прочитам? За лебот да не правиме муабет. Да ти дадат 3 дена бајат леб у седмица, ќе се буниш, ама да ти дадат 3 дена стар леб (од носењето у мекдоналдс, а којзнае кога е произведен), има да јадеш со сласт и да викаш какви се овие стандарди, лепчето е секаде исто.

Дискусијава може да се префрли во Мекдоналдс темава, да не ги труеме луѓето со најквалитетниот фаст фуд во светот.

Се фативме за плескавицара затоа што ваљда ти ја искоментира.

Работите кој сега ги коментираш се веќе друг муабет и немаат врска со стандарди него повеќе со локалот и колку и дали се спроведуваат стандардите и процедурите на компанијата. Смешно ми е да коментирам на пример хигиена во мекдоналдс и да кажеме седмица или порано „сендвичарите“ од трафика. Тоа чекање 10-15 мин повторно е локален проблем, во повеќето земји се чека 2-3 минути на лице место. Под локално мислев пред се за плеските мада и се друго е релативно локално (регионалано) ваљда не очекуваш фабрика за нагетс секаде да градат... Секако тоа е срање, 40% е месо, другото е путер и сосови...

Мекдоналдс секаде се зема за споредба и е некаков просек, зашто се светски ланец со реално стрикни и добри стандарди и процедури за се. Не реков дека се супер или здрави напротив секаде држат некоја златна средина, каде има подобри сендвичари и полоши... Во МКД проблем е што луге имаат преголеми очекувања од она што е уствари просек. Да бидеме чисти, ги избегавам. Јадам ептен ретко во било кој фаст фуд и кога јадам преферирам поздрави опции. Дека секаде сакам да ги пробам и споредам, ДА, појако е од мене, обично секаде сакам да јадам локална храна и идам во локани ресторанти али последиот ден пред да си одам/летам јадам претежно храна која ја знам, од места што ги знам, не сакам да ризикувам. Со Мекдоналндс до сега сум немал проблем.

За компирите, тоа е стандард во речиси секоја сендвичара. Незнам како е у МКД дали уште има некој си лупи компир од сендвичарите (ако знаете такви дај кажете) ама ако го купува лупен од некаде тогаш тури пепел, хемикалиите се ставени.

3 дена стар леб во Мекдоналдс ми е просто неверојатно, дури и за у Кина. Најлошо што сум добил било одвратен помфрит во Гуангџоу и тоа било едини пат да вратам нешто.

На крај крајева, добиваш толку колку ќе платиш. На запад каде си постојат стандарди тешко дека бургер од Меконалдс од 7-8 долари да е бољи од бургер од 20 долари од некоја локална сендвичара. Исто е и во МКД, во Дистрикт ќе прават бољи бургер од мекдоналдс у секое време али и цените нема да се исти.
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.721
Поени од реакции
4.212
Masala, Burberry, Dsquared2... Ova do sega go nemalo kaj nas ...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

MARCELLO

Модератор
Член од
15 јули 2007
Мислења
11.803
Поени од реакции
5.676
Факт е дека за одредени работи бренд како McDonalds, Burger King, KFC е репер е за некој локални сендвичари низ светот како брендирано треба да изгледа една сендвичара. Од таму се зема идеата над шанкот горе да го има менито со убаво средени фотки сочни сендвичи, пакувањето да го има логото на сендвичарата, чаши брендирани со логото..
 
Член од
26 август 2021
Мислења
196
Поени од реакции
511
Копи пејст на брендовите од Сити Мол. Плус Зара Хоум, Манго мушко и пољаците.

Ништо посебно.

Без H&M, C&A, Deichmann, Footlocker, Benetton (нормален, не она умреноно у ГТЦ), промашена инвестиција односно претопување на масата од Сити Мол и Рамстор у ова.
 

Igorcemk

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
12.031
Поени од реакции
16.030
Копи пејст на брендовите од Сити Мол. Плус Зара Хоум, Манго мушко и пољаците.

Ништо посебно.

Без H&M, C&A, Deichmann, Footlocker, Benetton (нормален, не она умреноно у ГТЦ), промашена инвестиција односно претопување на масата од Сити Мол и Рамстор у ова.
Плус Primark ќе беше навистина синџир што привлекува многу луѓе.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom