Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

Секој ден сум се постар, и со секој изминат ден, се повеќе сфаќам дека Поштовањето е дел од Љубовта дека љубовта е само комплекс на повеќе човекови позитивни особини упатени кон другиот.

Кога дојдов на форумов 2007 имав само 18 години, и секако можеби сум рекол Љубов, но не е така, Љубов е збир на множество само :)

Тие две работи си идат заедно, не може да се разграничат почит и љубов во една врска, битни се и двете.

Јас мислам дека ако нема љубов, нема ни почит. Така да едно без друго не одат. :)

Јас пак мислам ако нема почит нема ни љубов...вообичаенава љубов е само префинета страст која поминува порано или подоцна...

Што е поважно кај птицата левото или десното крило? Ако едното го нема ојде се во вода.

и ДВЕТЕ!
Ако имаш љубов имаш и почит...а почит без љубов е ПРиЈАТЕл !

Ако партнерот не ти е ПРиЈАТЕл, тоа што е помеѓу двајцата секогаш, СЕкОГАш завршува или се растегнува до ќор сокак...

Ако партнерот не ти е ПРиЈАТЕл, тоа што е помеѓу двајцата секогаш, СЕкОГАш завршува или се растегнува до ќор сокак...
Да де, па не си сватил ја затоа КАПС ЛОК ставив И ДВЕТЕ;) Значи ајде да ти нацртам...Љубовта и Почитта се подеднакво битни во една врска! Љубов без почит не иде!!!..А Почит без Љубов е ПРИЈАТЕЛ! Значи за врската да е успешна треба да сте пријатели и љубовници значи да се почитувате и сакате! ЈАсно? :D

љубов и почит...тоа оди заедно...како живот и смрт.
ако сакаш некого за почеток мора да го почитуваш.....
ако почитуваш некој не мора да го сакаш......
значи во љубовта прво треба доверба и почит спрема партнерот

Љубов секс и пари или пари и секс или љубов и почит или све мало морген............

Љубовта е измислица на комунистите помина тоа веќе..

Но постои нешто што се вика сила за ВЕРБА меѓу двајцата партнери кои се трудат да се надополнат и помагаат.

Можеш некој да го почитуваш, ама не и да го сакаш. А да сакаш некого, а да немаш почит не би рекла.

normalno deka se dve razlicni raboti no. ke go poftoram prethodnoto; mozes sekogo da go pocituvac no nemozes sekogo da go ljubis no edno bez drugo ne odat moe mislenje:pipi:

Па тоа е и љубовта, кога почитуваш некој повеќе од сите други што ти се привлечни од спротивниот пол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom