Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

Не може да оди едното без другото.Ако ме сака ќе ме почитува.Е сега почитта сама по себе може да оди и без сакање, некои може да ме почитуваат но не и сакаат.Но во секој случај од партнерот ги барам и двете работи.

Ako me saka ke me pocituva, no ako me pocituva ne znaci deka ke me saka.

Токму така. Поважно ми е девојката да ме сака, зашто почит може да имам и од другар(к)ите, додека пак не секоја може да ме сака. А и доколку ме сака искрено, нормално е да се јави и нејзина почит кон мене, зашто ме сака ради тоа што сум, значи го почитува мојот лик и карактер.

epa vaka ljubovta i pocitta kon partnerkata/ot se dve povrzani raboti , sekogas koga ke ima pocit ke ima i ljubov , i dodeka ima ljubov ke ima pocit , taka da se dodeka ti e ljubovta vazna treba da ti pide i pocitta vazna bidejki i dvete raboti se mn vazni......

па ако чувствуваме љубов кон некого и ќе го почитуваме тоа си оди у пакет едно по друго тој што не знае да сака не ни почитува!

Не е точно. Може да те почитува а да не те сака, ама никако не може да те сака а да не те почитува.

Nightwalker напиша:
А и доколку ме сака искрено, нормално е да се јави и нејзина почит кон мене, .....
Нема што да се јави почит доколку те сака искрено. За некој да те засака, треба прво да те почитува како личност. Тамам работа да чекам да ме засака за да почне да ме почитува. Барем кај мене е така, не се согласувам со тоа дека треба некој да те сака за да почне да те почитува.
Исто како кај пријателството, чија основна причина за неговото траење е почитта. Потоа може да дојде до зближување и спонтано преминување во другарство и сакање на таа личност. Исто и во една врска, само разликата е во физичката блискост.

Подеднакво важно е и едното и другото, не можа да се избере едното како повеќе приоритетно од другото. А не ми е јасно зашто некој би бил во врска со личност што не ја почитува?

Pa jas mislam deka toa odi povrzano i zaedno ako on mene me saka i ke me pocituva ,taka da podednakvo mi se vazni :pipi:

Би бил задоволен, ако ме цени и почитува, од колку да ми се лигави секој ден и да ми казува по 10 пати дека ме сака, тоа за мене би било смешно, и нормално не би ја сфатил сериозно, или да ме прашува ме сакаш, ме сакаш, те сакам и те сакам, чим таа е со мене, и јас со неа , по дифолт има хемија која немора секој ден да се нагласува, во спротивно би го изгубила својот сјај:helou:

Љубовта и почитта одат заедно.
Не можам да го сакам партнерот,а да не го почитувам или па да го почитувам а да не го сакам.:toe:

Јас мислам дека тој шо ке сака и ке те почитува тие две работи се взаемно поврзани ......иако има исклучоци ...каде што некоја личност што за тебе направила мн нешта и секогаш кога ти било најтешко била тука за тбе можеш мн да ја почитуваш но не и да ја сакаш......а тоа може да се случи и во врска.

Не е секогаш правило дека двете работи одат заедно.
Јас лично сметам дека е поважно да ме почитува.Сакањето иде само од себе не може да се контролира тоа и не можеш да обвиниш некого затоа што не те сака.
Почитта ми е најважна и задолжителна работа и не ми е изводливо да бидам со некој ако не ме почитува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom