DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 19.612
- Поени од реакции
- 17.466
ТАБЛЕТА мислеше.... згреши чедото
ТАБЛЕТА мислеше.... згреши чедото
Де Лаурентис летна со умот. Ништо не му останало на батето. Го поеба максимално клубот во година дена а баш имаа надеж за некоја основа..Тоа се чекаше!
Не седи бе, потпрен беше на тоа кабината за резервни играчи, се чешкаше по фаца и си ја милуваше косата доека го грееше сонце. Недела од 12 30 игравме со Сасуоло таму коа ги отворивме. Кулираше тогаш и цветаше како трендафил.Не можам да го најдам тој гифот кај што гордо седи на клупата на Интер додека водевме 7-0 против Сасуоло, у фазону хехе у уста ви го начукам на сите, доктор сум за вас. Следната утакмица шишиња гризаше од нервоза. Бар ќе се смееме со Џигинаторот, инстантно ќе инсталира 3-4-3, има да шијат по крила Кварацкелија и Политано.
Тактички е мн ценете Маѕари во Италија и од школи и колеги и надвор од Италија, проблемот се неговите испадии и емоции кој често му се мешаат со расудувањето. Едноставно будала тешка. А муабетот наводно е вистина, мислам и дека Маѕари истото го има изјавено.Prajm Macari najgolemite uspesi gi imase tamu, plasman vo LS, vtoro mesto u liga, i legendarnoto trio vo napad so Kavani, Laveci i Hamsik. Ne znam za drugive timovi ama znam deka Inter nikad ne uspeale da pobedat na nivni teren dok barabava gi vodese.
Lani inace iskoci info sea me mrzi da go guglam, za Pep, koj isto prai nekoi takticki transformacii i tera so trojca stoperi, navodno mu javil na Macari za konstutacii za toj sistem. Ednostavno mag, smesno nervozno covece, idealen za situacijata u kakva sto se Napoli so De Laurentis, drug normalen ne bi se nafatil da vodi ekipa kade gazdata na poluvreme im vlaga u soblekuvalna za da im kaze so koja formacija da igraat.
edit, muabetot za pep
Guardiola 'asked Napoli coach Mazzarri for advice on three-man defence' - Football Italia
Pep Guardiola has never disguised his admiration for Italian football and it is revealed the Manchester City boss asked former Napoli coach Walter Mazzarrifootball-italia.net
Ova i imase logika, istiot gazda na Udinese e i tamu, taka da nosenje na kalco trener bese prasanje na vreme, isto i igraci nosese od Italija nekoi ckartni nebitni.Волтер Мацари и Вотфорд ми е онака најнелогичната спојка некад направена во фудбалот.