Салатите и овошјето како високоризичен извор на храна за пренесување на паразитски болести

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Абе порано
... да да, ама порано,
сега све е загадено, нехигиенско, резистентни паразити, ГМО, неправилно одгледување без контроли, нападнати зеленчуци и овошје, примена на пестициди кој знае како.

Јас Хелико си активирав од некоја марула надвор.
Дома миеме све. Раце мијам по милион пати кога готвам, поготово кога фаќам месо и јајца. На сода не штедам исто. Ама надвор у гужва нит ќе кисне некој марула 20 мин у сода, нит мие лист по лист, другиве работи сигурно само под вода ги проаѓаат.
Јас се изнамачив, до скоро се мачев. Сеа треба пак да се проверувам, пиев тон глупости.
Треба пазење. Термички преработено боље него салати и овошја.

@bijons колку вода се троши по миење детално, нели е водата скапоцен ресурс? Некаде тој луксуз не може да се приушти на марула. Особено преку лето кога го преоптоваруваме водовод и кога најмногу миеме и јадеме салата во припрема за летните одмори и летните тела. Што мислиш околу тоа?

@bijons колку вода се троши по миење детално, нели е водата скапоцен ресурс? Некаде тој луксуз не може да се приушти на марула. Особено преку лето кога го преоптоваруваме водовод и кога најмногу миеме и јадеме салата во припрема за летните одмори и летните тела. Што мислиш околу тоа?
...ај да не пишувам за пералните за автомобили што вода користат и што се случуваат во дворовите со цревото,

...и' викам, „Добро бре комшивке, што се мачиш со цревото да го наводнуваш дворот кога еве заросува и кај да е ќе заврне!“ ми вика, „ ме смирува течењето на вода од црево, не е важно ако врне“:confused:

• Љубов
Reactions: wot
Back
На врв Bottom