Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Најпосле Русија-Питин со стратешка победа над САД-Калигуља

овој канал најчесто пласира лажњаци, ама за сега никој не демантира, дека Путин успеал да го усере :pos:
Kaналот е тешко срање од создавањето пред неколку години (не ми е јасно зошто го следиш)... Како и дае, и други канали го промовираат ова но важното е од каде почнуваат гласините.

Ти лично што мислиш, колку е можно Русива вака ничим изазвани да извлечат пораз во 90-та минута. :)

@Vanlok
гледам полека, полека се мењава наративава на сите што бевме со РФ тука..
еве и @Таксист и @The xx објективно "забележуваат" некои работи веќе..

А и ти веќе ја вртиш плочата накај Кина..

Сега ќе бидеме па другарчиња?!

Ма ти си некој натрапник, и којзнае што си направил со вистинскиот Селица. :cautious:

Ма ти си некој натрапник, и којзнае што си направил со вистинскиот Селица. :cautious:
Ма не се секирај за Птицата...
жив е, здрав е... еве утре ќе го пуштам на концерт на Перо Деформеро у Ниш ;)

Хевиии Метал желиш тиии
хеви металац бичу јаааа
:pijani::ojeaa:

Kaналот е тешко срање од создавањето пред неколку години (не ми е јасно зошто го следиш)... Како и дае, и други канали го промовираат ова но важното е од каде почнуваат гласините.

Ти лично што мислиш, колку е можно Русива вака ничим изазвани да извлечат пораз во 90-та минута. :)

Не знам што ми се лутиш па веќе напишав дека каналот е од забавен карактер.

За мене никако не е разбирлива позицијата на РФ кон САД-Калигула во однос на тоа како лесно му прифатија на смена на улога од главен актер за војна во Украина до улога на миротворец на шарлатанов...
Со која леснотија повторно прифатија да бидат превеслани од еден шарлатан како новиот-Калигула!

Не знам што ми се лутиш па веќе напишав дека каналот е од забавен карактер.

За мене никако не е разбирлива позицијата на РФ кон САД-Калигула во однос на тоа како лесно му прифатија на смена на улога од главен актер за војна во Украина до улога на миротворец на шарлатанов...
Со која леснотија повторно прифатија да бидат превеслани од еден шарлатан како новиот-Калигула!
Уоу... Доволно си често по дискусииве за да препознаеш политика кога ќе ја видиш. Или преведено на нуб-ток: САД имаат нарцис и глуп психопат за ПОТУС. Некој во РФ проценил дека им е поисплатливо да му прават лице на Трамп, отколку да ризикуваат ретардирани ескалации од нестабилен водач. Следствено му прават лице.
Дали се превеслани од шарлатанот, и дали он тоа успешно ги блефира, тоа останува да видиме според крајните резултати. Не е дека некои којзнае какви отстапки направија Русите.

И да, избриши го брикс-њуз од букмаркс. Не се ни забавни колку глупости и дезинформации пишуваат. Можеби дури и западен асет се, до толку срања објавуваат што немаат допирна точка со реалноста.
Автоматски споено мислење:

Хаха, ова долу кога се деси во Непал и следствено им направија државен удар, повеќето овде се напалија каква демократија се деси во Непал.

Сега кога истото го прави РФ, дали и овде ќе се деси „деморкратија“ на налутени копиљаци кои спонтани ќе ја срушат власта? Ајде, па истото се дешава. Социјална мрежа учествува во противдржавни активност, државата ја забранува мрежата. Единствено власта не ни блиску толку наивна како во „демократски“ Непал. :)

Последно уредено:

Според него, Русија влегла во рецесија, станала целосно зависна од Кина, има демографски проблем и се соочува со воен неуспех.

:unsure:

Зеленски забележа дека рускиот претседател, кој сега има 73 години, повеќе не е млад човек. „Тој нема многу време“, додаде украинскиот претседател. „Дај Боже да нема многу“, заклучи тој.

Според него, Русија влегла во рецесија, станала целосно зависна од Кина, има демографски проблем и се соочува со воен неуспех.

:unsure:

Зеленски забележа дека рускиот претседател, кој сега има 73 години, повеќе не е млад човек. „Тој нема многу време“, додаде украинскиот претседател. „Дај Боже да нема многу“, заклучи тој.

Мудриот професор одлично знае што зборува, него треба да внимателно да го ислушаме.

Од 46:08 до 47:29 .

Кај што испразниле се што имаат во магациниве Русиве и им уништиле исто така. Сега па уште на Иран им доставуваат. И на Алжир. Бреееее логикава според Осинит извориве и фелава експерти на форумов. Господ знае овие 2+2 што ќе ти одговорат.

Добро според Зеленски и матемаитката што ја пордаваа во Минхен просек 30.000 месечно загуби има рф. Бајрам математика е дека 1.500.000 загуби имаат само до сега. Тоа ти е речиси целосниот активен воен состав да го загубат.

1. Because Europe, as a result of a complete misjudgment of the real strategic situation, is sticking to a course that is diametrically opposed to US strategy and US interests. Trump and his entourage have realized that the war in Ukraine is lost and that there is no real option left to turn this around. Ultimately, Ukraine is not important enough to Trump. He wants to get rid of the problem and foist it on the Europeans. This is partly because of the midterms and partly because he still wants the Nobel Peace Prize.
2. The working and expert levels in the administration have long wanted to shift away from the UA and Eastern Europe and toward China, and see at least the beginning of a normalization of relations with RU as a vital strategic interest. Europe plays a subordinate or rather disruptive role here, if any (see point 1).
3. I dispute that the US has squandered its influence over Russia. On the contrary, this influence is fed by common interests: Russia also has an extremely strong interest in normalizing relations (not least because of the nuclear component of these relations). Both also have an interest in first dividing the world into hemispheres and then resolving conflicts over this with deals.
4. Europe does not have the means – except for verbal sabre-rattling, as was heard at the MSC – to fundamentally change the strategic situation. Certainly not militarily, and the remaining common sense in the capitals dictates that no risks should be taken that could provoke a direct military confrontation between NATO and Russia. The arsenals are empty, the economies are suffering massively from their own sanctions, the budgets are being massively burdened by excessive military spending, and the populations are increasingly unwilling to accept unconditional support for the UA and the aggressive course toward RU.

What Europe should and could do (though not with its current leadership) would be to shift its policy toward Ukraine and Russia toward the development of a new, sustainable security architecture that includes Ukraine AND Russia. There is no other way to solve the problems that Europe has brought upon itself. They certainly cannot be solved militarily or with increased deterrence. Apart from the fact that a massive expansion of deterrence capabilities will not go unanswered by Moscow, which will ultimately lead to less security, less stability, and greater vulnerability to unintentionally triggered escalations, Europe would have to strive for nuclear parity with Russia, CHN, and the US - a project that Michael Rühle once described in a reply to Münckler as “mission impossible.”
No—Europe has squandered its influence with a fundamentally flawed strategy, and it will take truly major changes in Europe's political leadership before the ship can be steered off the sandbank.

Многу добро напишано. Поенатата е што Европа нема егзит стратегија. Се надеваа на воен пораз, па сега нешто бладаат за економски пораз. И двете веќе не се споменуваат од Сад. Европа нема стратегија внатрешно во која насок треба да се движи унијата не пак нешто повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom