Rock Свирки пред 12 ?

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Кој си слуша рок музика знае дека свирките у скопје се пуцаат после 12...Е сеа.. После 12 може да оди оној што има лична карта, а оние што немаат а сакаат рок свирки во живо ? Мислите дека треба нешто да се напраи и за таквите ? :) АЈ мислења од таквите ( да знам дали да праам или не :) ):helou:

Како што знам вакви работи има во Кастро.
Али Тончи или би требало подетално да знае.

Па брат ако имаш заинтересирани странки пред 12 зашто ти да не правиш :vozbud: еве ја и Брн одма се пријавивуваме за журката

И јас, како 13 годишњак кој обожава метал и тресење се пријавувам :pipi:

значи ова подразбира Рок не метал :) и свирење на ТЕЗГА значи странски познати песни ... иначе иаме у план веке се спремаме али ако не ни дадат термин после 12 ке глеаме да праиме пред 12 :)

Па јас мислам дека најпрво треба да има такви журки во сите градови во МК...А за пред 12 добро ке е да има зошто има ги многу бес лични карти (малолетни) а обожаваат рок жирки

Мие у те можемо да седимо до колку сакамо и да пиемо колку сакамо без лична карта, па кога ќе има рок свирка намини во те да видиш шо е закон:wink:

Хмм, интересна тема.
За жал не би можел да ти кажам кај има такви работи. Тезгарите обично почнуваат после полноќ. Ако најдеш нешто пред 12, пиши на темава.
Инаку се отвора сезона во Кастро, па ќе има еден куп добри авторски бендови кои вредат да се чујат во живо. Нивните настапи обично траат до 23:30.

Што е до личната карта, јас сум малолетна и дали по улици, паркови, свирки или кафичи(онакви што имаат дозвола после полноќ) ако не прилекувам внимание и си седам мирна, ништо не ми праат.
А, за тезга рок, имам еден другар со бенд што прави свирки со бесплатен влез по места како Казабланка, али тие имаат по 16-17 години.

П.С: Тезга блуз у Магор е најбоље.

да али у казабланка тоа само акустик ? или заедно со сајзер не ми е тоа целта ...Фората е цел бенд исто ко и секоја тезга после 12 сеа само проверувам мислења да видам како мислите па да знаеме каква би била одприлиака заинтересираноста за доагање на свирка пред 12 кај што би имало на возраст 16 17 годишњаци :)и секако да не биде у кафич 2 на 2 кај што сите ке седат туку на некое поголемко место кај што ке има цел бенд да сместиш и луге да рипат едно друго :) akо биде работава ке биде за месец дена и ке бидете известени... поз

Не бе, баш другар ми што е во бендот свири електрична.

А, ова ти планираш да праиш свирка, па проверуваш дали има луѓе пред 12?
Има бе:smir:
Ти предлагам Вулкан за такви ствари.:helou:

абе под бенд подразбирам гитари бас бубањ вокал дисторзии фрштење ...:)иначе вулкан не ме привлекува како место да свирам тезга иначе подготовките со бендот се почнати...така да ке биде :)

Баш Слеш коа ти го гледам на аватар(и ник), највише ГНР свират они.
И да си отвориш твој клуб, како би било?
Газдата на Кастро нешто и паѓаше на другарка ми, ама ни тоа не е сигурно.

абе незнам ке видиме сеа хавана винтер клаб:) али тамо ке глеам да лапнам термин после 12

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom