Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
најонака сакаш верувај сакаш не не гласав на последниве избори...Мене само ме иритираат само вакви како тебе и другар ти што напињаат луѓе на ваков начин и мислат дека ке постигнат нешто си има кадар за таа работа за некоја неправилност си кажува таму Макрадули или таму некој а вие само и ствратае одбивност кон партијата овде и ништо повеќе

ај со здравје идам да спијам поздрав до тебе до тој до тебе и до тој пијаниот над вас двајца :bil:

Член е на ДПА, иначе е за ДПмне а има членска кај љубчо, иако порано бил од кај тупурко, еднаш гласал за андов...

Член е на ДПА, иначе е за ДПмне а има членска кај љубчо, иако порано бил од кај тупурко, еднаш гласал за андов...

Јас моето си го пишав сакаш верувај сакаш не кога би ми значело нешто твоето мислење за мене можда ке пробав да те убедувам, вака слободен си ке си умреш со мала количина мозок и тоа е тоа

АБЦ знам дека за политика си добро информиран, ама за географија изгледа помалку те бива или немаш прочитано:smir:
Градот е изграден на оваа местоположба поради осцилациите на површината на водата кои се јавуваат во историјата! Езерото знаело и да се повлече до толку што во едн период изгледало и како бара, а има и надојдено така да сегашните села покрај езерото постојано биле поплавувани! Значи градот таму е изграден прво од безбедносни причини и како второ поради плодната почва која покрај езерото ја нема многу поради тоа што појасот на алувијал е многу тенок и не нуди услови за поголем број на жители да се занимаваат со земјоделство, во случајов овоштарство. Мислам дека се разбравме за тоа:smir:

Абе уште ве лажат тоа комунистите,ебаго!:)Па не ви текнува дека Претор е 10 пати поубав ОТРЕСЕН.:)

abc pretor e poubav od PRILEP NE OD RESEn

Е да,значи Претор ви е најубав во Преспа оти тие што го граделе знаеле да пливаат,а не како Ресенчани да бегаат како ѓаоли од вода.:)

РЕсен е град кој е моментално со највисок раст на економија, вработување, инвестиции во југозападна МАКЕДОНИЈА.

ВО РЕСЕН ретко се наоѓа невработен, за разлика од БИТОЛА, СКОПЈЕ И др градови каде што владее ДПМНЕ.

Со децентрализацијата Ресен се спаси од канџите на ДПМНЕ и успеа да се издигне како град со голем процент на вработувања, и не случајно Ресен како град во кој е развиен туризмот, овоштарството, земјоделството, прехранбената и текстилната индустрија станува лидер во овој дел од Македонија, како Струмица во источна Македонија.

ВО РЕСЕН ДЕЛАТА ГОВОРАТ ЗА СЕБЕ, МОЖАТ ДА СЕ УВЕРАТ РЕСЕНЧАНИ, ПОТОЧНО САМИТЕ ЗНААТ КАКО ИМ Е!
Da ne citam dovolno mi e...

Abe,ti se slusas sto zborvas?
Resen e najzaostanato mesto po pogled sistem vrednosti.Od gradojte zborvam.
Pricini:uste od vreme pametni begaat...se naogja bas na delenoto vo MK...bea Ita zona vo WWdva...
ti nikogas ne si bil tamu.

Inaku MK odi napred no popoleka...

Da ne citam dovolno mi e...

Abe,ti se slusas sto zborvas?
Resen e najzaostanato mesto po pogled sistem vrednosti.Od gradojte zborvam.
Pricini:uste od vreme pametni begaat...se naogja bas na delenoto vo MK...bea Ita zona vo WWdva...
ti nikogas ne si bil tamu.

Inaku MK odi napred no popoleka...

jas se slusam I ONE AND ONLY se slusa, ti dali se kontroliras kakvi gluposti tresis. Resen e najubav grad za ziveenje vo Makedonija definitivno bidejki ima se i e mnogu pokompakten od pogolemite gradovi. Sekogas mozam kaj sakam da odam, mozam da zarabotam mnogu pari, a da potrosam mnogu malku. Lugjeto se pocituvaat megjusebno i si pomagaat, barem jas toa go znam. A za toa e dokaz poslednata humanitarna akcija za edno malo devojce za koe vednas resencani sobraa 20.000 evra kolku i sto bea potrebni pari za da se lekuva. site se sploteni i edinstveni koga se raboti za nesto takvo. Resencani se zabavuvaat kako sakaat i koga sakaat toa e eden golem plus, zatoa sto doagjaat i lugje od drugite gradovi da se zabavuvaat vo nekoj od prestiznite resenski klubovi.

Rabotata e sto ne ima nasekade, sekade Resencani se gazdi, sekade Resencani mozat da se sretnat i vo golemite kompanii kako prvi lugje, sopstvenici na golemi biznisi, univerzitetski profesori, glumci, pisateli, umetnici i sto uste ne.

Zatoa go cenam i go sakam Resen i nikogas ne bi go menuval za drug grad, iako poteknuvam od Krusevo.

Takov e zivotot na RESENCANI I PRESPANI, gi ima nasekade niz svetot, mnogu mu zaviduvaat normalno e da ima ljubomorni i zlobni koi postojano tresat gluposti bez kontrola, toa e samo refleksija na umstveniot kapacitet na takvite licnosti.

NE KOMENTIRAM POVEKJE SO LICNOSTI KOI IMAAT NIZOK KOEFICIENT NA INTELEGENCIJA. TAKA DA ITAR PEJO ZABORAVI ME ZASEKOGAS.

TAKA DA ITAR PEJO ZABORAVI ME ZASEKOGAS.

Молим те кажи ми дека измеша Пејо и Перо те молам нека е така нашата разделба ке боли премногу и не знам како ке се сравам со таа загуба

дебло едно... :bil:

За лани Струмица беше најубаво место за живеење, и тоа официјално по некое истражување.
За годинава незнам...
И зошто бе луѓе, секаде мешате политика?
Партииве наши влијаат на цената на јаболката?
Жими се, незнаев дека се толку моќни!

Молим те кажи ми дека измеша Пејо и Перо те молам нека е така нашата разделба ке боли премногу и не знам како ке се сравам со таа загуба

дебло едно... :bil:

Ти си толку болен, толку растроен, исполнет со горчина што нема психијатар на планетава земја кој може да ти помогни, затоа ТИ помогни му на овој свет и напуштине засекогаш АМИН ај сега гитла од тука и не досаѓај постојано

За лани Струмица беше најубаво место за живеење, и тоа официјално по некое истражување.
За годинава незнам...
И зошто бе луѓе, секаде мешате политика?
Партииве наши влијаат на цената на јаболката?
Жими се, незнаев дека се толку моќни!

Нема врска партиите, никој не може да влијае на цената на јаболката, таа порасте поради тоа што се потпишани договори за слободна трговска размена пред неколку години со тие земји во кои се увезува преспанското јаболко, ете тоа е причината зашто јаболката се со повисока цена секоја година. Цената ќе расте и ќе премине и 50 центи деновиве... Само лошо е што нема стимулации за Преспанското јаболко од страна на државата, нема никој досега речено од владата да се помогни во изградба на хладначи што многу ќе помогнат во одржувањето на квалитетот на јаболката. Во моментов е во тек проект на Општина Ресен со кој би се изградиле неколку хладначи а тие ќе ги кредитира Охридска банка, пошто општината е опструирана и нема ниту денар за вакви работи од државата.

Ти си толку психиболен, толку растроен, исполнет со горчина што нема јатар на планетава земја кој може да ти помогни, затоа ТИ помогни му на овој свет и напуштине засекогаш АМИН ај сега гитла од тука и не досаѓај постојано

Аман бе полека јас не употребувам вакви зборови за да те опишам тебе и без моја помош се приметува дека за да ми ги налепиш овие имињава горе си ја отворил твојата здравствена книшка :bil:

jas se slusam I ONE AND ONLY se slusa, ti dali se kontroliras kakvi gluposti tresis. Resen e najubav grad za ziveenje vo Makedonija definitivno bidejki ima se i e mnogu pokompakten od pogolemite gradovi. Sekogas mozam kaj sakam da odam, mozam da zarabotam mnogu pari, a da potrosam mnogu malku. Lugjeto se pocituvaat megjusebno i si pomagaat, barem jas toa go znam. A za toa e dokaz poslednata humanitarna akcija za edno malo devojce za koe vednas resencani sobraa 20.000 evra kolku i sto bea potrebni pari za da se lekuva. site se sploteni i edinstveni koga se raboti za nesto takvo. Resencani se zabavuvaat kako sakaat i koga sakaat toa e eden golem plus, zatoa sto doagjaat i lugje od drugite gradovi da se zabavuvaat vo nekoj od prestiznite resenski klubovi.

Rabotata e sto ne ima nasekade, sekade Resencani se gazdi, sekade Resencani mozat da se sretnat i vo golemite kompanii kako prvi lugje, sopstvenici na golemi biznisi, univerzitetski profesori, glumci, pisateli, umetnici i sto uste ne.

Zatoa go cenam i go sakam Resen i nikogas ne bi go menuval za drug grad, iako poteknuvam od Krusevo.

Takov e zivotot na RESENCANI I PRESPANI, gi ima nasekade niz svetot, mnogu mu zaviduvaat normalno e da ima ljubomorni i zlobni koi postojano tresat gluposti bez kontrola, toa e samo refleksija na umstveniot kapacitet na takvite licnosti.

NE KOMENTIRAM POVEKJE SO LICNOSTI KOI IMAAT NIZOK KOEFICIENT NA INTELEGENCIJA. TAKA DA ITAR PEJO ZABORAVI ME ZASEKOGAS.
Mislev ima nesto politika,zato odma citirav i si kazav moeto.

Znaci Resen i sds bilo.Epa vaka.Vo Prespa Vmro sekogas gubi i nik. nema da tepa.Znaes zosto?
Oti pravoto Vmro e od tamu,ama se e iscisteno.Koj Sofia,koj SK,koj US,koj Aus...taka da sega tamu se izmecarite nivni i AL-TUR muslimani.I Vlasite.Bez nimi nisto.A porano samo nesto Jankoec i Strbovo bile...
Posle ovie izmecarive se drzat ko `blgarski gasti.1 napred-10 po nego...kaj mene velat itri-budali za takvi.
Dali postignaa nesto?
Ama bas nisto.Oti ne e do mestoto,ami i do umo.
Inaku jas sum srecen akcioner vo nesto firmi tamu,pa ednas godisno odam da vidam do kaj se.Razlika e samo kolku pati na Buzle mu se javuvaat.E to e.A so parite mozea mn. da storat,ama ovie se ostatoci od ostatoci.
A Vmro dobiva nesto C.Dvor i nesto gradot,ostalo nula.Dolna P-nula.Pa se prasvam kako mozi da ima OK uste 1895 tamu,a sega nitu po greska 1 glas za ista.

A krajot e ubav i zdravje ko ce prkne MK,dali OH,dali BT ce ve lapnat...e togaj ce e krajot na izmecarite.
Prasaj nesto ako treba.

Баш убава двојка беа.....не требаше тоа да се случи..
Вечна му слава на Итар пејо....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom