Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
Суперсонично,исто како Португалија која се нафати да го доразвие иако е најбедна во старите ЕУ членки.
Па за развој на туризмот треба да има малку помош и од државата зошто тоа е и нејзин интерес(прилив на девизни средства).
А за кукањето не знам кој те излажал или грешно си информиран. Имало години кога поради мраз не е родот најдобар, тогаш нормално има незадоволство поради слабата година, но за кукање до сега немам слушнато!

ABC ako si bil vo Braj4ino poslednive nekolku godini ke vidis kolkav ima napredok doziveano, zatoa sto od pe4albarsko selo sega stana turisti4ka atrakcija za stranskite turisti. A sto se odnesuva do klozetite mozebi vo Ohrid pokraj plaza ke mi kazes kaj ima klozeti?? ili samo dignati zidovi pa kako ku4injata mo4aj:)

Бравос,Бузле за директор на Агроплод!!!!

Она за мочалниците важи и за Охрид па и цела Македонија.А тоа за Брајчино кое доживува процут со една куќа претворена во преспивалиште е слаба утеха.

izgleda ti ABC si bil pred 20 godini vo Braj4ino i vo prespa??
Vtora rabota koga veke ne sakate da imate mo4alnici koi ja zagaduvaat okolinata pa togas ne pla4ete deka se MALKU, odlu4ete se ili da ima ili da nema pa snaogajte se.
Treta rabota ona sto go kazuvase Chombe eden od najbogatite gradovi vo republika Makedonija bilo od turizam bilo od jabolka BOGATI SME prizanajte go toa.
A Buzle dali bil ova ili ona toa ne mi e mnogu vazno POSTO NIE SI GO SAKAME I MNOGU NAPRAVI ZA PRESPA gradona4alnicite treba malku da u4at od nego

izgleda ti ABC si bil pred 20 godini vo Braj4ino i vo prespa??
Vtora rabota koga veke ne sakate da imate mo4alnici koi ja zagaduvaat okolinata pa togas ne pla4ete deka se MALKU, odlu4ete se ili da ima ili da nema pa snaogajte se.
Treta rabota ona sto go kazuvase Chombe eden od najbogatite gradovi vo republika Makedonija bilo od turizam bilo od jabolka BOGATI SME prizanajte go toa.
A Buzle dali bil ova ili ona toa ne mi e mnogu vazno POSTO NIE SI GO SAKAME I MNOGU NAPRAVI ZA PRESPA gradona4alnicite treba malku da u4at od nego

За богати,навистина сте богати и ви се лутам зошто не ги зедовте стечајците да ви ги оберат јаболката оваа година туку ги оставивте на цедило па сега мрчите со предлози за згрижување,со минимални плати од 8100 денари и не ви текнува барем по некој сандак јаболка да им донесете на измачените луѓе пред влада.Како не ви е срам,бе вака да се курчите по форуми?А Бузле треба да се запрашате колку направи против цела Македонија за да живеат навидум малку поубаво 5 000 Ресенчани оти другите 5 000 живеат сигурно лошо.

За богати,навистина сте богати и ви се лутам зошто не ги зедовте стечајците да ви ги оберат јаболката оваа година туку ги оставивте на цедило па сега мрчите со предлози за згрижување,со минимални плати од 8100 денари и не ви текнува барем по некој сандак јаболка да им донесете на измачените луѓе пред влада.Како не ви е срам,бе вака да се курчите по форуми?А Бузле треба да се запрашате колку направи против цела Македонија за да живеат навидум малку поубаво 5 000 Ресенчани оти другите 5 000 живеат сигурно лошо.
Ти АБЦ имаш некои проблеми изгледа. Лоша работа, те разбирам.
За бербата, не бериме сами, доаѓаат од сите македонски градови на работа и се убаво платени и најадени. Не се курчиме по форумот, кажуваме дека животот во Преспа не е лош и дека нема сиромашни фамилии зошто за сите има работа.
А ако имаш некој комплекс или ние(ресенчаните) ти правиме тоа е друго, кажи, имаме врски ќе ти помогнеме.
За Бузле не знам што мислење имаш(изгледа лошо, а зошто не знам). Каков бил, што бил не знам, но за градот се грижи.
Барем кажи ти од кој град си па да видиме што како, па да направиме споредба!

dobro abc se prasuvam zosto ti seuste repliciras vo politika koga ima uste milion temi koi bi gi razbiral poubavo.
ova go pisav i kaj temata za 8100 denari
SO OVOJ PREDLOG NE SE DAVAAT PARI OD BUDZETOT TUKU TOA E ZAKON SO KOJ SE TERAAT GAZDITE DA PLAKAAT POGOLEMA PLATA toa treba da ti stane jasno kako den
Znaes kako pa zasto vie od prilep ne im dadovte po edna kutija cigari od tutunski ili po malku ka4ak pa da imaat sto da pusat koga taka se nerviraat.
Buzlevski bese vo vladata minister bez resor, i minister za transport i vrski, kratok period bese i nesto na ekonomija ama ne sum siguren za toa taka sto ama buzle voopsto ne e nadlezen za tie ste4ajci.
A po forumi temata bese RESEN4ani gledaat svetlo na 2008 godina
Odgovor DA gledaat svetlo na idninata zatoa sto SO TRUD I SO MAKA STEKNALE BOGATSTVO
P.S za tvoja informacija sopstvenik na AGROPLOD RESEN e SWISS LION istata kompanija sto go ima i TAKOVO vo srbija taka sto buzle nema momentalno akcii vo agroplod
SEKOJ TVOJ STAV PODRZIGO SO FAKTI nemoj samo da repliciras na prazno i so demagogija

Од Прилеп,ебаго!:)
Не сакаме да ги труеме намачените луѓе.

jas drugar u4am vo prilep i gi znam prilikite kakvi se vo prilep no jas niti resen4ani niti nekoj tret vo drzavata sme krivi za takvata vasa situacija mozes da baras vo nevidlivi oligarsi, vo privatizacija vo vlada vo sve treto a mozebi ne si se zaprasal
dali greskata e vo mene ili vo tebe ili vo nas ili vo vas.

jas drugar u4am vo prilep i gi znam prilikite kakvi se vo prilep no jas niti resen4ani niti nekoj tret vo drzavata sme krivi za takvata vasa situacija mozes da baras vo nevidlivi oligarsi, vo privatizacija vo vlada vo sve treto a mozebi ne si se zaprasal
dali greskata e vo mene ili vo tebe ili vo nas ili vo vas.

И јас имам повеќе другарчиња "ОТРЕСЕН" и воопшто не се вака оптимистички расположени,сите гледаат да му ја здувнат некаде,најчесто преку океаните каде имаат блиски,сигурно не од многу арно или можеби само затоа што не се внуци на Бузле кој си обезбеди доживотна апанажа од продажбата на Телеком по безвезни услови.Значи не споеба сите во Македонија за да чари по 5 000 евра месечно доживотно.

Па ако си од Прилеп, дај напрајте му на стечајциве по едни мермерни плочки!

Нема им ги продаде СДСМ на Грците за бадијала,па сега немаме ни за нас.

Темава е за Ресен ама морам да кажам дека Прилеп е под нашето ниво. Најпопуларни се, во сите весници отворете црна хроника, мора нешто да пишува за прилепчани. И сега не знам каде има корупција!
Браво за Бузле ако успеал да ги ограби прилепчани, тешко е тоа:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom