Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
А бе Ресен е најбогат град според просек на жители во Македонија!
Бузле далеку од тоа дека влијае на цената и продажбата на јаболкото. Тоа е поради големиот квалитет на нашето јаболко и ништо друго. Се е поради климата која со сигурност можам да кажам дека е совршена за одгледување на јаболка!
Можеби бише сушна годината во полска, но нивното јаболко е како гума варена за разлика од нашето преспанско(македонско) јаболко кое е многу поприродно.
Ќе кажам и една споредба. Во Ресен јаболкото се прска 15-17 пати годишно а во Полска 31-34 пати. Само тука може да се уочи колку е поквалитетно јаболкото.
Друго. Македонското јаболко оди во Полска каде е само сменета амбалажата и истото оди за Германија(уште еден показател), а полското јаболко оди за Украина, Грузија, Ерменија(послаби пазари, а тоа е заради квалитетот).
Можам да набројувам уште многу примери но ако имате конкретно прашање, слободно прашајте, тука сум:smir:

На 5000 житела лесно се прават резултати.
ДПринц, колку пати треба да забележувам нешто процедурално кај тебе?

На 5000 житела лесно се прават резултати.
ДПринц, колку пати треба да забележувам нешто процедурално кај тебе?
Кој 5000, 10 000 жители има Ресен за информација, а и за 100 000 се прават лесно, не треба да одиш од куќа во куќа, има таму установи и можат да ти прикажат табеларен приказ на приходи и расходи и слично и да не објаснувам повеќе!

Кому не му е јасно за Ресен а??
Преспа официјално има 20 000 жители..ама во викенд навечер дупло повеќе.....- а зошто?
па половина Битола и половина Охрид немаат забава и ја бараат во Ресензбург....
Ресен главен Град на Македонија!!
Имаме најдобри студенти....најубави девојчина...најдобри навивачи(во ресен не можи да не победи никој беее)....највлијателни бизнисмени и најдобри политичари......абе крајот ни го нема!!

Ресен- МАКЕДОНСКИОТ МАНЧЕСТЕР !!!

Хотелот Рива се наоѓа во селото Стење, Преспа и располага со 30 легла, и е единствен сместувачки капацитет во овој дел од Преспа.

Хотелот Рива поседува 8 соби и 2 апартмани, водата во ова место не е проблем и ја има постојано.

Хотелот на своите гости им нуди и ресторан и летна тераса со најдобрите специјалитети.

Цени за престој:
Полуипансион 750 денари
Полн пансион 850 денари
Ноќевање со доручек 600 денари

За изнајмување на апартман ќе ви бидат потребни 850 денари од лице.

Контакт информации:
Ристе Стојановски 075/421-145
047/484-165 047/452-598
Наташа Стојановска 071 33 33 11

sl10.jpg

sl1.jpg

sl6.jpg

sl5.jpg

sl3.jpg

sl9.jpg

sl2.jpg

sl8.jpg

dsc_0143.jpg

sl7.jpg

sl4.jpg

Сакав да престојувам овде...ама нема џакузи... :(

Кој 5000, 10 000 жители има Ресен за информација, а и за 100 000 се прават лесно, не треба да одиш од куќа во куќа, има таму установи и можат да ти прикажат табеларен приказ на приходи и расходи и слично и да не објаснувам повеќе!
Кочи малце!
Какви приходи, какви расходи? Што зборуваш, објасни ми убаво.
И не тресете глупости дека 10000 на пр. е исто со 50000 па и повеќе.

Кочи малце!
Какви приходи, какви расходи? Што зборуваш, објасни ми убаво.
И не тресете глупости дека 10000 на пр. е исто со 50000 па и повеќе.
Не знам што ти е проблемот, што си толку против и што вреѓаш. Ако е мал град не значи дека не ене бива! Не знам дали имаш некој фрустрации од ресенчани ама реши си ги, а не овде на форум да омаловажуваш, толку сте биле, онолку сте биле!
Инаку тие приходи и расходи се пресметуваат во заводи како што знам јас така да има луѓе кои се занимаваат со тоа и не се мешам во тие работи. Кажувам само дека Ресен е најбогат според просек на жители во Македонија поради големите количества на јаболко и нивниот пласман во странство. Значи еден од ретките градови во РМ кој има прилив а не одлив на девизи од државава!

Не знам што ти е проблемот, што си толку против и што вреѓаш. Ако е мал град не значи дека не ене бива! Не знам дали имаш некој фрустрации од ресенчани ама реши си ги, а не овде на форум да омаловажуваш, толку сте биле, онолку сте биле!
Инаку тие приходи и расходи се пресметуваат во заводи како што знам јас така да има луѓе кои се занимаваат со тоа и не се мешам во тие работи. Кажувам само дека Ресен е најбогат според просек на жители во Македонија поради големите количества на јаболко и нивниот пласман во странство. Значи еден од ретките градови во РМ кој има прилив а не одлив на девизи од државава!

Ти имаш проблем дека не разбираш што сакам да кажам!
Не е исто да менаџираш град со 10000 (мислев 5000 сте, се извинувам) и град од 50000 жители на пр. Јасно?
И сето тоа убаво што го велиш, и мило ми е. Темава нешто беше дека Бузлески вака, Бузлески онака, а очигледно е дека тој нема врска ни со јаболка, ни со ништо...
Проблем?

Ти имаш проблем дека не разбираш што сакам да кажам!
Не е исто да менаџираш град со 10000 (мислев 5000 сте, се извинувам) и град од 50000 жители на пр. Јасно?
И сето тоа убаво што го велиш, и мило ми е. Темава нешто беше дека Бузлески вака, Бузлески онака, а очигледно е дека тој нема врска ни со јаболка, ни со ништо...
Проблем?
Па јас никаде не го спомнав бузлевски. Јаболкото има висока цена оваа година само поради квалитетот и ништо друго, тоа е единствениот фактор!:salut:

Па јас никаде не го спомнав бузлевски. Јаболкото има висока цена оваа година само поради квалитетот и ништо друго, тоа е единствениот фактор!:salut:

Не ти, погоре некаде некој го беше спомнал како главен и одговорен за ресенскиот успех, а ако не беше јаболкото тоа што е...џабе ќе беше се, нели?

А бе Ресен е најбогат град според просек на жители во Македонија!
Бузле далеку од тоа дека влијае на цената и продажбата на јаболкото. Тоа е поради големиот квалитет на нашето јаболко и ништо друго. Се е поради климата која со сигурност можам да кажам дека е совршена за одгледување на јаболка!
Можеби бише сушна годината во полска, но нивното јаболко е како гума варена за разлика од нашето преспанско(македонско) јаболко кое е многу поприродно.
Ќе кажам и една споредба. Во Ресен јаболкото се прска 15-17 пати годишно а во Полска 31-34 пати. Само тука може да се уочи колку е поквалитетно јаболкото.
Друго. Македонското јаболко оди во Полска каде е само сменета амбалажата и истото оди за Германија(уште еден показател), а полското јаболко оди за Украина, Грузија, Ерменија(послаби пазари, а тоа е заради квалитетот).
Можам да набројувам уште многу примери но ако имате конкретно прашање, слободно прашајте, тука сум:smir:
Еве што реков јас!

Greska si drugar.... vo Braj4ino veke po4nuva da zazivuva ako ne i veke stabilno zavieal turizmot megutoa ne moze se da se napravi za 1 godina koako sto i pak velam na se treba da mu se dade vreme , minatata imase samo eden klozet mozebi tamu kaj sto si bil no sega veke se napravija poveke klozeti za da mozis na raat da si odis i nikoj da ne mi te voznemiruva koa kenjas:)))

Брајчино заживува еве веќе 20 и кусур години и никако да оживи.Замисли бев со Луј Темелковски пратеник од Канада пред некоја година,и годинава го најдов истото она што го оставивме пред некое лето.
Инаку најинтересно нешто што сум го доживеал таму е кога едни странци се обидуваа да прашаат една баба за некоја патека,а таа на почист англиски од нивниот им посака добредојде и ги упати на вистинскиот правец.Странците засрамени,како посрани си заминаа од местото и засрамено се погледнуваа меѓусебе зошто биле толку глупи па не можеле малку поубаво да научат англиски.:)
Инаку за клозети нема да направите оти блиску ви е езерото.:)

подршка за “The prince“....е тука во право си..конечно на иста бранова должина...
ресен се развива со ненормално голема брзина -на подобро секако!!
Кој сака можи што сака да кажува..ги повикувам сите скептици да дојдат да ги прошетаме па потоа да видиме што ќе напишат!!

Суперсонично,исто како Португалија која се нафати да го доразвие иако е најбедна во старите ЕУ членки.

Не ти, погоре некаде некој го беше спомнал како главен и одговорен за ресенскиот успех, а ако не беше јаболкото тоа што е...џабе ќе беше се, нели?

Само оваа година,другите години сме сведоци на кукања и плачења зошто јаболкото не се продавало по убава цена.

ABC напиша:
Само оваа година,другите години сме сведоци на кукања и плачења зошто јаболкото не се продавало по убава цена.

Само оваа година :) Ура за владата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom