Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
Јас чекам фифти сент и земам Соренто и можи едно станче во Скопје за да го издавам на студенти...! Сила е Ресен, Сила е Преспа!!!!

Ај кога сме кај јаболката...цената е поради сушата во Полска, не поради тоа што Бузле ги диктира цените за откуп на светските берзи : ))))

ХЕ ХЕ ХЕ, А кога сме кај Полска, па цената ќе расте уште повеќе и да нема суша во Полска, зошто јаболката се извезуваат најголем дел во Косово, Србија, Албанија, Бугарија и Грција, потоа на останатите, а ние знајш шо викаме.. ИМА ЗА СИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, а за мистичен не биде бре човече љубоморен

Јаболката достигнаа фантастични 28 денари за килограм. Цената на јаболката вртоглаво расте, деновиве таа достигна и до 28 денари односно 45 евро центи за килограм.

Овоштарите се уште чекаат и не го продаваат својот род, велат уште е рано да се продаваат јаболката.

"Не ги даваме јаболката уште, чекаме повисока цена, имам квалитетно јаболко и мислам да извадам максимум од мојот труд" вели земјоделец од Преспа.

Цената на јаболката се очекува да расте и во идните месеци. Побарувачката на ресенското јаболко кое симболизира квалитет е се поголема и доаѓа од сите страни.

"Во наредниве месеци може да се достигне и цена над 50 евро центи, а тоа нема да биде ништо чудно, бидејќи навистина цената оди брзо нагоре" вели земјоделец.

Доколку продолжи ваквиот пораст на цената на јаболката, Ресенската економија дополнително забележува силно освежување.

а за мистичен не биде бре човече љубоморен
Да бе, љубоморен сум, ја се заебав годинава, наместо јаболки насадив пипер и кромид. И откако ми го ставија интернето, дури тогаш научив да гледам кај ќе биде суша. Како беше кампањата... :)

Да бе, љубоморен сум, ја се заебав годинава, наместо јаболки насадив пипер и кромид. И откако ми го ставија интернето, дури тогаш научив да гледам кај ќе биде суша. Како беше кампањата... :)

хе ДА СЕ ПОФАЛИМЕ И ЗА ИНТЕРНЕТОТ ДЕКА СПОМНА, 390 денари ти се 2 Гб, 550 денари 5Гб, 120Гб се 1290 денари а 150 гб ти се 1900 денари брзини од 1мбпс до 3мбпс.

и тука водиме :) во евтинија, а иначе и пипер имаме и кромид знајме и ние дека ќе биде суша во грција

poise pari potrosija na reklami odkolku sto izvadoja godinava cc za sramota najprosti lugje ni ja vodat drzavata

Слично на Ресен и Струмица би било и во другите градови иако градоначалниците се од ВМРО,единствено што се бараше од власта е да обезбеди либерализација во продажба како на јаболката и зеленчукот така и на стратешката култура која е најзастапена во тие општини.Тутунот во Европа се продава по 8 евра,а во Прилеп по 2,грозјето во Европа оди по 1 евро а во Кавадарци по 0.30 центи.Токму тоа е проблемот на оние кој ветуваа некаква преродба во 100 чекори а се "спрепнаа" веќе на стартот.

Ај кога сме веќе кај туризмот, препорачајте хотелче пристојно за викендов (или другиот викенд) на чист воздух.

Слично на Ресен и Струмица би било и во другите градови иако градоначалниците се од ВМРО,единствено што се бараше од власта е да обезбеди либерализација во продажба како на јаболката и зеленчукот така и на стратешката култура која е најзастапена во тие општини.Тутунот во Европа се продава по 8 евра,а во Прилеп по 2,грозјето во Европа оди по 1 евро а во Кавадарци по 0.30 центи.Токму тоа е проблемот на оние кој ветуваа некаква преродба во 100 чекори а се "спрепнаа" веќе на стартот.

СЕ СОГЛАСУВАМ БРАТЧЕ

Тест и oneandonly од канцеларијата на Бузле пишувате ??

Ај кога сме веќе кај туризмот, препорачајте хотелче пристојно за викендов (или другиот викенд) на чист воздух.

Хотелот Рива се наоѓа во селото Стење, Преспа и располага со 30 легла, и е единствен сместувачки капацитет во овој дел од Преспа.

Хотелот Рива поседува 8 соби и 2 апартмани, водата во ова место не е проблем и ја има постојано.

Хотелот на своите гости им нуди и ресторан и летна тераса со најдобрите специјалитети.

Цени за престој:
Полуипансион 750 денари
Полн пансион 850 денари
Ноќевање со доручек 600 денари

За изнајмување на апартман ќе ви бидат потребни 850 денари од лице.

Контакт информации:
Ристе Стојановски 075/421-145
047/484-165 047/452-598
Наташа Стојановска 071 33 33 11

sl10.jpg

sl1.jpg

sl6.jpg

sl5.jpg

sl3.jpg

sl9.jpg

sl2.jpg

sl8.jpg

dsc_0143.jpg

sl7.jpg

sl4.jpg

СЕ СОГЛАСУВАМ БРАТЧЕ

Истото се работеше и за време на СДСМ кога градоначалниците на овие општини беа од СДСМ немаше либерализација на нивните основни земјоделски култури како за јаболкото денес.

Истото се работеше и за време на СДСМ кога градоначалниците на овие општини беа од СДСМ немаше либерализација на нивните основни земјоделски култури како за јаболкото денес.
ТОЧНО, сега ситуацијата е во раце на луѓето кои живеат и кои раководат со Ресен и тоа директно, сега да знаеш се тепаат кој да даде повисока цена за јаболкото, во Ресен дневно повеќе од 50 шлепери се товарат со јаболка а ги има од секаде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom