Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ќе го обвинат Грците дека предвреме има територијални претензии,чекај малку нека не примат во НАТО па после ќе ја сликаме Македонија до Солун итоа од Солунска Глава ако треба.:)

ОВА Е ПРЕСПА, ПРЕСПА МАКЕДОНСКА, ПРЕСПА НА МАКЕДОНЦИТЕ, НЕ НА ГРЦИТЕ ИЛИ АЛБАНЦИТЕ, ТУКА ЖИВЕАТ МАКЕДОНЦИ И СЕ НАОЃА ВО МАКЕДОНИЈА. ВЕРУВАЈ ТИ НЕМАШ ДОЈДЕНО ВО ПРЕСПА, МОЖЕБИ СИ ПОМИНАЛ, НО НИКОГАШ НЕМАШ ДОЈДЕНО ДА ГО ОСЕТИШ ВИСТИНСКИОТ РАЈ! ЗАТОА ШТО ОВА ГО НЕМА КАЈ ВАС ВО ПРИЛЕП ИЛИ ОД КАЈ И ДА СИ

ДАЛИ НЕКОГАШ СИ БИЛ ВО ПРЕСПА? ВО ОВАА ПРЕСПА ЗА КОЈА ЗБОРУВАМЕ? АКО НЕ СИ БИЛ ЕВЕ СЛИКИ КАКО ТОА ИЗГЛЕДА, А АКО СИ БИЛ И СИ ВИДЕЛ ОВА, ТОГАШ НЕ ЗНАЕШ ШТО ЗБОРУВАШ...

PRETOR%20-Kon%20RAJOT-.jpg

Претор кон Рајот

Pelister%20%28Pogled%20na%20Prespansko%20Ezero%29.jpg

Пелистер - поглед кон Преспанското Езеро

Pelister%20%28Pogled%20na%20Malo%20Prespansko%20Ezero%29.jpg

Пелистер - поглед кон Мало Преспанско Езеро

Pretor%20SMIRENIE.jpg

Претор смирение

PRESPA%20HEAVEN.jpg

Преспански рај

Oktomvri%20vo%20Prespa%20%28Kaj%20MAKAZON%29.jpg

Претор порано

Претор 2007

sl1.jpg

sl2.jpg

sl3.jpg

sl7.jpg

sl4.jpg

sl1.jpg

sl6.jpg

sl9.jpg

sl2.jpg

sl5.jpg

sl10.jpg

sl7.jpg
И викаш све ова Бузле направи а ???????? Мореееееее , човекот бил закон , ке гласам за него наредните избори. :vozbud:
Абе сиктер, ја знаеме таа гнида одамна , лопов невиден , додека не му дојде редот да го прочешлаат од МВР , па со Ушко да си игра „не љути се човече во шутка„. Што не кажеш нешто за Агроплод

ОВА Е ПРЕСПА, ПРЕСПА МАКЕДОНСКА, ПРЕСПА НА МАКЕДОНЦИТЕ, НЕ НА ГРЦИТЕ ИЛИ АЛБАНЦИТЕ, ТУКА ЖИВЕАТ МАКЕДОНЦИ И СЕ НАОЃА ВО МАКЕДОНИЈА. ВЕРУВАЈ ТИ НЕМАШ ДОЈДЕНО ВО ПРЕСПА, МОЖЕБИ СИ ПОМИНАЛ, НО НИКОГАШ НЕМАШ ДОЈДЕНО ДА ГО ОСЕТИШ ВИСТИНСКИОТ РАЈ! ЗАТОА ШТО ОВА ГО НЕМА КАЈ ВАС ВО ПРИЛЕП ИЛИ ОД КАЈ И ДА СИ

Бев бе во Претор баш летоска на неколку саати,постирај една слика од единствените јавни клозети да видат сите каде туристите се принудени да вршат мала нужда доколку имаат среќа да дочекаат ред,оти за голема неможе да стане ни збор во такви "Ресенски услови".:)

Што е сега,сеуште ли проСДСМовските настроени Ресенчани оптимистички гледаат на иднината со еден "мочалник" за 15 000 туристи?:)

РЕСЕН Е НАЈЗАКОН ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА !!
Тоа можар да го потврдат сите кои си имале работа со ресенчани...
Негде прочитав за ракометарите..да тие се меѓу најдобрите во машката супер лига ,моментално се на 3 позиција во лигата..-а за тоа несомнено големи заслуги има ресенската публика предводена од најдобрата навивачка група во моментов од македонија “ПАТРИОТИ“

РЕСЕН Е НАЈЗАКОН ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА !!
Тоа можар да го потврдат сите кои си имале работа со ресенчани...
Негде прочитав за ракометарите..да тие се меѓу најдобрите во машката супер лига ,моментално се на 3 позиција во лигата..-а за тоа несомнено големи заслуги има ресенската публика предводена од најдобрата навивачка група во моментов од македонија “ПАТРИОТИ“

Чекај бе не беа порано со големи уши,па сега кога доволно им нараснаа ги користат за "наведување" како ракети ПАТРИОТ,па затоа од магариња станаа патриоти.:)

Бев летоска од Охрид во Преспса неколку дена.Бев сместена во куќа,приватен смештај.Луѓе жива катастрофа.Немаше вода по неколку саати, немаше каде да се избања човек.Моравме да грееме вода за да се измиеме,плус имаше полско ВЦ.Плажата никаква секаде ѓубре,ако вака општината ви оди напред нека ви е со среќа мене таму повеќе не ме гледате.

Бев летоска од Охрид во Преспса неколку дена.Бев сместена во куќа,приватен смештај.Луѓе жива катастрофа.Немаше вода по неколку саати, немаше каде да се избања човек.Моравме да грееме вода за да се измиеме,плус имаше полско ВЦ.Плажата никаква секаде ѓубре,ако вака општината ви оди напред нека ви е со среќа мене таму повеќе не ме гледате.

Тоа во Охрид или во Преспа?

Prespa ima potencijal i ke se razviva vo idnina ne moze se za edna godina da se napravi pa zatoa i resen4ani imaat nadez deka novata 2008 ke bide daleku poubava od predhodnata. najnormalno e 4ovek da se nadeva. a jasika ne znam ti kaj si bila no ako si barala nekoj evtin smestaj sigurno toa i si go dobila posto vo prespa ima selski turizam kade sto doagaat i gosti od germanija slovenija i drugi drzavi samo zaradi prirodnite ubavini ama i dlaboko se ke treba da se iskesiraat

Prespa ima potencijal i ke se razviva vo idnina ne moze se za edna godina da se napravi pa zatoa i resen4ani imaat nadez deka novata 2008 ke bide daleku poubava od predhodnata. najnormalno e 4ovek da se nadeva. a jasika ne znam ti kaj si bila no ako si barala nekoj evtin smestaj sigurno toa i si go dobila posto vo prespa ima selski turizam kade sto doagaat i gosti od germanija slovenija i drugi drzavi samo zaradi prirodnite ubavini ama i dlaboko se ke treba da se iskesiraat

Перспектива гледам во цела Македонија,не само во Преспа ама ете гледаш и самиот дека никој не сака да искешира,можеби треба да се прошета малку народов и да види колку малку треба за да се направи оваа држава атрактивна за вложување.Еве да го земеме Брајчино,поубава природа здравје,услови невидени,ама сепак никој не дава пари да го заживее туризмот и да собере 100 милиони евра по сезона само од ова единствено село во пазувите на Преспанска Баба Планина под врвовите на Пелистер.

Greska si drugar.... vo Braj4ino veke po4nuva da zazivuva ako ne i veke stabilno zavieal turizmot megutoa ne moze se da se napravi za 1 godina koako sto i pak velam na se treba da mu se dade vreme , minatata imase samo eden klozet mozebi tamu kaj sto si bil no sega veke se napravija poveke klozeti za da mozis na raat da si odis i nikoj da ne mi te voznemiruva koa kenjas:)))

подршка за “The prince“....е тука во право си..конечно на иста бранова должина...
ресен се развива со ненормално голема брзина -на подобро секако!!
Кој сака можи што сака да кажува..ги повикувам сите скептици да дојдат да ги прошетаме па потоа да видиме што ќе напишат!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom