Регистрациjата на OMO Илинден-ПИРИН откажана

:kesa:Не Бугарин,не Македонец,не Турчин,не Ром,не било каков,во денешната реалност на Балканот,ако си нормален,нема да се сложиш со такви приказки.:toe:
Тошев, ако продолжи оваа политика на Софија кон Македонците во Пиринска Македонија, не ме чуди некој ден ако експлодира некое молотово коктелче како резултат за повеќе-деценискиот проблем што го имаат Македонците во Пиринска Македонија...Немој да ја потценуваш нивната моќ...

Ако ја сакате Македонија борете се за неа, ако не идете сите во ПМ и ниту ни требате ниту ве сакаме.

Ти како да паѓаш од Марс бе пријателе?!

Нивната е они да се шират, нас да не нема. Завиткано во обланда на која ти си ја голтнал целосно.

Не ми е јасно кај не ти е јасно?!:toe:

Значи Бугарија како членка на ЕУ не го почитува ЕУ суд... а ние трчаме по пресудите од него (а не сме во ЕУ).

Не за џабе го напишав ова во темата за „СОФТ геноцид врз Македонците“...

Заклучок: Единствен начин на кој Македонците можат да го изгубат своето (да потклекнат на геноцидот) е ако под вакви услови влеземе во ЕУ. Со тоа ние ќе го изгубиме малиот суверенитет и интегритед што го поседуваме и ќе им дадеме можност на лакомите соседи да се насладат од нашата мизерија. Едноставно прифаќање на условите за членство во ЕУ (губење име на држава и идентитет) е национално самоубиство - а кога ќе влеземе во ЕУ со нејасно име и идентитет, каде што систематски и автоматски го губиме целосниот суверенитет и интегритет(гледано според Лисабонски договор), сами подлегнуваме на вековниот геноцид кој што се врши врз Македонската нација. Никој неможе да не истреби освен ние самите.

Сега на кој да се лутиме ние?
1. Самите себеси бидејки ОМО не ги довел потребните документи.
2. Бугарија и нејзината Политика
3. Европска Унија и Нејзината Политика
4. Точка 2 и 3.

Навистина објаснете на кој да сум лут! Гневен сум а не знам кој е крив!!!
п.с. Бугарија е во ЕУ.:smir:

Омо Илинден не е регистрирана од страна на бугарската влада.
Тоа го прави со амин од ЕУ. Не треба да не чуди тоа.ЕУ ги подржува и Грција и Бугарија во поништувањето на македонскиот народ.
ЕУ се најдволичната организација што постои.
Бугарскиот јазик на форумов е доста чест и тоа не е добро според мене.
Многу од тие Бугарски корисници на форумов знаат македонски, но тие се тука да стварат една пропаганда на овие форуми, а не неутрално да учествуваат во разговорот.

МИХО МИХОВ АМБАСАДОР НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА ВО МАКЕДОНИЈА
Односите меѓу Бугарија и Македонија се поспецифични, но не и драматични

Каде го гледате решението на проблемот околу регистрацијата на ОМО „Илинден - Пирин”?

ОМО „Илинден - Пирин” е формација која постои во свеста на Бугарите и на македонските граѓани, но таа треба да се регистрира по сите барани закони кон кои бугарското правосудство се придржува и ќе се придржува и кои се усогласени со европското законодавство. По тоа прашање нашиот премиер Сергеј Станишев ја даде својата визија. Јас сметам дека ние не треба да ја водиме 15-годишната дипломатија со препораки од типот на „фрлање чевли” или да велиме дека сите Бугари се црни. Таа дипломатија е бесперспективна. Според мене, треба да говориме многу посеризоно за тоа каква струја ќе тече и кон каде од изградениот далновод, да говориме многу посериозно за дипломатската перспектива и за сојузничкото чувство, за тоа дали ќе тргнат возовите по Коридорот 8 и на крајот дали запре негативната пропаганда за која веќе стана збор. Ако чекаме новите и идни генерации да ги поправат тие работи ќе погрешиме капитално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom