Red Orchestra 2 : Heroes of Stalingrad

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27
Станува збор за една ултра реалистична игра сместена во периодот на WW2 (поточно Сталинград). Ако сте ја играле првата Red Orchestra ќе знаете за што зборувам :)
Играва би требало да искочи оваа пролет/лето и ќе содржи две кампањи (за прв пат во една FPS игра ќе можеме да играме со Германците).Главниот фокус ќе биде на мултиплејерот и ќе има некаков систем сличен на CoD со чинови, upgrades на оружја и сл. Инаку енџинот ќе биде тотално различен од оној на CoD бидејќи играва ќе се фокусира на екстремна реалност

Еве ви едно видео ако сакате да видите за што станува збор :)

За повеќе инфо посетете www.heroesofstalingrad.com

Во мултиплејерот играта ќе имала и тн. Horde Mode каде што група Германски/Руски војници бранат позиција од повеќе waves на непријатели и би можело да се игра во кооперативен мод. Вклучена ќе биде и Customization на вашиот карактер , униформа и сл.

H

-HRO

Гостин
Можам да кажам само дека очекувам многу од играва...
Исто така доста интересно е што ќе може за првпат да се игра и со германци! :icon_cool

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Интересно изгледа. Иако нема нешто добра графика, гејмплеј-от изгледа навистина добар. Ќе ја следам играва од сега :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Јеп, добар гејмплеј. :) Посебно интересен е делот со снајперот.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Играва има доста слаби побарувања. Баш ме чуди што графика ќе извади....

PS: ќе ја играм заради германците :icon_lol:

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Од каде ова сега :/ ?

Види ги светлата (и сенките) каква убава фотографија вадат. (филмска фотографија, не обична)
Aх, добро де не е до толку лоша. Го изгледав целото од почеток бидејќи првиот пат скокав по малце и стварно и графиката изгледа интересно. Нешто сосема друго од тоа што се среќава денешницава.
А тоа со снајперот стварно е јако. Единствена игра каде што е реално.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Иновативно тоа со снајперот, али ќе го видиме у практика коа ќе искочи играва.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Играва требаше да излезе во февруари али ја одложија... Ја чекав да ја купам зошто првата ја начекав на попуст и ептен беше добра, 50+ играчи на една мапа, права војна...али кога ја одложија се предомислив и ја земав portal 2...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Aх, добро де не е до толку лоша. Го изгледав целото од почеток бидејќи првиот пат скокав по малце и стварно и графиката изгледа интересно. Нешто сосема друго од тоа што се среќава денешницава.
А тоа со снајперот стварно е јако. Единствена игра каде што е реално.
Па добра е, користат интерсни фотографски ефекти и техники.
Едно е тоа со светлата, друго ако забележа кога притиска за да трча и за да нишани длабочината во погледот се менува, работите ко да стануваат пооддалечени односно поблиски.
Трет ефект се филтри на целата слика, пример во снајпер делот има еден син филтер преку целата слика кој дава некое тмурно чувство.

Слободно можи да се речи дека има поубава графика од, да речиме, CoD 4, MW2 и BO. А се надевам ќе биде и поарна од CoD5 која меѓу другото ја испофалив и за одредени графички елементи.

За други работи не коментирам оти и неможи, треба да се проба самата игра.

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27
Многу е јако тоа со снајперите да :) на секоја пушка ќе можеш да ставаш или да извадиш scope ако си снајперист. Иначе ќе има и возила ,тенкови и слично и сите ќе бидат моделирани според real life (јачина на топот,перформанси и сл.):helou:

Играва има доста слаби побарувања. Баш ме чуди што графика ќе извади....

PS: ќе ја играм заради германците :icon_lol:
И јас ја чекам ради Германците :salut:

Член од
9 мај 2011
Мислења
278
Поени од реакции
65
nekako kasni igrava :) ali se glea deka e mn dobra !

H

-HRO

Гостин
Се збори дека ќе излезе во Август оваа година, па ни останува само да чекаме.
Убеден сум дека ќе вреди да се симне! :)

Член од
9 мај 2011
Мислења
278
Поени од реакции
65
Vo tek e beta verzijata :) deckoto od tripwire kaza deka ke ima 3 vida na beta (friends and family,neznam koj bese,decki odbrani od net so sakaat da probaat) :) momentalo pocna prvata beta

Kajgana Shop

На врв Bottom