Радио емисија ХИХИРИКУ (недела од 11:00 до 12:00)

• Креатор на темата Креатор на темата freewind
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 декември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
17
da napravime napori ovaa emisija da se vrati na makedonskoto radio, opstojuvase 40-50 godini a sega odkoga zamina vo penzija K. nema koj da ja pravi programata

Се надевам дека нема никад да се врати тој ужасен, ужасен хумор.
Да направиме напори никад да не се врати!

ti blagodaram na tvojata podrska ova e toj humor sto seuste tece znaci iako emisijata ja nema dusata raboti
uste ednas ti blagodaram

Се надевам дека нема никад да се врати тој ужасен, ужасен хумор.
Да направиме напори никад да не се врати!

што им фалеше на хихириху бе , песничките посебно им беа прва лига :)

Се во свое време. Беа добри, ги смееја луѓето. Мислам дека заслужено заминуваат во пензија.

Ова е исто ко да бараш момците од Монти Пајтон да се соберат пак и да направат нови 2 филма :)

Некои работи се појавуваат во вистинско време и си одат во вистинско време. Секој обид да се врати нештото во мода е фејк.

се сеќавам ги даваа во Недела некаде за ручек време, и мислам дека тогаш имаше најповеќе фамилии кои пуштаа радио да ги слушаат, денес да се вратат мислам дека нема да се интернесни, секогаш е така она што се обновува никогаш не е како оргиналот, само ќе излезат и ќе си го расипат имиџот што го имале пред 10 години, подобрно нека не излегуваат, скоро истата актерска група се потруди нешто да направи не ни знам како се викаше емисијата каде што беа сите како жени облечени и беше ужасно ( според мене) така да подобро нека работат на некој друг проект отколку на зацрнување на таа брилјантна радио емисија.

Ова е исто ко да бараш момците од Монти Пајтон да се соберат пак и да направат нови 2 филма :)

Потполно си во право, единствено добар камбек по мое мислење би напраиле Студени Нозе :vozbud: фали нешто такво кај нас.

Одамна излезе од мода и последниве години само стари луѓе ја следеа во недела. Едно време беа екстра популарни, ја полнеа универзална, имаа добро осмислени скечеви... ама така си оди тоа, All Things Must Pass...

Подобро да ме смее хихирику отколку оној антиталентон од ЗЕВЗЕКМАНИЈА.

Нипошто не е подобро да "те смее" Хихирику од антиталентот од Зевзекманија, кој ми личи на прилично ОК човече што за жал нема смисол за хумор и веројатно нема никој у близина тоа да му го каже.
Едноставно, толку лош хумор има и во двете, што појма немам кој е полош. Доста јаки се обете имиња.

--- надополнето ---

Потполно си во право, единствено добар камбек по мое мислење би напраиле Студени Нозе :vozbud: фали нешто такво кај нас.
Студени Нозе со својот шунд се на слично ниво на уметничко ѓубре како и Хихирику.

Апсолутно не си во право за ЗЕВЗЕКОТ, оти мешаш баби и жаби. Зевзекот си има свој стил и обработува реални вистински настани. Не велам дека и ХИХИРИКУ не обработуваше такви настани, но сепак има очигледна разлика.
Јас ја поддржувам ХИХИРИКУ и редовно ја слушав, а би сакал повторно некои серии да се репризираат токму во истиот термин.
:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom