Primera División - Liga BBVA 2015/2016

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Гледам си напишал дека Селта во квалификации би оделе. Еве

Ако Севиља изгуби во Купот а освои ЛЕ тогаш ќе игра во ЛШ директно наредната сезона, а во ЛЕ ќе играат Билбао и Селта(квалификации).

Во овој случај Селта оди директно во групите, не преку квалификации
Неможам да се сетам лани дали Виљареал и Билбао играа квалификации..ама мислев дека една екипа мора да игра квалификации и ми нема некако логика двете директно во групната фаза да одат

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Неможам да се сетам лани дали Виљареал и Билбао играа квалификации..ама мислев дека една екипа мора да игра квалификации и ми нема некако логика двете директно во групната фаза да одат
Ама Севиља лани беше петто, годинава се седмо место. Билбао лани играа квалификации зашто завршија седми.

Местото на Севиља во квалификации за ЛЕ им се заменува со пласман во ЛШ.
По шпанските медиуми вака е објавено.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Дебили имаш и навивачи на Реал, и на Барса и на свекој клуб у светов. Не генерализирај пошто си видел 2-3 коментари на глупи стране на фб.
Абе точно е тоа, туку главната работа е што видов вакви коментари и бетер од тоа на ФБ профил на еден од водачите на Фан клубот на Реал во Македонија. Ем плачење, ем арогантност спрема Барса, ем предвремено славење титула во ЛШ. Ако изгубат од Атлетико на 28-ми, мислам ќе треба на човеков да му се даде медицинска помош.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Е редно беше Гетафе да испадне. Му дојде времето.
Ако остане вака Мадрид од 4 екипи во Примера ќе остане со 2. Ах бе криво ми е за Рајо што испаѓа ама со тие педерски дресови нека им е...за памет :D.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Најдобро можно сценарио :vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.899
Ах да можеше Хихон да испадне место Рајо :icon_mrgr:

Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Врти сучи дупло повеќе представници од Шпанија во Европа од колку англичаниве. Доминејшн бичессс!:kuracc:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Куртул и до Леванте и од Гетафе...најидеално ќе беше и она копилињана Еспањол да испаднеа некако, ама се извадија некако годинава. Мило ми е Хихон што се спаси (колку ја наредија со Виљареал само они си знаат) интересно тимче се, убав фудбал играат, а и навивачите им се доста ангажирани, не се на театар дојдени како пола Шпанија шо е на моменти.[DOUBLEPOST=1463363200][/DOUBLEPOST]

:kezec::kezec::kezec:

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Notable Spain squad absences... GK: Adrián DF: Mario, Nacho, Javi Martinez MF: Mata, Sergi Roberto, Cazorla FW: Costa, Alcacer, Torres

Де Геа
Карва, Пиќе, Рамос-Аспикутрала
Бускетс - Коке - Фабрегас
Иниеста - Силва
Мората​

би била најидеалната 11ка, ама стариов не е чудо да го игра и Касиљас пак.

п.с. Не ме цитирајте за Жорди Алба, најпреценетиот лев бек на светот.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога ќе ги видам Фабрегас,Силва и Педро во составот ми се повраќа..од старата гарда само Бускетс држи некоја форма колку толку..а овие другите плус Иниеста не се за играње..немаат ниту желба ниту мотив да играат повеќе,како сосила да ги вика Дел Боске бидејќи не му се ризикува со другите...па стави ги таму Иско,Коке,Роберто,Тиаго,Херера,Васкез,Нигез..смени ја генерацијата,пробај нешто ново ебати бркот..небаре помалце квалитет имаат овие играчи а тие за најдобрите Европски екипи настапуваат редовно

Другите репрезентации плачат да имаат кадар како Шпанија овај склерозниот уште Фабрегас,Педро и Силва ги повикува...како што напишав претходно,арно што Алонсо и Чави се пензионираше иначе прва постава ќе ги играше

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Фала курцу без Коста циганот. Требаше Хави пред Бартра и ќе беше добро, а и Силва се влече на стара слава веќе некое време. Иначе @ElNinho кај тргна без Педро у први 11? :icon_lol:
Озбилно мислам мора да има едно крило у екипа, затоа што ако играат овие 5 на средина нема до гол да се доближат.

Де Геа; Карвахал, Пике, Рамос, Алба; Бускетс, Коке, Саул; Педро, Нолито и Мората. Газење гузење, само овој ќе ги набута Фабрегас и Иниеста на средина и ќе биде одвратно за гледање.

Kajgana Shop

На врв Bottom