Префрлање на друг факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Веб-сајт
www.mesaja.blog.com.mk
Значи ми требаат информации дали може во овој период да се префрлам од еден на друг факс...
Инаку ја сум на Економски во Штип,а сакам да одам на Филолошки во Скопје,поточно на англиски јазик...
Дали е можно легално се тоа да се направи,или треба да факам врски...

п.с Некој нека ми одговори на прашањево,па после фрлајте ја во канта...

Е многу сте глупи бе...
Никој ли не знае како е работаа за факсов,ај аман одговорете,да не пцујам сеа и да ми бришат мислења...
Значи многу селјаци имало на форумов бе леееееееее...

Е многу сте глупи бе...
Никој ли не знае како е работаа за факсов,ај аман одговорете,да не пцујам сеа и да ми бришат мислења...

Првин има многу што не ја виделе темата.
Второ како што се сите глупи на форумот така си и ти зошто и ти незнеш нели?
Трето мислам дека преврлување е возможно само во септмври/октомври ама малку не ми е сватливо какво е префрлувањето од Економски на Филолошки,причина е само приемниот да не го полагаш?Зошто немаш ни еден испит ти што би ти го признале на Филолошки.

Е многу сте глупи бе...
Ај опцуј жити мене, и да ти стегнам еден бан. Ебате човекот ебате.

Заангажирај се малку, сврти некое бројче, имаш и студентски прашања и се`.

Првин има многу што не ја виделе темата.
Второ како што се сите глупи на форумот така си и ти зошто и ти незнеш нели?
Трето мислам дека преврлување е возможно само во септмври/октомври ама малку не ми е сватливо какво е префрлувањето од Економски на Филолошки,причина е само приемниот да не го полагаш?Зошто немаш ни еден испит ти што би ти го признале на Филолошки.
Епа причина е шо не ми се оди на Економски и сакам да си одам на јазик и да си го ладам 4 години....
Бла...

Мораш одпочеток да си се запишеш преку приемен и то е то.

Епа причина е шо не ми се оди на Економски и сакам да си одам на јазик и да си го ладам 4 години....
Бла...

Абе се познава дека го имаш тој Балкански синдром ама ете и Гижо веќе ти кажа дека ќе си тераш се од почеток,префрлувањето е возможно колку што сум јас упатена само меѓу сродни факултети,а твоите два немаат ништо сродно.
Чекај јуни и терај од почеток.

Знаеш има опција нешто преку ЕКТС за трансфер ама мислам тоа беше за сродни факултети иако досега ЕКТС не е заживеан нигде во Македонија.
п.с Кафе дел Мар го кажала истото:smir:

Во овој период можеш да се префрлиш но само ако факултетите се сродни за да ти признаат испити, во друг случај неможеш. Ќе треба да чекаш јуни или септември за да се запишеш во прва на Филолошки кој и не е така лесен како што мислиш.

Na angliski jazik ima najmnogu guzva od jazicite na Filoloshki, pa ako ne znaes angliski na nekoe povisoko nivo kojznae dali ke gi pomines priemnite :) Najubavo sea da se fatis za rabota za do juli da bides spremen za upisi na Filoloski. :toe:

Бла...

Ај запиши се на филолошки (на кој и да било јазик) и баш да те видам после 4 години ладење дали ќе запишеш втора :tapp:

Е многу сте глупи бе...
Ти си глуп што незнаеш исто така?!Пцуј се и себе што незнаеш и ... сељак си...
Не,неможеш сега да се префрлиш,просто ко грав!
Која е логиката?!Веќе е завршен првиот семестар,уште малце ќе почне втор,ти сега да се префрлаш,ај размисли дали имаш еден сроден предмет?!Нема!Па како тогаш ќе продолжуваш на друг факултет?!
Ни врски ортоми нема да ти помогнат во случајов.

Фала на информациите на сите...
Се извинувам за недолично понашање...:kesa::smir:

Јас сакам да се префрлам од Битола на ПМФ на информатика.
Проблем е што ќе треба да плаќам партиципација пак .... на ново се, изгубена 1 година дупло пари а може и повеќе. И да ми признаат нешто па ќе треба да плтам за упис.... лол

Ај запиши се на филолошки (на кој и да било јазик) и баш да те видам после 4 години ладење дали ќе запишеш втора :tapp:
Имам Gold сертификат и знам 90% од јазикот(англиски),така да,не би требало да биде премногу тешко ако успеам да се префрлам...
А тоа дека ке си го ладам...тоа ти е фигуративно бе...:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom