Praksa

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.362
Поени од реакции
3.345
За каква пракса?
Ако студираш некои факлутети (може и сите) да имаат задолжителна/изборна пракса.
 
Член од
6 февруари 2023
Мислења
7
Поени од реакции
0
За каква пракса?
Ако студираш некои факлутети (може и сите) да имаат задолжителна/изборна пракса.
Студент сум јас, не знам кои компании нудат пракса и дали треба да биде побрзано со мојот факултет
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.496
Поени од реакции
2.407
Не знам на кој факултет си, но можност за пракса може да видиш преку оглас на факултетот на кој си запишан, на веб-страниците кои се наменети за огласи за вработување (на нив има неретко и огласи за пракса), или, пак, директно да им пишеш на некои фирми за кои си заинтересиран дали имаат можност да ти овозможат пракса.
 
Член од
21 февруари 2023
Мислења
20
Поени од реакции
16
Не знам на кој универзитет, а помалку на кој факултет си, но секое лето треба да одам на пракса бидејќи е задолжителна на мојот факултет и носи 2 ектс

По статус практичната настава ми се рачуна како изборен, но де факто е редовен предмет

Практична настава можам сам да си најдам, но ако не можам да го сторам тоа, можам да се обратам до факултетот и тие ќе ми обезбедат. Треба само навремено да ја известам службата

Најдобрар одговор би добил доколку си пршаш во студентски прашања, бидејќи секој факултет (може да) има свои нијанси; но доколку кога си запишуваш семестер нема поле кое што бара да внесеш практична работа како предмет, најверојатно одење на пракса нема да ти носи дополнителни ектс, туку тоа би го правел за сам да се стекнеш со звање
 

Kajgana Shop

На врв Bottom