Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ви стигнаа ли парите? Пред некој ден стигнаа кај мене.

Ви стигнаа ли парите? Пред некој ден стигнаа кај мене.
Ќе стигнат сите порано или покасно се зависи кога си се регистрирал во УЈП.Тие што се жалеа овие денови дека не добиле поврат се меѓу последните регистрирани во системот.

А зошто секој викенд нема конекција до ујп?
Шо значи тоа ,како работно време на банката?
Анон нешто да помогни , чунки тој е сезнајко.

Кај мене стигна веќе од пред некој ден за тромесечјето.

Абе ова чудово дојде за ова тромесечие шо помина после нова година глеам мнпгу велат дека немаат добиено поврат

Не дека се големи пари во прашање, ама уште не ми префрлиле за првото тромесечие од годинава.

Не дека се големи пари во прашање, ама уште не ми префрлиле за првото тромесечие од годинава.
Не се големи пари ама ако го наполниш до крај со тие пари ќе наполниш колку толку фрижидер дома. А ако ги тргаш настрана ќе заштедиш, ќе направиш добра пара од неколку тромесечја.

Не се големи пари ама ако го наполниш до крај со тие пари ќе наполниш колку толку фрижидер дома. А ако ги тргаш настрана ќе заштедиш, ќе направиш добра пара од неколку тромесечја.
... а бе, 1200 за три месеци многу голема пара јеби га, да напишеш да заштедиш да се почастиш еден ручек со пиво, ај да ти лајкнеме!:icon_lol:

... а бе, 1200 за три месеци многу голема пара јеби га, да напишеш да заштедиш да се почастиш еден ручек со пиво, ај да ти лајкнеме!:icon_lol:

2.100 денари се поточно за три месеци, и не се малку пари за некој што нема, но зборот ми беше дека јас успеав да соберам околу 1.500 ден. поврат за првите три месеци и за првпат откако го воведоа повратот на ДДВ не ми се исплатени во вообичаениот временски рок.

Пак ќе кажам, тие 1.500 ден. нема да ми направат некоја голема разлика во животот, но фактот дека не се исплатени многумина е индикатор за други проблеми од финансиски аспект во државава.

Мене не ми значат овие 2100 или колку и да наполниш во три месеци ама имат луѓе им значат од она што го знам некоја дупка ќе закрпат затоа и прашав се движам доста и глеам какви семејства има низ државава па двајца тројца ако полнат им зависи и тоа како ќе платат некоја сметка ако ништо друго за жал државата ни е таква тиња шо луѓево се дојдени до степен на овие пари да чекаат.

Back
На врв Bottom