Порачки на гитари од Music Store германија

• Креатор на темата Креатор на темата Tale
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
0
сеа вака сакам да порачам гитара од Music Store па незнам како да ја нарачам дали на своја рака или преку лепи од Охрид. дај кажете некој што имате порачвано од Music Store и како оди та цела работа, дали појке се исплака преку лепи или на своја рака да порачаш.. пишав маил во Music Store и ми рекоја дека поштарина е 85евра преку ups, а преку пошта е 30 евра.. дали има некоја разлика освен времето на испорачка? позз

Ја нарачав гитара преку Лепи пред едно 2-3 години и ми зема за се комплет плус 10% од вкупната цена, што ми се виде поисплатливо него да чекам и да доплатам за други такси и шитови и да ми испадне ѓаол ипол :pos: така да јави му се и договорете се, тоа е мој предлог.
поз :helou:

абе то е кај нас на царина само да те солупат ке гледат..... зато ми е некој шо има сам порачано како помина ? :helou::wink:

Абе фацо шо мислиш ти, дека и преку Лепи се плаќа царина? Кој те лажел :pos: абе као сум ја чекал и после као сум бегал од царинска :pos: на меѓународната автобуска ехеее беше јако тоа, до собрание трчав ко гепард со 5 кила на мене :pos:
Е сеа више коа си запнал сам да нарачуваш (и царина и све по список), епа бачко спреми новчаникот и таман си, поздрави натака :wink:

хехе абе нема шанси сам да порачам знам како е со тие на царина и ја имам бегано педери гнасни.... ми имаја пуштено од австралија пакет и ми бараја уште 100евра царина, па триста маткајнци одвај средив некако за упола да ми го дат..:uvo::uvo::uvo:

А да си одбереш ти од СкајМјузик нешто по тие цени таму, во Лептокарија има едно ново отворено. типот ќе ти нарача од СкајМјузик и нема да ти наплати поштарина туку културно ќе му ја платиш цената од сајтот.

www.musicianfriends.com

Одлична страница ама не знам колку ќе те царинат.

Едит -Не знам дали можат да ти ја пратат во Македонија ама можеш ако имаш некој во Америка да ти ја купи и да ти ја испорача по пошта

па сакам да порачам gibson SG (ко ке сум при пара... ) на страната на скајмјузик немат гибсони... па зато мислам од кај лепи најпоке се исплака да порачаш можи ке почекаш месец или два :toe::toe: ама пак....

www.musicianfriends.com а од овде тешко оти се од амрериките можи се поефтини гитарите ама за да ти пуштат овде еден куп пари ке треба...

Друшко, ако земаш џибсон (независно кој модел) нема зошто да се замараш со царини и слично, значи имаш кеш :) јасни сме....или епифон да не ќе да е а? :pos:

Друшко, ако земаш џибсон (независно кој модел) нема зошто да се замараш со царини и слично, значи имаш кеш :) јасни сме....или епифон да не ќе да е а? :pos:

абе gibson ке е ама пеер све продајв за него и уште многу еври фалат ама ако зеам електрична гибсонка ке е. сега за сега ке се задоволам со акустичната кинеска е ама ај не е гној...

пс.. на bwin некако се вади по некој денар на покер ЛОл

Дали ти знаеш колку евра е оригинален гибсон СГ? :)))

Имаш кинеска акустична гитара и право се пребацуеш на Гибсон СГ оригинал??

Машала. :)

Дали ти знаеш колку евра е оригинален гибсон СГ? :)))

Имаш кинеска акустична гитара и право се пребацуеш на Гибсон СГ оригинал??

Машала. :)

абе то ти викам да не штедев ке си имав сеа јака акустична све то замина јабана.... 600 евра е гибсоно... а не е лоша бе толку ова кинеската од србија си ја зедов задоволен сум за цената..

Гхагх.
Порачај ондак директива од Џибсон ако веќе имаш пари :)

хахах да имав сеа пари ке одев до германија ке ја купев од таму и ке се вратев лол:vozbud::vozbud:
плус ми фалат уште 300 евра ако има некој нека донира во добротворни цели

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom