Понудата и услугите во нашите слаткарници

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.501
Локација
Пустец
Се` до ден денес, јас јадев секојдневно во слаткарници. Сладолед, колачиња, слатки, што не. Но, по денешната случка не знам дали повторно би зела нешто од слаткарница. Верувам и вие, бидејќи ова што се случи беше навистина грозно.
Со другарките отидовме на сладолед во Малага. Земавме сладолед и седнавме на масата. За кратко време, една мачка од улицата, полека се приближи и се качи до местото каде што се автоматите(не знам како да ги наречам поинаку:() за боровинка и лимонада, на кои капакот им беше отворен. Не поминаа 2 секунди, мачкава падна во сокот од боровница и службеничката(не знам дали воопшто имаше мозок таа) ја зема мачката, ја истресе и ја рогна. Добро тоа, но НЕ ГО ЗАМЕНИ СОКОТ, туку си го затвори капакот и си продолжи со услужување. Останав ваква :lud:. По ова не знам дали повторно ќе ми ги видат очите во Малага уште еднаш. Кога ќе помислам дека некој друг ќе се напие од тој сок, а каде се` не била мачката..:nenene::nenene::nenene:.
И после ќе ги затвораат по 100 пати, епа ќе ги затвораат, да е до мене, јас доживотно би им одзела лиценца за работа.

Пред многу години, 4-5 исто така во Палма, јадевме и и викаме на келнерката "Девојче донеси сметка!" таа "Сега , сега!" и ја снема. 5 пати ја викнавме, 5 пати не дојде и си отидовме. Нездрави луѓе. Не сакаат ни да им платиш.:uvo:

Слични искуства?

Не ми се верува!!!

Малагааа?? Мојта МАЛАГА????????????????????????????????

Боза од мачкини влакна???????

Стоиш зад ова (со целосна одговорност дека не е лага, со име и презиме познато на редакцијата) да го објавиме на главна?

Да да, се случи ова, и мене не ми се веруваше на очите, Малага ја мислев како една од најдобрите слаткарници, ама не мислев дека се до толку. Објави го на главна, нека знае народов што прават, плус ми кажуваа од порано дека им се мотале што не, кучки мачки, ама не верував :(. Се разочарав тотално. Нормално типците сега и да им пратиш инспекција ќе негираат, инаку одма би им пратила.Така се јавив да им стигне инспекција во Стрип кафичот, на јавно зеленило поставиле сепаре. На што личи тоа?
Нездрави луѓе.

П.С. А за тоа дека не го сменија сокот не можам да гарантирам, зошто по 2-3 минути збришавме, дури и сладоледот ни беше шубе, aма типката си беше ладнокрвна, си продужи.

Се` до ден денес, јас јадев секојдневно во слаткарници. Сладолед, колачиња, слатки, што не. Но, по денешната случка не знам дали повторно би зела нешто од слаткарница. Верувам и вие, бидејќи ова што се случи беше навистина грозно.
Со другарките отидовме на сладолед во Малага. Земавме сладолед и седнавме на масата. За кратко време, една мачка од улицата, полека се приближи и се качи до местото каде што се автоматите(не знам како да ги наречам поинаку:() за боровинка и лимонада, на кои капакот им беше отворен. Не поминаа 2 секунди, мачкава падна во сокот од боровница и службеничката(не знам дали воопшто имаше мозок таа) ја зема мачката, ја истресе и ја рогна. Добро тоа, но НЕ ГО ЗАМЕНИ СОКОТ, туку си го затвори капакот и си продолжи со услужување. Останав ваква :lud:. По ова не знам дали повторно ќе ми ги видат очите во Малага уште еднаш. Кога ќе помислам дека некој друг ќе се напие од тој сок, а каде се` не била мачката..:nenene::nenene::nenene:.
И после ќе ги затвораат по 100 пати, епа ќе ги затвораат, да е до мене, јас доживотно би им одзела лиценца за работа.

Пред многу години, 4-5 исто така во Палма, јадевме и и викаме на келнерката "Девојче донеси сметка!" таа "Сега , сега!" и ја снема. 5 пати ја викнавме, 5 пати не дојде и си отидовме. Нездрави луѓе. Не сакаат ни да им платиш.:uvo:

Слични искуства?
Фросе, требаше и треба да се јавите во САНИТАРНА ИНСПЕКЦИЈА, штета што не сте успеале да сликнете нешто за поцврст доказ, ама тоа во никој случај не смеело да го пуштите да помине така, сведок сум бил и сам на прекршувања на санитарни наредби и тоа од лица одговорни за тоа... КУЛТУРА е нешто што недостига, недај Боже таа мачката да била во некој контењер со медицински отпад... не сакам ни да помислам на тоа кои последици по здравјето ќе ги има таа каша од бактерии...

И ИМ ПЛАТИВТЕ, и уште сте ја ЧЕКАЛЕ, НЕ ТРЕБАЛО.

малага бе...
а баш скоро секогаш ко сум низ центар се давам во сладолед од таму...
памет за друг пат... сладолед само на стапче

малага бе...
а баш скоро секогаш ко сум низ центар се давам во сладолед од таму...
памет за друг пат... сладолед само на стапче
Немој... ни да помислиш во какви услови се правени тие стапчињата посебно ако е некој сладолед од Бугаристан.

Немој... ни да помислиш во какви услови се правени тие стапчињата посебно ако е некој сладолед од Бугаристан.
се трудам да не помислам... те молам немојд а ме предизвикуваш

Понуда = 0

Услуга = Како да си во крчма од средниот век.

Со мала разлика што сметката ќе ја внесе и пресмета на компјутер, и на тој ист компјутер ако не на некој весник (парче од весник во вецето) може да прочита за ХЕПАТИТС на пример.

Abe do sega ne sum imal problemi vo slatkarnicite, duri bi rekol deka se solidni, osobeno so cenite. Da receme na primer vo GTC kaj sto e sve skapo, vo seherezada e evtino. A i ja sum baajagi po bozata, kako trudna zena sum koga ce mi tekne za bozata :)

Ama ova so mackata e stvarno zaebana rabota, na covek da mu se otpie boza ili sto i da e :pos:

Trebalo da ja pratite i ako produzio so prodavanje, prvo sto ce napravam ce mu kazam na toj sto mu prodala kakva boza ili sok bese, pie. Pa da vidi taa sto ce i napravat. Tuka mislam deka e kriva vrabotenata, gazdata ne mi se veruva deka ce si dozvoli luksuz da mu se sluci takva rabota vo ducanot. Kako i da e, i kako covek trebalo da bide svesna deka toa be nekoj ce go pie posle, zamislete ste piele od sokot a maceto pred toa palku se izligavilo unatre :pos2:

ауууууууууу ама грозноооооооооооооооооооооооооооооо, бљааааааааак.... мачка...

тука во велес и немаме некоја посебна слаткарница, онака да си седнеш и да си каснеш блакце и да се напиеш боза или лимонада. во скопје кога одиме со друштво, обавезно навраќаме во гтц во шехерезада. а исто така имам купено торти од канела, многу се убави.

Некој се гадеше од ЕДНО влакно во храна/пијачка?

Фросе, требаше и треба да се јавите во САНИТАРНА ИНСПЕКЦИЈА, штета што не сте успеале да сликнете нешто за поцврст доказ, ама тоа во никој случај не смеело да го пуштите да помине така, сведок сум бил и сам на прекршувања на санитарни наредби и тоа од лица одговорни за тоа... КУЛТУРА е нешто што недостига, недај Боже таа мачката да била во некој контењер со медицински отпад... не сакам ни да помислам на тоа кои последици по здравјето ќе ги има таа каша од бактерии...

И ИМ ПЛАТИВТЕ, и уште сте ја ЧЕКАЛЕ, НЕ ТРЕБАЛО.

Сега точно знам што требаше да направам, но во живот не сум била така шокирана. Откако на Кајгана на почетна имаше во какви услови се прават крофните на плоштад, оттогаш немам купено. Да видиш мачка како се дави во сок не е баш добра глетка, и тоа во слаткарница во центарот на градот. Се мислам да им викнам инспекција, ама немам докази, нормално дека тие сега ќе негираат се`. Секогаш кога ќе забележам неправилности се јавувам, зошто после некое недолжно детенце да страда? Да му се сјебе цел живот поради хепатит? За Стрип спроти ЈБТ, имав докази дека уништуваат јавно зеленило, ги казнија. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom