Помош за потребни документи

• Креатор на темата Креатор на темата GIN
  • Време на започнување Време на започнување
Секој си има свој начин на размислување, што сите се напаливте?
Ако ви се свиѓа во Македонија, и нејзините стандарди останете си овде..
Тие што немаат за живот, ќе барат секаков излез и животот ги принудува на секакви потези, било тоа да е Бугарски пасош, или некоја друга работа.
Не се правете сите као некои патриоти, сите знаеме каква е состојбата во Македонија, и да флеземе во Европа нема ништо да се промени, додека не дојдат здрави луѓе на чело, па да ја стабилизираат состојбата.
Но Македонија не влегува во Европа во наредните 10 години, бидете сигурни во тоа.
Подобро да работиш некаде надвор од Македонија, да си го обезбедиш животот, отколку државата да те ебе овде секој ден за мочани 10 илјадарки.

Zna4i da kazam za potvrdava za neosuduvanost deka mi e za dvojno ili za bg. pasos? Od sekoj sud se vadi?
Za lekarskovo dali mozi da mi objasni mati4niot lekar so i kako , bideki jas ne znam ?

За потврда за неосудуваност ке идеш во основен суд скопје 1 ке пополниш формулари, таксени марки те уплатници и ке пишеш за двојно или бугарко како сакаш
А за лекарско се иде на детален преглед окулу 2000-3000 ден е или прашај го тој што ке ти го вади државјанството они имаат финти со тие за лекарско он ке ти каже како што

Секој си има свој начин на размислување, што сите се напаливте?
Ако ви се свиѓа во Македонија, и нејзините стандарди останете си овде..
Тие што немаат за живот, ќе барат секаков излез и животот ги принудува на секакви потези, било тоа да е Бугарски пасош, или некоја друга работа.
Не се правете сите као некои патриоти, сите знаеме каква е состојбата во Македонија, и да флеземе во Европа нема ништо да се промени, додека не дојдат здрави луѓе на чело, па да ја стабилизираат состојбата.
Но Македонија не влегува во Европа во наредните 10 години, бидете сигурни во тоа.
Подобро да работиш некаде надвор од Македонија, да си го обезбедиш животот, отколку државата да те ебе овде секој ден за мочани 10 илјадарки.
Se prasuvam , da ni bese sosed i 5-ta zemja na pr. Germanija, dali vaka ke blekaa...

Кур може со наш :)
Незнам како е за Словенија, али за Швајцарија, и друѓите држави може да престојуваш само 3 месеци. Единствено решение е Бугарски пасош, или да стапиш во брак или нешто слично со некој од таму па да ти дадат документи.
За словенија чичко ми полагаше некој тестој за возачка (дека шофер е). Послем то треба некој документи словенски да земиш да те осигурат (ова она легално да си работиш) послем то 1-2 години можи да извадиш пасош нивни :D така да нема да биди бугарин

Abe heroju kaj bese vo 2001 da izlezes malce da vidis so se desava, ne samo da brboris, togas da kazese nema spogodba odime do kraj , kaj bese togas? Site ko tebe kazuvaat ja predavaat drzavata, a ustvari drzavata ne predava a heroite kako tebe prvi begaat .
--- надополнето: 10 мај 2013 во 21:50 ---

Brat svesni sme za toa , ako kazes nekoj odgovor na temava navistina ke ti bidam blagodaren.
Во Брњарци на положај кај селските гробишта,
но не ни дозволија да одиме понатаму, а потоа бидна што бидна.
Стварно некои бегаат ама некои и остануваат и гинат.

За словенија чичко ми полагаше некој тестој за возачка (дека шофер е). Послем то треба некој документи словенски да земиш да те осигурат (ова она легално да си работиш) послем то 1-2 години можи да извадиш пасош нивни :D така да нема да биди бугарин
Teska rabota za 1-2 godini da ti dade pasos nekoj i bez nekoja zica, tesko stvarno tesko, bez prestoj (sekoja drzava si ima odredena granica) 6-7 god, pa taka nekako da dobies pasos.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:25 ---
Во Брњарци на положај кај селските гробишта,
но не ни дозволија да одиме понатаму, а потоа бидна што бидна.
Стварно некои бегаат ама некои и остануваат и гинат.
Tie sto zaginaa za kogo zaginaa i zosto zaginaa ti teknuva denes?

Teska rabota za 1-2 godini da ti dade pasos nekoj i bez nekoja zica, tesko stvarno tesko, bez prestoj (sekoja drzava si ima odredena granica) 6-7 god, pa taka nekako da dobies pasos.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:25 ---

Tie sto zaginaa za kogo zaginaa i zosto zaginaa ti teknuva denes?
во словенија 3 години престој (легален) и можиш да станиш нивни државјанин. а за то жица кај шо ќе работиш треба газдата да има некој кај шо ќе платиш ТИ (не газдата, тој само ќе те упати)

во словенија 3 години престој (легален) и можиш да станиш нивни државјанин. а за то жица кај шо ќе работиш треба газдата да има некој кај шо ќе платиш ТИ (не газдата, тој само ќе те упати)
Од тебе прв пат слушам за ова..

Здраво, сакам да извадам бг. пасош, еден другар го извадил со помош на една бугарска адвокатка пред неколку години, и не се сеќава какви документи требаат.
Според некои сознанија потребни биле: извод, копија од пасош и некои други кои не ги знам, секако ќе одам па прашам да не одам чабе да понесам нешто со себе да не фрлам пари чабе да се враќам.
Ги молам тие што се запознаени со ваква работа да пишат какви документи треба да извадам од Р.М.
Треба да направиш сида тест,да извадиш потврда дека не си осудуван,извод од матично,потврда заверена од нотар дека ти и твоите родители се чуствувате блгари
и преку интернет се пријавуваш да зенеш бројче.Кога ќе тге викнат со овие документи одиш во Софија,ако имаш бугарска адреса добро ако не они ти даваат и најново треба да се посетува курс и после да полагаш бугарска историја.По ова ти закажуваат термин да одиш да се сликаш и да поднесеш документи за бг пасош.Цела процедура треа 1-1,5 година.

Треба да направиш сида тест,да извадиш потврда дека не си осудуван,извод од матично,потврда заверена од нотар дека ти и твоите родители се чуствувате блгари
и преку интернет се пријавуваш да зенеш бројче.Кога ќе тге викнат со овие документи одиш во Софија,ако имаш бугарска адреса добро ако не они ти даваат и најново треба да се посетува курс и после да полагаш бугарска историја.По ова ти закажуваат термин да одиш да се сликаш и да поднесеш документи за бг пасош.Цела процедура треа 1-1,5 година.
*потврда заверена од нотар дека ти и твоите родители се чуствувате блгари, треба да се посетува курс и после да полагаш бугарска историја* ova do sega go nemam sretnato nikade....

*потврда заверена од нотар дека ти и твоите родители се чуствувате блгари, треба да се посетува курс и после да полагаш бугарска историја* ova do sega go nemam sretnato nikade....

Не е точно тоа, ости го.

picture-jpg.45172

Тоа за родителите е старо а ова за курсот е од оваа година,ама рабитата е само пари да ти земат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom