Помош за потребни документи

• Креатор на темата Креатор на темата GIN
  • Време на започнување Време на започнување

GIN

Член од
10 мај 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Здраво, сакам да извадам бг. пасош, еден другар го извадил со помош на една бугарска адвокатка пред неколку години, и не се сеќава какви документи требаат.
Според некои сознанија потребни биле: извод, копија од пасош и некои други кои не ги знам, секако ќе одам па прашам да не одам чабе да понесам нешто со себе да не фрлам пари чабе да се враќам.
Ги молам тие што се запознаени со ваква работа да пишат какви документи треба да извадам од Р.М.

за кола се продаваш или ќе бегаш да работиш странство негде?
за твоја информација, ако одиш странство за работа можиш и со наш пасош да работиш. чичко ми доби 1 година работна виза за словенија. битно е само газдата да пушти барање дека си квалификуван работник и му требаш.

за твоја информација, ако одиш странство за работа можиш и со наш пасош да работиш. чичко ми доби 1 година работна виза за словенија. битно е само газдата да пушти барање дека си квалификуван работник и му требаш.

Кур може со наш :)
Незнам како е за Словенија, али за Швајцарија, и друѓите држави може да престојуваш само 3 месеци. Единствено решение е Бугарски пасош, или да стапиш во брак или нешто слично со некој од таму па да ти дадат документи.

Здраво, сакам да извадам бг. пасош, еден другар го извадил со помош на една бугарска адвокатка пред неколку години, и не се сеќава какви документи требаат.
Според некои сознанија потребни биле: извод, копија од пасош и некои други кои не ги знам, секако ќе одам па прашам да не одам чабе да понесам нешто со себе да не фрлам пари чабе да се враќам.
Ги молам тие што се запознаени со ваква работа да пишат какви документи треба да извадам од Р.М.
Треба да пишеш дека си Болгарин по мајка,море и по татко,
и дека имаш болгарски корења и дека ја искаш „мајка“-болгарија-за нова татковина.
А таа болгарија беше од онаа страна во војната „Фашистичката“ и бше и овдека кај
нас три години како ослободител и кољач на нашиот народ и нашите борци.
Попрво би се отепал него ли да вадам болгарски пасош - а ти сега се предомисли ли ?

нека си извади де,
Та од сите страни е Горге сардисан ,та за еден пасош,па мош и аир ке види. Човеците -Луѓе станаа

и дека имаш болгарски корења и дека ја искаш „мајка“-болгарија-за нова татковина.
А таа болгарија беше од онаа страна во војната „Фашистичката“ и бше и овдека кај
Попрво би се отепал него ли да вадам болгарски пасош - а ти сега се предомисли ли ?

А што ако му требаат пари за опстанок, како што се вели? Ке бара работа у Македонија, чија плата не стига за сметки, а камо ли за храна и слични работи.. Доколку е принуден да го направи тоа т.е да земе бугарски пасош, а и принуден е 100%, никој не сака да вади бугарски пасош, но кога се мора, мора..и онака сите патриоти во Македонија имаат бугарски пасоши.

А што ако му требаат пари за опстанок, како што се вели? Ке бара работа у Македонија, чија плата не стига за сметки, а камо ли за храна и слични работи.. Доколку е принуден да го направи тоа т.е да земе бугарски пасош, а и принуден е 100%, никој не сака да вади бугарски пасош, но кога се мора, мора..и онака сите патриоти во Македонија имаат бугарски пасоши.
Море арно велиш-дај сите да извадиме и да бегаме од овде
и да го оставиме тука Грујо и администрација нека си прават,играат и тераат ДРЖАВА.

Подобро бугарски пасош него албанско државјанство.

• Ми се допаѓа
Reactions: GIN
Не ми се верува колку брзо и лесно се запаливте за прашањето на новопечен член со само еден коментар.

А бе баталете го, слободно нека оди во 100 пм, без разлика со каков пасош.

Фино лепо ќе си признаеш дека сте БУГАРИ до шесто поколение у рикверц :) Останатото они ќе си го средат :)

Работа .

Од РМ ке си извадиш:
Извод од матична книга на родените
Потврда за неосудуваност од суд (ако те прашаат за што ти е ке кажеш за БГ државјанство или за двојно)
Копии од пасош и лична карта и оригинал на увид
Лекарско уверение (последно време слушам дека требало да имаш и сида тест направено)
Остатокот т.е. бугарските административни работи ке ти ги каже тој што ке ти го вади и ке потпишеш еден документ дека Република Бугарија ја признаваш како твоја држава итн итн и ке треба 2 или 3 пати да отидеш до Софија...

Abe heroju kaj bese vo 2001 da izlezes malce da vidis so se desava, ne samo da brboris, togas da kazese nema spogodba odime do kraj , kaj bese togas? Site ko tebe kazuvaat ja predavaat drzavata, a ustvari drzavata ne predava a heroite kako tebe prvi begaat .
--- надополнето: 10 мај 2013 во 21:50 ---
Фино лепо ќе си признаеш дека сте БУГАРИ до шесто поколение у рикверц :) Останатото они ќе си го средат :)
Brat svesni sme za toa , ako kazes nekoj odgovor na temava navistina ke ti bidam blagodaren.

Brat svesni sme za toa , ako kazes nekoj odgovor na temava navistina ke ti bidam blagodaren.

Имало трик прашања, пример прашувале едно по друго која ти е националноста и кое ти е државјанството. Очекуваат одговор: Бугарин со македонско државјанство.

Од РМ ке си извадиш:
Извод од матична книга на родените
Потврда за неосудуваност од суд (ако те прашаат за што ти е ке кажеш за БГ државјанство или за двојно)
Копии од пасош и лична карта и оригинал на увид
Лекарско уверение (последно време слушам дека требало да имаш и сида тест направено)
Остатокот т.е. бугарските административни работи ке ти ги каже тој што ке ти го вади и ке потпишеш еден документ дека Република Бугарија ја признаваш како твоја држава итн итн и ке треба 2 или 3 пати да отидеш до Софија...
Zna4i da kazam za potvrdava za neosuduvanost deka mi e za dvojno ili za bg. pasos? Od sekoj sud se vadi?
Za lekarskovo dali mozi da mi objasni mati4niot lekar so i kako , bideki jas ne znam ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom