Помош со пронаоѓање на музика

• Креатор на темата Креатор на темата UltraSonic
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
7
Значи вака!Сигурно сите сте имале прилика за влезете во некој кафич,ресторнат,бар каде има жива музика.Мене ми требаат мелодиите што ги има за време на музиката (на пр. некои басови,тапани шо ти знам друго...).Прогуглав нешто ама слабо...ништо не најдов.Ако ги има некој или ги најде на јутјуб да ми даде линк.Фала однапред
П.С Доколку темата не е на соодветно место нека ја преместат модераторите (*_*)

Не те сфатив добро, кои мелодии ти требаат?
Ти треба оригиналната песна на таа што ја свират live?

Не те сфатив добро, кои мелодии ти требаат?
Ти треба оригиналната песна на таа што ја свират live?
Вака брат.Кога почнат да свират песните им се како микс и не цели(тоа е главното во live музиката),значи ми треба таа музика што ја пушта синтисајзерот(мелодијата)...

Ако имаш Андроид телефон/таблет ове две се најдобри во барање музика: Shazam и SoundHound

Ми треба за на Компјутер

Ако имаш Андроид телефон/таблет ове две се најдобри во барање музика: Shazam и SoundHound

Shazam нели е за да ти го каже името на песната или? Ја мислам дечково ги бара само инструменталките ако не се лажам.

Shazam нели е за да ти го каже името на песната или? Ја мислам дечково ги бара само инструменталките ако не се лажам.
Да да...инструменталките од синтисајзерот(синтисајзерот го земав за пример)

Семплојте како такви нема да ги најди
Вака брат.Кога почнат да свират песните им се како микс и не цели(тоа е главното во live музиката),значи ми треба таа музика што ја пушта синтисајзерот(мелодијата)...

Ми треба за на Компјутер
Пробај сепак снимај ги деловите со SoundHound па после најди ги кои се песните, па откако ќе дознаеш кои песни се, барај инструментални/караоке верзии од истите. Друга варијанта не ми текнува.
А за на компјутер како? Ќе го свлечкаш во кафич компјутерот?!

Пробај на google името на песната и пиши instrumental beats или слично, зависи што ти треба.

Значи вака!Сигурно сите сте имале прилика за влезете во некој кафич,ресторнат,бар каде има жива музика.Мене ми требаат мелодиите што ги има за време на музиката (на пр. некои басови,тапани шо ти знам друго...).Прогуглав нешто ама слабо...ништо не најдов.Ако ги има некој или ги најде на јутјуб да ми даде линк.Фала однапред
П.С Доколку темата не е на соодветно место нека ја преместат модераторите (*_*)
Во насловот ти стои "музика" а ти всушност бараш звуци,ефекти,семплови.
Пробај на google името на песната и пиши instrumental beats или слично, зависи што ти треба.

(y)

ми се чини дека не знае да објасни убооо ,тие се викат ритмови и може да си ги најдеш од некој шо има инструмен да ги префрлиш на времето преку дискета се ставаше а сега сигурно има усб... најди некој музичар и готово

Ок е се снајдов.Фала на сите :D
BTW
Во насловот ти стои "музика" а ти всушност бараш звуци,ефекти,семплови.

(y)
Грешка брат...
ми се чини дека не знае да објасни убооо ,тие се викат ритмови и може да си ги најдеш од некој шо има инструмен да ги префрлиш на времето преку дискета се ставаше а сега сигурно има усб... најди некој музичар и готово
Не ми требаа хитно...вака во слободно време сакав неш да пробам само

Семплојте како такви нема да ги најди

Пробај сепак снимај ги деловите со SoundHound па после најди ги кои се песните, па откако ќе дознаеш кои песни се, барај инструментални/караоке верзии од истите. Друга варијанта не ми текнува.
А за на компјутер како? Ќе го свлечкаш во кафич компјутерот?!
Ме интересираше брат само...само да знам како одат овие работи...Не дека ке правам журки во кафич :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom