Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Го дупат на Фокс, за преговарачот што тврдеше дека го избркале :pos:

Иначе со истиот преговараше викендов, и како што тврди постигнале договор.

Кој од кој поглуп е ваму :LOL:
Само такви и можеа да изберат Трамполина за пер“ц“едник!

Слушнав дека нашле и име за таа пеерсалата што требало да ја градат до палатата ќе се викала “Епштајн“.

Вчера наполнав за 33 денари литар бензин, нели економијава удолу ќе одеше. Најниски цени за гориво од 2020та.

Изгледа вака ќе изгледа крајот на Неолибералниот капитализам. Американска верзија на Кинескиот модел.

2243821602.jpg

VC Vinod Khosla says the US government could take 10% stake in all public companies to soften the blow of AGI​

Vinod Khosla has a bold vision for how society could be reconfigured to share the abundance created by AI technology. Speaking at the TechCrunch Disrupt 2025 conference on Tuesday, the Khosla Ventures founder suggested the U.S. government could take a 10% stake in all public corporations and redistribute that corporate wealth to the public at large.

As Khosla put it, the idea was spurred by President Donald Trump’s decision for the U.S. government to purchase a 10% stake in Intel. “When Trump bought 10% of Intel, I wondered if it wasn’t a good idea,” Khosla said onstage at Disrupt. “Take 10% of every corporation and put it in a national pool for the people. That’s really interesting. Just take 10% of every public company.”

Само Сад и 5 други држави меѓу кои и С.Македонија денеска гласаа за нови санкции кон Куба во ООН.

Жалосно.

Ваљда почнуваат луѓево да разбираат дека за кој и да гласаат, никако не влијаат ни на надворешна ни на внатрешна политика.
Дап. Тоа се тие „права и слободи“ кои ни се наметнати од западот уште од самиот почеток на оваа држава.
Автоматски споено мислење:

А тие меѓу нас што размислуваат „што ме боли мене кyp за вакви глупости“, тие се најглупите. Утре во миг може да се деси од Македонија да се побара да војуваме за интересите на западните, како што сега гласаме во ОН и секаде каде што треба - и никој ништо не се буни. Тогаш политичарите секако само ќе прашаат „колку високо“ а истите тие Soon-To-Be-Living-The-Rest-of-Their-Short-Ass-Life-In-Agonizing-Pain обични луѓе кои размислуваат „што ме боли мене кyp за вакви глупости“, ќе се најдат во ровови без да разберат како воопшто се десило тоа.

Неверојатни теории на заговор, а?
- Во моментов баш тоа се дешава во Украина. Веќе неколку години се дешава и нема абер да престане. Буквално тоа. Се дешава.

Го дупат на Фокс, за преговарачот што тврдеше дека го избркале :pos:

Иначе со истиот преговараше викендов, и како што тврди постигнале договор.
Тенеќе... Овие останативе те игнорираат ама јас морам да те пофалам: Подолго време пратиш добри извори на информации, и како резултат на тоа излезен си од нафо екипата и старите (глупи) филмови. Не трескаш повеќе глупости од типот „Украинците победуваат“ итн, туку напротив изгледа ги разбираш работите и препознаваш кои се релевантни вести. (y)

Што е редно - редно, заслужуваш пофалба.

Инаку да, толку се откачени од реалноста и главните преговарачи и целите нивни тимови, да скроз си прават фантазии па дури и веруваат во нив. Тој Кинезот уште со месеци имал најавен трансфер (на многу повисока функција), бувално е унапреден и тоа многу... А овие будалите си прават филмови дека е тргнат (казнет) заради дрскиот однос со Бенет. Јако е видеото со него и Бенет ама ме мрзи сега да го барам... Не е баш на ниво Путин кога му го спушта на Дерипаска, ама ипак е туке некаде - пошто е меѓународна средба меѓу Амери и Кинези. Баш на каналот на Аrnaud Bertrand го видов првпат (иако го имаше на повеќе канали после).

Не трескаш повеќе глупости од типот „Украинците победуваат“ итн, туку напротив изгледа ги разбираш работите и препознаваш кои се релевантни вести. (y)

Абе и тогаш јас не гледав Украински вести, туку следев руски вести. И Украина имаше шанси, додека војната ја водеа Куварот и Козебачот.
После тоа Путин му остави на професионалци да ја водат војната и толку беше.

90% акции во пад ама индексите идат нагоре ради 10тина компании што си претураат од лев во десен џеб. Ќе биде ова 2008ма ако не и бетер кога ќе пукне.

90% акции во пад ама индексите идат нагоре ради 10тина компании што си претураат од лев во десен џеб. Ќе биде ова 2008ма ако не и бетер кога ќе пукне.
Ништо нема во пад, нормална секојдневна ситуација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom