Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Идеме даље ново мислење:
Зашто зборам дека и двете партии се криви, а и ние.
Ние сме пошо ги гласаат иако знаат ДЕКА НЕ РАБОТАТ.
Еден како што кажав ЕДЕН МАЈЧИН да се нашол да ги затвори.
ЕДЕН.

Ајде да видиме како идеше владеењето:

У време на ВМРО добиле лиценца и 2 пати реновирале без дозвола

IMG_5370.jpeg

Даље:

IMG_5371.jpeg
Пак истите.
Инспекција да пуштеа? Јок

Добро..
Ајде другиве, нели они многу работат, првите не ги биваше?

IMG_5372.jpeg
Го затвори некој нивен диското?
ЈОК.

После беа истите уште 2 пати по ред

IMG_5373.jpegIMG_5374.jpeg

НИЕДНАШ од 2017 до 2024 да не го затворат диското засекогаш?

Ајде и овие не ги биваше.
Шо ќе праиме?
Пак на првите секако, тоа е патернот.

Еве ги:

IMG_5375.jpeg

Едино нешто шо поврзува сѐ. Е шо у време на Вмро отворија и у време на Вмро затворија.

ТРИНАЕСЕТ ГОДИНИ, никој да не го затвори, камоли сруши.

Навечер е темно, пијано да. Ама и кога е дење иаме очи иначе.
Поготово у Кочани шо е 2 педи градче.
не моеш да не пројдеш од некои места.

Ама македонското: абе шо ми е гајле мене за комшијата, дур не ми го фати дворот.

Епа сеа изгореа ДЕЦА.
Вас кој ве врти еве вака, чим ве заболе што дишете, шо јадете, дали има превоз, дали ќе ви стигне платата.
Децана погинаа од нечива неспособност.
И ПАК ВОДАТ ВО КОЧНИ.

Секој шо е нормален у државава ќе полуди од ненормалните.

Сите мислења шо ќе бидат со глуп муабет за тоа како неаме колективна одговорност, ќе бидат скипнати.
Неам време да се замарам со средношколци. Мислам со паметот у средно останати.

да се описменат тие што не знаат:

Тоа што вие ќе гласате за да сочувате работно место за кое немате ни 2% квалификација, се мава на грбот на сите. Затоа шо не гласате според ГО БИВА ИЛИ НЕ, него за ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.
Тоа не го правеле ни пештерските луѓе. Затоа живееме у заедници.

Колективна одговорност значи дека одговорноста за некоја постапка, одлука или последица ја дели цела група луѓе, а не само поединецот кој директно ја направил

Не ми треба мене потврда од АИ, ама знаеме како собира податоци:

IMG_5376.jpegIMG_5377.jpeg

-Гласањето не е само лично право, туку и општествена одговорност.
Кога човек гласа, тој не гласа само за своја лична корист (работно место, услуга, привилегија), туку учествува во одлучување за иднината на сите.

-Ако мнозинството гласа по инерција или од интерес, без свест за општото добро, тогаш се создава колективен неуспех.
Не може да се каже дека „само политичарите се виновни“ — бидејќи тие се избрани и одржани од народот.

-Колективитетот значи да се размислува како заедница, а не само како поединец.
Во земји каде што тоа е развиено, луѓето гласаат за вредности, визија и систем, не за личен ќар.

-Примерот што го спомна (пожарот со децата)

Трагедии како таа се директен резултат на нефункционален систем, кој постои затоа што луѓето повторно избираат исти структури што не носат промена.
Тоа е колективен пропуст — и морално и политички.

Ајде З

Идеме даље ново мислење:
Зашто зборам дека и двете партии се криви, а и ние.
Ние сме пошо ги гласаат иако знаат ДЕКА НЕ РАБОТАТ.
Еден како што кажав ЕДЕН МАЈЧИН да се нашол да ги затвори.
ЕДЕН.

Ајде да видиме како идеше владеењето:

У време на ВМРО добиле лиценца и 2 пати реновирале без дозвола

Прегледај го приврзокот 459251

Даље:

Прегледај го приврзокот 459252
Пак истите.
Инспекција да пуштеа? Јок

Добро..
Ајде другиве, нели они многу работат, првите не ги биваше?

Прегледај го приврзокот 459253
Го затвори некој нивен диското?
ЈОК.

После беа истите уште 2 пати по ред

Прегледај го приврзокот 459254Прегледај го приврзокот 459255

НИЕДНАШ од 2017 до 2024 да не го затворат диското засекогаш?

Ајде и овие не ги биваше.
Шо ќе праиме?
Пак на првите секако, тоа е патернот.

Еве ги:

Прегледај го приврзокот 459256

Едино нешто шо поврзува сѐ. Е шо у време на Вмро отворија и у време на Вмро затворија.

ТРИНАЕСЕТ ГОДИНИ, никој да не го затвори, камоли сруши.

Ама македонското: абе шо ми е гајле мене за комшијата, дур не ми го фати дворот.

Епа сеа изгореа ДЕЦА.
Вас кој ве врти еве вака, чим ве заболе што дишете, шо јадете, дали има превоз, дали ќе ви стигне платата.
Децана погинаа од нечива неспособност.
И ПАК ВОДАТ ВО КОЧНИ.

Секој шо е нормален у државава ќе полуди од ненормалните.

Сите мислења шо ќе бидат со глуп муабет за тоа како неаме колективна одговорност, ќе бидат скипнати.
Неам време да се замарам со средношколци. Мислам со паметот у средно останати.

да се описменат тие што не знаат:

Тоа што вие ќе гласате за да сочувате работно место за кое немате ни 2% квалификација, се мава на грбот на сите. Затоа шо не гласате според ГО БИВА ИЛИ НЕ, него за ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.
Тоа не го правеле ни пештерските луѓе. Затоа живееме у заедници.

Колективна одговорност значи дека одговорноста за некоја постапка, одлука или последица ја дели цела група луѓе, а не само поединецот кој директно ја направил

Не ми треба мене потврда од АИ, ама знаеме како собира податоци:

Прегледај го приврзокот 459261Прегледај го приврзокот 459262

-Гласањето не е само лично право, туку и општествена одговорност.
Кога човек гласа, тој не гласа само за своја лична корист (работно место, услуга, привилегија), туку учествува во одлучување за иднината на сите.

-Ако мнозинството гласа по инерција или од интерес, без свест за општото добро, тогаш се создава колективен неуспех.
Не може да се каже дека „само политичарите се виновни“ — бидејќи тие се избрани и одржани од народот.

-Колективитетот значи да се размислува како заедница, а не само како поединец.
Во земји каде што тоа е развиено, луѓето гласаат за вредности, визија и систем, не за личен ќар.

-Примерот што го спомна (пожарот со децата)

Трагедии како таа се директен резултат на нефункционален систем, кој постои затоа што луѓето повторно избираат исти структури што не носат промена.
Тоа е колективен пропуст — и морално и политички.

Ајде З
Среќа измислија ChatGPT, да можат и помалку интелигентните да напишат мислење.

Квичи појакооо
Хахахајаај квичи.
Ало, 80283 поста напиша како омаловажуваш некого дека постот му бил напишан од ChatGPT, а сега постираш screenshot разговор со ChatGPT, да покажеш демек си во право.

ГЕНИЈАЛНО.

Ало, 80283 поста напиша како омаловажуваш некого дека постот му бил напишан од ChatGPT, а сега постираш screenshot разговор со ChatGPT, да покажеш демек си во право.

ГЕНИЈАЛНО.
Квичи појако.
Не си модератор за да ти се објаснувам. За инат нема.
Има на кого.
Се бламираш само не знаеш.
И научи зашто се користи Чатгпт.

Не е за да ти куца мислења ко на Зен.

Квичи појако.
Не си модератор за да ти се објаснувам. За инат нема.
Има на кого.
Се бламираш само не знаеш.
И научи зашто се користи Чатгпт.

Не е за да ти куца мислења ко на Зен.
Незгодно ми паѓа и туѓ срам ме јаде кога те читам. Терај магарето.
пс.
И не знам зошто живееш во заблуда дека ако си модератор си нешто wow и треба да ти се поклониме.

Последно уредено:

Ова го напишав поодамна, препрочитај го. Значи оставете го терминот шупа! Внатре ни малку не личеше на шупа што нели сите млади тоа ги интерсира, внатрешност, амбиент, забава итн. Пак ќе повторам дека од надвор ниту има многу многу простор да шеташ и разгледуваш како прво а како второ јас не познавам некој што бил таму да се шета преку ден и да разгледува. Местото е надвор од градот и оклу истото нема што да се види.

За другот се согласувам.

Ова го напишав поодамна, препрочитај го. Значи оставете го терминот шупа! Внатре ни малку не личеше на шупа што нели сите млади тоа ги интерсира, внатрешност, амбиент, забава итн. Пак ќе повторам дека од надвор ниту има многу многу простор да шеташ и разгледуваш како прво а како второ јас не познавам некој што бил таму да се шета преку ден и да разгледува. Местото е надвор од градот и оклу истото нема што да се види.

За другот се согласувам.
Абе внатре.
И ја дома ќе реновирам ќе напраам Версаче куќа, а карабината со фушерај.
Ќе спиеш кај мене на гости мирно?
Не зезај.
Ја гледам кај идам шала на страна.
Битно ми е. И местото и луѓето. Да личи културно и да има културен народ.
Во Нови Сад беше реновирана железничката, па видовме резулатот.
Лоши столбови шо праат.

@Macka12345

Ама како да не се разбираме? Никој баш никој од младите што одеа таму, и јас одев редовно пред 5-6год. не се замаравме дали карабината е фушерај или од какви материјали е направена. За разлика од други локали овој, како да ти кажам, е надвор од градот и освен за излегување ноќе таму мноогу ретко некој да бил преку ден. Освен до авто лимарот што е одма до диското и да си бил таму да поправаш кола пак ќе го видиш влезот на дискотеката кој не изгледаше лошо, уствари и баш од целиот објект испадна дека само влезот е реновиран од надвор.
Културно место беше и културни луѓе одеа, барем додека јас изглегував таму поодамна.

@Macka12345

Ама како да не се разбираме? Никој баш никој од младите што одеа таму, и јас одев редовно пред 5-6год. не се замаравме дали карабината е фушерај или од какви материјали е направена. За разлика од други локали овој, како да ти кажам, е надвор од градот и освен за излегување ноќе таму мноогу ретко некој да бил преку ден. Освен до авто лимарот што е одма до диското и да си бил таму да поправаш кола пак ќе го видиш влезот на дискотеката кој не изгледаше лошо, уствари и баш од целиот објект испадна дека само влезот е реновиран од надвор.
Културно место беше и културни луѓе одеа, барем додека јас изглегував таму поодамна.
Ама секој после 18 год одговара за својот живот.
Тоа сум го кажала.
Кај одам, со кој искачам, што правам. Е само моја одговорност.
После 18 секој сам треба да мисли за својот живот.
До 18 има кој.
Автоматски споено мислење:

Убедливо најголема грешка на форумов е што модератори не може да се ставаат на "ignore".
Можеш да скокаш.

Ама секој после 18 год одговара за својот живот.
Тоа сум го кажала.
Кај одам, со кој искачам, што правам. Е само моја одговорност.
После 18 секој сам треба да мисли за својот живот.
До 18 има кој.
Автоматски споено мислење:

Можеш да скокаш.

Ама ти одлучуваш дали ќе се дружиш со културни луѓе или со некој џган. Тоа можеш, колку толку, да го контролираш. Може да одлучиш дали ќе одиш во некој подрум каде се фиксаат или каде се игра комар. Или да идеш во некој забутани куќи или викендици каде што можеш да завршиш како бело робје.
Тоа да тоа е твоја одговорност и одлука.

Ама ај те молам кажи ми во локал кој постои со години, газдата имаше и друг локал кој постоеше години и години и таму израснаа генерации како и во диското. И јас и сите што одевме тамо требаше ли да тропкаме по ѕидовите и да го проверуваме материјалот? Или требало да се качиме на кровот да видиме дали е од сунѓер или друг материјал?? Еве ме интересира ти кога излегуваш или ајде не само ти и други нека кажат дали прво проверувате дали градбата на локалот е како што треба или не??

Ne gledam deka teritorialniot integritet na Bugarija e zagrozen od Republika Makedonija. Daleku sme od pripojuvanje teritorii koi sega se naogjaat vo sosedni drzavi. No kako pocetok osnovno e Makedoncite vo Bugarija da gi dobijat osnovnite covekovi i demokratski prava. Kolku i da ni steti nam, toa sto im go dadovme na Albancite vo Makedonija treba da go barame za Makedoncite vo sosednite drzavi. Nasata nestabilnost izlaga od vnatre i sme lesna cel za provokacii i pritisok od nadvor.
Знам дека не гледаш!
Инаку тој дел се однесуваше на друг период (кога во Пиринскиот дел имаше МАКЕДОНСКА КУЛТУРНА АВТОНОМИЈА) не за денес односно од 1992-ра на ваму.
Но и покрај се:
Се додека постојат Македонци и Македонска држава постои опасност дека еден ден ќе се бара украденото!
Ова многу добро го знаат и Грција и Бугарија а и нивните спонзори па така прават се да НЕМА Македонска држава а и Македонци.
Токму затоа што голем дел од Македонците за оваа не се капацитарни да го сварат ја имаме и денешната состојба со Македонската држава.

П.С
Можеби ќе ти звучи навредливо ама се работи за голи факти, земи го бројот на поранешни Македонци кои со земање на бугарски пасош станаа Бугари, немој да мислиш дека оваа туку така им паднало на памет на Бугарија, нивните спонзори им суфлираат и затоа нема ниту еден збор за пасошите во ЕУропска.

Стевчо е на црна листа на САД. Од пред некој месец има судска пресуда за која треба да лежи 3.5 години затвор, која наскоро ќе стане правосилна. Плус, болен е од рак. Дури и да победи во Карпош, од затвор не може да ја води општината. Како и да вртиш, нема политичка иднина.

Најдобро е Љубчо да ја преземе СДСМ и да ја ребрендира во СДСМ-Народна.
Извини требаше да нагласам, шега беше, мој пропуст.

За преземање на сдсСС повече ме инетресираше нечие мислење, Стевчо во последно време има добра соработка со сдсСС а на времето имаше и такви амбиции.
За мене најпосакувано би било истата партија да биде дерегистрирана и избришана од регистарот, да се стави точка на еден црн период за Македонија, ама глеам дел од гласачкото тело има поинакво мислење.
Еми вака.
Коа не ти оди бизнисот со боределот што се менва.
Кај нас менват чаршави :)
оОоооо ја чудим како некои очигледни работи никако да станат јасни!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom