Почина Guru (Gang Starr)

• Креатор на темата Креатор на темата SV-Strange
  • Време на започнување Време на започнување

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Локација
Himalayas
Раперот Guru (Keith Elam) кој заедно со еден од најдобрите рап продуценти на сите времиња Dj Premier членуваше во легендарното дуо Gang Starr после срцевиот напад на 2ри Март 2010 и краткото боледување нажалост почина вчера на 19ти Април, на 43 годишна возраст.
Според неговиот најдобар другар и досегашен продуцент Solar, Гуру боледувал повеќе од една година, чувајќи ја неговата здравствена состојба приватно, и по бројните специјални третмани и лекувања од страна на медицинските специјалисти тој и подлегна на болесна и не успеа.
Гуру стана познат по соработката со Dj Premier откако го основаа дуото Gang Starr, издавајќи шест студиски албуми помеѓу 1989 и 2003та година, каде станаа симбол на "совесниот рап". Некое време потоа, Гуру издаде и негови 4 соло албуми во серија наречена Jazzmataz.

Нека почива во мир.

Бог да го прости...навистина штета...добар музичар/продуцент беше...Jazzmataz е одлично парче музика.

One of the first real niggaz, to ever rock a baldie
Slick Daddy; that's what my ladies like to call me
Trained in combat, still smooth in approach
Live from first class, while you snooze in coach
Coppin cruiser boats, so I can rule the coast
Any altercation, our peeps and do a toast

R.I.P.

R.I.P. Guru.
Додека беа заедно со Примо правеа партали. Еден од моите омилени рап состави.

Nemam zborovi ... ccc ... Pocivaj vo Mir.Ova e definitivno Shok .... ne mi se veruva.
Kolku samo kvalitetni faci ne pocinaa...

невероватно :O. еден од омилените ми беше, отиде во легендите. а бројот на тие што вреди да слушаат се стеснува...
нека му е лесна земја..

Почивај во мир Guru

Rest in peace Guru .. real hip hop was rite where u stood.

l_d2156df69c6c411ab341b37f5f06844c.jpg

R.I.P homie добар концерт напраи у мкц тогаш

Значи чоеков го поштуем ненормално поради оваа песна со оваа песна почнав да го слушам и затоа и ја стаам зашо му напраија голема чест на Биг Л

R.I.P

Нека почива во мир
незнам што повеќе да пишам ..

R.I.P. GURU! Никогаш нема да се заборави ваков човек и мило ми е што го гледав во живо..незнам шо да речам повеќе...:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom