Пиво Фест Прилеп 2010 - од 15-18 јули 2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Струмица веќе си има (kind of). И јас веќе го спомнав тоа. За време на Струмичкиот карневал атмосферата е 100 пати подобра и од Пиволенд, и од Пивофест, а гарант и од "Ohrid Beer Festival". And guess what? За време на фестивалот знаеш која музика се врти во сите кафичи? Стриктно електронска, а.к.а: Techno, House, Progressive, Tech-House, Minimal, а неретко знаат да опалат и транс. Е тоа е веќе журка.

Ете убав муабет. Џабе сите се расправаат и си измислуваат фестивали...Струмица знае како :)

Сите кои биле на Пивофест се сељаци у душа за мене и несакам да ги гледам. :)
Се зезам. Посетете све што може да се посети, дали пее цеца или Лара Фабиан не е битно музика мање више, битно е да запознаеш на пијано пијани, дружба, некоја девојка пијана да смуваш и така.

Откаде идејата дека Пиво фест е фестивал на турбофолк и кич, дека годинава имало турбофолк шема??? Ова ми личи повеќе на мрчење на искомплексирани индивидуи кои не дошле во Прилеп па им е криво, отколку на сериозен став. Од турбофолк бече само Цеца и тоа само годинава. Но таа беше поканета заради тоа што е најголема балканска ѕвезда сакаме да признаеме или не, а не затоа што пивофест промовира турбофолк. И на белградскиот пивофест забележав во програмата дека има народњаци. Таму и Луис настапувал, кој лани беше во Прилеп. Минатата година најголеми ѕвезди беа Електрични оргазам, а не Северина. Штета што само стотина луѓе дојдоа да ги слушнат. Но на сите Северина им остана во сеќавање. Па нормално организаторот да оди во тој правец. Оваа година за разлика од претходните имаше најмалку народно за сметка на поп и рок. Башка има и денс сцена. Башка, некои штандови имаа своја жива музика, а исто и во неколку кафичи има жива музика од различни жарнови. Кој сака алтернативна музика има алтернатива. Пред 2 недели беше Аларм имаше хелл од а лајн ап, ама џабе кога едвај 5000 се собраа. Кај бевте тогаш вие што мрчите против Пивофест. Јебига за сите генерации е и има секакви содржини. Годинава како што беше организиран никогаш не бил. Единствено ми фалеше некоја рок атракција. Требаше Ван Гог да бидат ама откажаа. Догодина здравје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom