pcjodamaster
:trololo:
- Член од
- 20 мај 2006
- Мислења
- 4.180
- Поени од реакции
- 127
Дека кариерата на Ван Дајк не е готова. Далеку е од крајот
А за Хендрикс види аватар 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Квалитето и рангот на DJите во списанието DJ Mag се одредува со тоа колку се посетени журите на кои тој пуштал музика во тековната година, колку цд-а продал таа година, колку се пушта на радио, ама предимствено колку е баран да пушта музика на журки. Тиесто беше две години по ред најдобар на таа листа, и во тој период беше во скопје, непосредно по неговиот светски познад сет на отварањето олимпијадата во атина.KohlBass напиша:Какви квалитети треба да поседува некој DJ за да биде прогласен „најдобар во свет”?
A, Hendrix умрел пред 50 години па сеуште некои го сметаат за најдобар гитарист на светот...
Bacillus gagous напиша:Квалитето и рангот на DJите во списанието DJ Mag се одредува со тоа колку се посетени журите на кои тој пуштал музика во тековната година, колку цд-а продал таа година, колку се пушта на радио, ама предимствено колку е баран да пушта музика на журки. Тиесто беше две години по ред најдобар на таа листа, и во тој период беше во скопје, непосредно по неговиот светски познад сет на отварањето олимпијадата во атина.
За разлика од Рок сцената , DJеите се на можат да ги држат високите места на листите само кога се активни и светски барани, така да доаѓањето на Пол ван дајк во сферата на електронската музика , е како да Металика да дошле пред 10-15 години
-=}{VLATCHE}{=- напиша:Го добивме Кокс?
Го добивме Тиесто?
Го добивме Martin Solveig?
Го добивме Roger Sanchez?
Го добивме David Morales? (сега во Април пак)
Го добивме Pete Tong?
Сите овие се на залез на кариера и никој не ги слуша, па дошле кај нас така?!?!
Crazy напиша:Верувам дека биле истите луѓе кои рекоа дека и на Роџер Санчев им било тапа, и на Окенфолд и на сите до сега што биле, било познати имиња или некои други
Јас бев на првиот концерт, музиката беше екстра, атмосферата уште повеќе , типот во ниеден момент не се покажа како монотон, и одржуваше атмосфера за рипање до 4 саат сабајле.KohlBass напиша:а Тиесто... Нема да го коментирам.
KohlBass напиша:За разлика од мене, тие се компетентни луѓе. затоа и ги земав како кредибилни извори.
... А ако прошетале, виделе т.е присуствувале на некоја журка надвор од Македонија, тогаш ок, прифаќам мислење и критикаBacillus gagous напиша:Квалитето и рангот на DJите во списанието DJ Mag се одредува со тоа колку се посетени журите на кои тој пуштал музика во тековната година, колку цд-а продал таа година, колку се пушта на радио, ама предимствено колку е баран да пушта музика на журки. Тиесто беше две години по ред најдобар на таа листа, и во тој период беше во скопје, непосредно по неговиот светски познад сет на отварањето олимпијадата во атина.
За разлика од Рок сцената , DJеите се на можат да ги држат високите места на листите само кога се активни и светски барани, така да доаѓањето на Пол ван дајк во сферата на електронската музика , е како да Металика да дошле пред 10-15 години
Bacillus gagous напиша:Јас бев на првиот концерт, музиката беше екстра, атмосферата уште повеќе , типот во ниеден момент не се покажа како монотон, и одржуваше атмосфера за рипање до 4 саат сабајле.
И малку да те подисправам, не станува збор за популарност, туку за способност да направи добар микс (сет) на журка што би ја оддржала еуфоричната атмосфера што е можно подолго. Морав подобро да ти објаснам бидејќи приметив дека целиш на тоа дека DJ сцената се сведува на музичката индустрија која произведува брендови како Мадона и сл. што не е точно. А во историјата DJ нема да бидат запамтени по нивните албуми или „песни” туку само по тоа дека правеле добри журки, а журка може само во жива да се доживее, а не на снимка, како што е тоа до некаде можно во светот музиката каде постојат повеќе или помалку прецизно дефинирани музички целини (песни) кои остануваат преку снимките да живеат многу подолго од DJ сетовите.
Имај на ум дека јас слушам најмногу електронска музика и џез, бидејќи џезот и рокот се преку блузот поврзани, слушам и почитувам многу рок.