- Член од
- 15 септември 2013
- Мислења
- 104
- Поени од реакции
- 186
Имам слушнато дека пасивното пушење е поштетно од активното,иако нема смисла според мене сепак ме интересира дали има вистина во ова .btw не сум пушач.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам слушнато дека пасивното пушење е поштетно од активното,иако нема смисла според мене сепак ме интересира дали има вистина во ова .btw не сум пушач.
Според тоа што го сведочиме, излегува дека поедноставно е да се фукне кампања од типот „Пасивното пушење убива“ и да се остави народот само делумно информиран околу опасностите по неговото здравје, отколку да им се згазне на „жуљ“ на вистинските загадувачи на градот (кое би значело трошење на мал дел од богатството за имплементирање скапи еколошки филтри на фабриките, затворање еден куп бизниси кои не трујат и тн.). За профитерство си го ризикуваме здравјето. И после ќе се чудиме како овој или оној боледува од рак на бели дробови, а никогаш во живот не запалил цигара, ниту пак бил изложен па „пасивно пушење“. Ќе се чудиме како 30 години не сме биле склони кон алергии, а сега одеднаш не можеме да земеме здив од кивање, кашлање или некои белодробни заболувања.
Пушачот го вдишува чадот, а непушалот до него го вдишува издишениот чад од страна на пушачот. Па оттаму има штетно дејство и кај двајцата врз белите дробови.Ме збунивте, пасививно пушење нели е вдишувањето на чадот од другите пушачи. Е како може ова да е поштетно од активно пушење нема никаква логика.
Порано многу ми сметаше чадот не бев навикнат дома никој не пуши.
Али кога тргнав гимназија, уште од врата кога ќе излезиш не се диши пушницасега повеќе не ми смета.
Пушачот го вдишува чадот, а непушалот до него го вдишува издишениот чад од страна на пушачот. Па оттаму има штетно дејство и кај двајцата врз белите дробови.