Паѓа вредноста на парите

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
OSTAJTE BRE BEZVEZNO TROSENJE NA PARI...sea ke vidite vie sto e toa REJTING :):)!!! A baska na gladen stomak izgleda duplo pogolem...:):)!!!
I normalno susata nevidena na BORNEO.....za onaa vo ANDALUZIJA da ne zborime.....i novata navika da jadat poveke od 100 grama oriz dnevno ova Kinezive....se se toa EPTEN nepredvidlivi slucajni slucki......

Mladiot minister....,a sto si mislese....?????

jas sweden mislam deka ke pukne mnogu pogore od 100...ama da ne gledam u gravce....i toa nekade kaj 49 cekor na Grujo...:):)!!!

Сакал неќел тоа и го правам, како и ти :):):).

Него до кој чекор сме стигнале во моментов да не е 69 и понатаму да не мрдаме :):):) да и се уарни на Владата.

Сакал неќел тоа и го правам, како и ти :):):).

Него до кој чекор сме стигнале во моментов да не е 69 и понатаму да не мрдаме :):):) да и се уарни на Владата.

Најверојатно е 68,како предигра за 69тата,за која владата треба малку повеќе да се припреми од страв,што е и нормално за такви едукативни работи.:)

Абе дечки не бегајте од она што го пишав.....и како одговор глеам ABC ми дал некој излитени фрази од типот дека СДС кажале колку пари оставиле...

Кажи ми ти ако дојде до инфлација каде ќе ја барате грешката??......И зошто ги браните умрените СДС кога 15години не преземаа ни еден чекор за унапредување на државата....а тоа најлесно ќе го постигнеа со извозот и уливот на девизи во државава!!!!!!!!!

:uvo:

Mislam deka barem ovde NIKOJ NE GI BRANI SDSM......tie se bre neodbranlivi veke KLINICKI MRTVI...treba samo staratelot da kaze da se isklucat od stekerot....
Problemot e sto zaradi MILION DOSEGASNI GLUPOSTI , edinstveniot konj so koj sme vo POSLEDNAVA MOZNA TRKA E GRUJO I NEGOVATA VLADA.
A toj i taa izgleda pojma nemaat.........toa e problemot....!!!!
A koga ke pukne inflacijata...kogo ke okrivuvame.....ne gledam drug osven "NIKOGO"..... i ONAKA KE BIDE SEEDNO TOGAS...

Абе дечки не бегајте од она што го пишав.....и како одговор глеам ABC ми дал некој излитени фрази од типот дека СДС кажале колку пари оставиле...

Кажи ми ти ако дојде до инфлација каде ќе ја барате грешката??......И зошто ги браните умрените СДС кога 15години не преземаа ни еден чекор за унапредување на државата....а тоа најлесно ќе го постигнеа со извозот и уливот на девизи во државава!!!!!!!!!

Koj ги брани бе СДС кој 10 а не 15 години не певземаа ништо за унапредување на државата.Јас само ти укажувам на фактот дека виновникот не треба да се бара само во СДС туку и во ДПМНЕ што станува евидентно по едногодишно владеење на оваа влада која не треба да се вади само на предходните состави,зошто во најголемите трансакции и криминална продажба на големите државни фирми учествуваа и членови на оваа влада дури и премиерот.

абе луѓе неможе вие да отварате тема дека ќе има инфлација а заглавувате со муабети шо кажуваат дека воопшто не сте ни посочиле или дека немате појма поради што во една држава може да дојде до инфлација!!!

Ако правиме муабет за инфлација тогаш треба да навлеземе во тоа колку имаме улив на девизи и како и колку извезуваме.....ние можеме и државата да си ја упропастиме ама ако имаме извоз секогаш ќе има стандард!!

А ти кога ќе купиш нов автомобил и ако те заебава го критикуваш стариот автомобил или новиот автомобил ???

Македонија купи нов премиер и нормално за тој ќе се збори, стариот си е историја.

Ако некој го критикува Грујо со конкретни аргументи, мислам тоа е само во корист на Грујо, за да согледа дали некоја критика држи или не и да го слушне гласот на нешто посаглам делот од народот преку интернет.
Партизаните први ја воведоа таа логика „ако не си са нама онда си против нас“ и тоа до ден денес убаво си пали кај „народот“ очигледно.
Освен Грујо и Бранко, неможе ли човек да си „навива“ за нешто седумнаесто колку се гледаат работите црно-бело.

И јас се сеќавам дека Никола Поповски пред заминување ја даде точната бројка на девизните резерви и дека тогаш никој не се спротистави што девизните резерви го достигнале највосокото можно ниво до тогаш во Македонија.
Е сега ако не му се верува на поранешен министер, зошто па на сегашниот би му верувал. Кога зборува е вклучен на детектор за лаги?
А тоа повлекува дека немаме аргументи за дискусија пошто не се сложуваме дали имало или немало девизни резерви во 2006 јули.

Problemot e sto zaradi MILION DOSEGASNI GLUPOSTI , edinstveniot konj so koj sme vo POSLEDNAVA MOZNA TRKA E GRUJO I NEGOVATA VLADA.
A toj i taa izgleda pojma nemaat.........toa e problemot....!!!!
A koga ke pukne inflacijata...kogo ke okrivuvame.....ne gledam drug osven "NIKOGO"..... i ONAKA KE BIDE SEEDNO TOGAS...

Нема да пукне инфлација , се друго може, но секој премиер знае дека инфлација е trade-off за неговиот рејтинг и мислам дека нема да ја има па макар го претркале доларот :):):)
За ова барем сум 200% сигурен во овој мандат на Грујо.

А ти кога ќе купиш нов автомобил и ако те заебава го критикуваш стариот автомобил или новиот автомобил ???

Македонија купи нов премиер и нормално за тој ќе се збори, стариот си е историја.
дечко ти знаеш што пишуваш или у делириум си.....мешаш нов автомобил со нова влада....како прво владата ја наследува позицијата во претходно изградена држава....а автомобилот може само да го наследи газдата и патот по којшто вози......така да ти си ми далеку под ниво за да можам да разговарам со тебе на овакви теми....

waiting for opponent....:toe:

BATALI Македон4е....................uzivaj u zivotu, toa sto ti go dal Gospod... nie nisto ne mozeme.....da dodademe.....

дечко ти знаеш што пишуваш или у делириум си.....мешаш нов автомобил со нова влада....како прво владата ја наследува позицијата во претходно изградена држава....а автомобилот може само да го наследи газдата и патот по којшто вози......така да ти си ми далеку под ниво за да можам да разговарам со тебе на овакви теми....

waiting for opponent....

И кај се сега модераторите кои гарантираа дека нема да има навреди?

Јас напишав толку колку што ми е капацитетот :( мое право не?
Ако има експерт некој како овој горе , нека објасни со културни зборови зошто ќе има инфлација или зошто не , а ако навредува треба модераторите да реагираат, барем така пишува на форумот.

Јас не умеам навистина да се спуштам толку ниско да сеам навредувања кон луѓе од форумот. :toe:

aj sega.....ovoj e kriv onoj e kriv....
isto kako vo sobranie
:))))))
a sosema drugo e temata a ne koj e kriv...
momentalnata sostojba e takva...ne se prasuva koj tuku kako da se resi problemot

waiting for opponent....:toe:

Па убаво ти вели човекот бе или ти повеќе преферираш со Тони Блер да го споредува премиерот.Тогаш зошто Гвујо се уби од желба да стане нов премиер на предходно така изградена држава како што беше,можеби од приватни или фамилијарни причини?:)

И кај се сега модераторите кои гарантираа дека нема да има навреди?

Јас напишав толку колку што ми е капацитетот :( мое право не?
Ако има експерт некој како овој горе , нека објасни со културни зборови зошто ќе има инфлација или зошто не , а ако навредува треба модераторите да реагираат, барем така пишува на форумот.

Јас не умеам навистина да се спуштам толку ниско да сеам навредувања кон луѓе од форумот. :toe:

Имало и потешки навреди па не сме протестирале.:)

Не, не, не ги браните. Вие работите за нив. Вие сте СДСМ! (односно пола од нивното членство)

А вие за кого работите?:)

aj sega.....ovoj e kriv onoj e kriv....
isto kako vo sobranie
:))))))
a sosema drugo e temata a ne koj e kriv...
momentalnata sostojba e takva...ne se prasuva koj tuku kako da se resi problemot

Имаш право,Цацко е крив што во реалноста паѓа вредноста на денарот.:)

АБЦ другарче не трчај преку бавчи......ти реков во еден од постовите погоре да се запрашаш зошто ќе дојде до инфалција и која е причината а не да ми кажуваш дека некој реформи кој траат 1година можат да допринесат до инфалција во држава со стандард!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom